Skjern

Arbejdskolleger søger nye udfordringer i mudderet

Lørdag formiddag deltog Lisa Thomsen (t.v.), Helle Elleby (i midten) og Birthe Kamstrup (t.h) i Ladies Mud Race i Århus under navnet "Skjern Papirfabrik". Foto: Søren Nørgaard

Tre damer fra Skjern Papirfabrik glæder sig til at prøve nye udfordringer til Ladies Mud Race i Århus.

Skjern: Siden 2008 har extreme Mandehørm været populært i Danmark, og mange mænd har i årenes løb givet sig i kast med 8 eller 12 kilometer lange forhindringsbaner rundt om i landet.

Mens mændene har kastet sig igennem forhindringer, har kvinderne måtte se til fra sidelinjen. Det blev der imidlertid lavet om på sidste år, da der for første gang blev holdt Ladies Mud Race i Fredericia.

Det blev en kæmpe succes, og i år har arrangørerne udvidet, så det bliver holdt i Odense, Hillerød, Fredericia og Århus. I weekenden skal omkring 500 kvinder ud på en 8 kilometer lang forhindringsbane i Århus, og her vil der blandt andet være deltagelse af tre kvinder fra Skjern Papirfabrik.

Lisa Thomsen, Helle Elleby og Birthe Kamstrup har nemlig meldt sig til løbet:

- Jeg læste om det i magasinet Firmaidræt og syntes, at det så spændende ud. Enkelte fra arbejdet var heldigvis klar på udfordringen, siger Birthe.

Vi skal ud og have det fedt, og så kan vi forhåbentlig møde på arbejde mandag og sige, at vi gennemførte.

Lisa Thomsen, Skjern Papirfabrik

Sammenhold

I alt er ni kvinder ansat på Skjern Papirfabrik, og de har derfor været gode til at lave forskellige arrangementer. De har deltaget i ladywalk i Tarm, men i år skulle der ske noget nyt:

- På en måde bliver det grænseoverskridende, fordi vi ved jo ikke, hvilke forhindringer vi skal igennem. Nogle syntes måske, at det lød for udfordrende, forklarer Helle og bliver suppleret af Lisa:

- Men vi tror, at det bliver sjovt. Vi har også aftalt at støtte hinanden og komme samlet i mål.

Til Ladies Mud Race er der præmier for bedste udklædning. Hos de tre kvinder fra Skjern Papirfabrik er fokus dog på at gennemføre løbet:

- Hvis det går godt til løbet, så vil vi måske overveje det næste år. I år er målet dog at gennemføre - og gerne uden skader, siger Lisa.

God opbakning

På arbejdspladsen har damerne altid været i undertal, men da Lisa, Helle og Birthe meddelte deres direktør, at de havde i sinde at deltage i Ladies Mud Race, støttede han dem fra begyndelsen:

- Vores direktør har altid været god til at støtte op om forskellige arrangementer. Det er også firmaet, som betaler for vores deltagelse i Ladies Mud Race, forklarer Birthe og bliver fulgt op af Helle:

- Firmaet har endda sørget for, at vi har fået nogle trøjer med firmaets navn.

Blandt de mandelige kolleger er det imidlertid ikke alle, som kender til weekendens Ladies Mud Race:

- Det er faktisk ikke alle, som ved det. Dem som gør har grint lidt, men synes også, at det er sejt af os, siger Helle.

Løb og fitness

På den 8 kilometer lange rute gennem kuperet terræn bliver deltagerne mødt af forskellige og ukendte forhindringer. Den forebyggende træning har derfor også været begrænset hos Lisa, Helle og Birthe:

- Det er svært at forberede sig på forhindringerne, når man ikke ved, hvad udfordringerne går ud på. Vi har derfor holdt os til fitness og almindeligt løb, siger Helle.

De tre damer håber, at de kommer igennem lørdagens Ladies Mud Race uden skader, så de mandag kan møde på arbejde med oprejst pande:

- Vi skal ud og have det fedt. Forhåbentlig kan vi møde på arbejde mandag og sige, at vi gennemførte, siger Lisa Thomsen.

0/0
112

Politiet kørte til én forbrydelse - sigtede ung mand for en anden

Skjern

Specialefterskole har bygget ud: Bedre undervisning og mere sang

Skjern

Laksene venter på slusen og bedre vejr