Annonce
Danmark

Apotekernes onde spiral: Mere salg af creme og mindre hjælp

Apotekerne uden for de større byer er fanget i en ond spiral, hvor de får mindre og mindre for hver pakke medicin de sælger. Arkivfoto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce

1

Som følge af en liberalisering af loven i 2015, sælger apotekerne mere creme og flere plejeprodukter, og dermed stiger deres samlede avance.

Annonce

2

Den ekstra avance trækkes fra i den faste pris, apotekerne modtager fra staten, hver gang de sælger en pakning med medicin. Den lavere betaling gælder alle apoteker, uanset hvor meget eller lidt creme de hver især sælger.

Annonce

3

Den faldende avance på medicinsalg giver apotekerne et incitament til at sælge endnu mere creme. Også fra nye adresser i supermarkeder, centre og andre steder, hvor der er mange kunder.

Annonce

4

Med øget avance fra cremesalg skruer staten igen ned for tilskuddet til medicinsalg, og sådan fortsætter spiralen. Siden 2015 er tilskuddet mere end halveret (fra 10,96 kroner pr. pakke til 5,46 kroner).

Annonce

5

De apoteker, der ikke har kundeunderlag til at sælge mere creme og flere skønhedsprodukter, får sværere ved at leve op til den sundhedsfaglige kvalitet og rådgivning af kunderne, de er forpligtet til.

Det gælder især apotekerne på landet, og her bor i forvejen den største andel af mennesker over 60 år, som er dem med størst behov for medicin.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern Håndbold For abonnenter

Glem alt om held og marginaler: Skjern spillede bedre end verdensklassehold – nu jagter de gruppespil

Danmark

På kanten af kaninhullet

Vestjylland

Åbner ny butik i havnebyen

Annonce