Annonce
Hvide Sande

Arbejdsdage på 15 timer: Honza og Veronika har stor succes med deres kaffehus

Honza Zak og Veronika Julínková har købt huset på Strandgade 5, hvor kæresteparret har indrettet deres private bolig op på førstesalen i hjertet af Hvide Sande. Foto: Henrik Breum
Kaffebaren Twenty Twenty Coffee er blevet et hit på Strandgade i Hvide Sande, hvor såvel lokale som turister gerne kigger inden for hos det tjekkiske værtspar.

Hvide Sande: En kvinde går hen til disken og spørger, om det er muligt at købe nogle af de håndlavede kaffekopper, der bruges til servering hos Twenty Twenty Coffee i Hvide Sande.

Og ja, det er muligt. Og så alligevel ikke. For det tjekkiske kærestepar Honza Zak og Veronika Julínková - begge 28 år - er løbet tør for kopper af den slags, der er til salg i to størrelser.

Kopperne er designet af en god ven i Tjekkiet, hvor der lige nu er gang i en ny produktion, der hurtigst muligt skal sendes til Strandgade 5.

De udsolgte kopper afspejler den gode start, Honza og Veronika har fået med deres kaffehus, som de åbnede i starten af juni:

- Vi har fået så megen, utrolig god feedback - både fra turister og fra lokale. Der er flere, der giver udtryk for, at der virkelig har manglet sådan et sted her i Hvide Sande, siger Honza Zak.

Han tilføjer, at det også giver god respons, når kunderne hos Twenty Twenty Coffee opdager, at det er muligt at sidde i fred og ro ude i baghaven.

- Folk synes godt om konceptet, og det sætter vi naturligvis stor pris på, siger Veronika Julínková, der har lært barista-håndværket på kaffebaren La Cabra i Aarhus, hvor hun i to år varetog et job som manager.

Annonce

Surfing på vestkysten

Veronika og Honza har været kærester, siden de i starten af 2012 kom i samme klasse på universitetet i Tjekkiets næststørste by, Brno, hvor de begge studerede sport og turisme.

Gerlev Idrætshøjskole syd for Slagelse trak senere parret til Danmark, hvor der også er skrevet en masteruddannelse i turisme på c.v'et hos dem begge via et to år langt studium på Syddansk Universitet.

Såvel Honza som Veronika har en passion for surfing, og under en udflugt til vestkysten faldt de ret hurtigt for Hvide Sande. Drømmen om at få egen kaffebar blev så småt realiseret ved det seneste årsskifte, hvor kæresteparret købte huset i Strandgade.

Henover foråret fik hele matriklen en kærlig hånd ude og inde, mens de unge iværksættere samtidig udtænkte konceptet for Twenty Twenty Coffee, hvor menukortet blandt også frister med diverse hjemmebag.

Annonce

Tre ansatte hjælper til

Der er åbent i kaffebaren alle ugens dage fra 9 til 17:

- Vi begynder at gøre alt klart omkring klokken syv om morgenen. Og efter lukketid er der forskellige forberedelser til næste dag, så det er nogle lange arbejdsdage, men det er okay, siger Honza Zak.

Ud over en bred vifte af kaffevarianter er der blandt andet også hjemmebag på menuen hos Twenty Twenty Coffee i Hvide Sande. Arkivfoto: Johan Gadegaard

Som følge af successen med at have fødderne under egen disk har han og Veronika ansat en medarbejder, der kender håndværket med at brygge god kaffe, mens to ungarbejdere møder ind om eftermiddagen for at hjælpe til med oprydning og opvask.


På et tidspunkt skal vi da have noget ferie, men vi vil lige se, hvordan det går.

Honza Zak


Udgangspunktet er, at der bliver lukket ned på Twenty Twenty Coffee henover vinteren:

- På et tidspunkt skal vi da have noget ferie, men vi vil lige se, hvordan det går, siger Honza Zak, der sideløbende arbejder som freelance-fotograf med speciale i adventuresport.

Da hans kæreste for knap to år siden blev interviewet af en reporter fra magasinet European Coffee Trip, fortalte Veronika Julínková blandt andet, at hun gerne vil prøve at have sin egen virksomhed:

- Jeg vil gerne gennemgå processen med at bygge noget op fra bunden - og forhåbentlig opnå succes med det ...

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Store corona-vaccinationsdag: 940 borgere får i dag første skud Pfizer i Ringkøbing

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Da sygehuset i Ringkøbing med 260 ansatte blev renoveret for 19 millioner, SodaStream indgik sponsoraftale med fodboldstjernen Preben Elkjær og andre glimt fra Gamle Dage

Sport

Stor donation til Waterz

Annonce