Annonce
Erhverv

Arbejde i fri luft er en fordel: Anlægsgartner håber at kunne ride stormen af

Bruno Green er glad for, at der stadig er masser af arbejde til hans fem medarbejdere. Foto: Anita Rahbek
Selvom der kommer færre nye ordrer ind, tror anlægsgartner Bruno Green på, at firmaet klarer sig igennem.

TARM: Onsdag formiddag blev der i strålende smukt solskinsvejr lagt fliser ved cykelskurene på Blåkilde Efterskole, som er i gang med en større tilbygning. Fliserne blev lagt af Bruno Green og hans medarbejdere, der ikke er sendt hjem fra arbejde som mange andre for tiden. For som anlægsgartner arbejder man ude, hvor man kan holde en god afstand til hinanden.

- Vi nyder at kunne være udenfor hverdag, siger Bruno Green med et smil.

- Og vi har faktisk haft travlt hver eneste dag, også efter meldingen om corona-nedlukningen kom. Det har ikke betydet noget for os, fortæller han.

Annonce
Forleden stod der i Bruno Greens ordrebog, at cykelparkeringen ved Blåkilde Efterskole skulle laves. Foto: Martin Rahbek Andersen

Mere opsøgende

Han tilføjer dog:

- Endnu. Det er vores højsæson nu, men der er ikke den samme spørgelyst som tidligere. Jeg kan godt mærke, at vores kunder både privat og erhverv ikke har helt den samme lyst til at sætte ting i gang for tiden. Folk står lidt i et tomrum og har ikke lyst til at bruge deres penge, når de ikke kender situationen om nogle måneder, siger Bruno Green.

Ordrebogen er dog stadig fyldt godt op, og den våde vinter har betydet, at der var opgaver, som ikke kunne laves. Desuden kommer mange private kunder stadig forbi hans salgsplads for at hente sand, grus og gødning. Så de fem medarbejdere og Bruno Green har indtil videre nok at se til.

- Men jeg har da selv taget kontakt til mine kunder for at spørge om de har noget arbejde. Jeg er blevet mere opsøgende end før, fortæller han.

Optimisme

Han har blandt andet kontaktet Ringkøbing-Skjern Kommune for at høre, om man her havde brug for hans hjælp.

- Fire timer senere fik jeg en forespørgsel på en opgave fra kommunen. Det var jeg imponeret over, fortæller Bruno Green, som derfor er optimistisk med hensyn til, at de offentlige myndigheder fortsat tager Mette Frederiksens opfordring til at åbne for pengeposen alvorligt for de selvstændige erhvervsdrivendes skyld.

- Generelt er jeg faktisk optimistisk. Jeg er sikker på, at vi rider stormen af og at firmaet overlever corona-krisen, selvom det er svært at se ind i krystalkuglen, siger Bruno Green.

Bruno Green er selv blevet mere opsøgende for at sikre, at der også i månederne frem er opgaver til hans medarbejdere. Foto: Anita Rahbek
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Der er god grund til både at tænke sig om og "wågne" op!

Læserbrev: En tak for Chrisitan Estrups klumme i Dagbladet lørdag 4. april. Hvor er det godt, at du tør tage fat på de problemer, der også er i forhold til den måde, vi bruger verdens ressourcer på. Jeg fik det dårligt forleden aften, da jeg så en udsendelse om "Verdens største blomstermarked" fra Kenya. Her avler man roser i tonsvis til forsendelse - med fly - til forkælede menneskers luksusforbrug bl.a. i Danmark....kæmpestore marker lagt under glas og intensivt dyrket - til luksus: - og forleden var der så en "tårevædet" udsendelse om en stakkels gartner, der måtte smide for millioner af gule kalanchoer ud, fordi markedet herhjemme - og i Tyskland - var stagneret på grund af covid19 - og han skulle have ryddet drivhusene, så de stiklinger, der skulle komme med fly fra Vietnam en af de nærmeste dage, kunne få plads. - og se så i de store fødevarebutikkers frugt- og grøntafdeling - søde kartofler, granatæbler, palmekål, æbler og jordbær helt udenfor sæson og quinoa og 25 forskellige slags ris, hvor man ikke engang kan købe noget så dansk som byggryn ! - og alt det bliver sendt hertil med fly! - og der produceres jo nærmest ikke tøj her i landet mere til trods for, at der for 40 år siden var en "hær" af dygtige strikkere og syersker i Herning og omegn. Det skal alt sammen laves i "langtbortistan", så vi kan få råd til at købe et nyt stykke tøj i hver uge - og det skal alt sammen med fly flere gange. - så er der jo nogen romantikere, der påstår, at det er nødvendigt for at støtte de pågældende lande - altså en form for u-landshjælp - ha, ha, ha - nærmere en form for udnyttelse for at gavne vores overforbrug. Måske var det bedre, at rosendrivhusene blev brugt til at avle mad til befolkningen i Kenya i stedet. - og så er der det overdrevne rejseri. Hvorfor i alverden skal en 8. klasse absolut rejse til Rom for at bruge fem dage på at stå i kø til seværdighederne. Og så i øvrigt ikke engang snakke med en romer. De går i deres egen lille danske "boble" og ser ikke, hvordan folk arbejder- eller bor - og de ved ikke engang, hvor Brønderslev ligger! Nå, jeg kunne blive ved, men I, der læser dette WÅGN SÅ OP og tænk jer om!

Danmark

Live: Mette F. - Gradvis åbning af Danmark efter påske er sandsynlig men der går tid før samfundet er normalt igen

Annonce