Annonce
Debat

Arbejdsmiljø: Tag hensyn, når du handler

Læserbrev: Som formand for HK Handel MidtVest hører jeg fra medlemmerne, at der er kunder, som stadig ikke følger Sundhedsmyndighedernes anvisninger, når de er ude at handle i dagligvarebutikkerne.

De holder ikke de anbefalede to meters afstand, hverken til andre kunder eller til medarbejderne. De følger ikke pilene i gulvet men går imod strømmen. De tager familien med ud at handle. Og de samles med venner og bekendte i butikkerne.

Jeg synes, vi skal tænke på:

De ansatte i butikkerne har trofast gået på arbejde gennem hele Corona-pandemien og passet deres job, så vi alle kan handle.

De udsætter hver eneste dag sig selv for smitte for, at vi kan handle og modtage de pakker, vi bestiller til afhentning.

Så hjælp nu medarbejdere i de åbne butikker med at få et godt arbejdsmiljø.


Vis hensyn over for en gruppe medarbejdere, som gør alt for at holde gang i samfundshjulene.


Respekter, at du skal holde to meters afstand. Følg de pile, der er i gulvet. Det er såre simpelt, lidt som når vi kører bil. Følg færdselsretningen.

Lad være med at tage hele familien med ud for at handle. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at du handler alene. Selvfølgelig kan der være undtagelser, hvis du eksempelvis er alene mor/far og bliver nødt til at handle sammen med børnene.

Hvis du møder en bekendt, som du ikke har talt med længe, så gå udenfor og snak i stedet for at stå inde i butikken.

Og husk: Det er ikke medarbejdernes skyld, hvis der er lang kø. De gør deres bedste for at nå det hele hurtigst muligt, og ja, køerne bliver hurtigt lange, når vi skal stå med to meters afstand og ikke løbende kan lægge vores varer op på båndet ved kasserne.

Henvender du dig til en medarbejder, så tal højt og tydeligt. Det er faktisk ikke let at høre noget gennem masker/visirer og bag en plexiglasplade. Så det er absolut IKKE modvilje, der ofte gør, at medarbejderen ikke kan høre dig.

Og endelig: Sørg for at planlægge dine indkøb, så du kan respektere butikkernes lukketider og ikke tvinger medarbejderne til at blive længere på jobbet, end de skal. De fleste butikker har faktisk en ret lang åbningstid, så det burde være muligt at klare indkøbene indenfor denne tid.

På den måde viser du hensyn over for en gruppe medarbejdere, som gør alt for at holde gang i samfundshjulene.

Annonce
Navne For abonnenter

Efterskoleforstander gennem 34 år springer ud som forfatter: - Om 50 år er bogen fuld af gode historier for mine oldebørn

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Sofus fra 5. klasse på Højmark Skole: - Det er meget vigtigere for mig at komme til håndbold igen end at komme tilbage i skolen

Coronavirus

Forsinket vaccineplan chokerer rejsebranchen: 'Vil det så ske igen - og til det værre?'

Annonce