Annonce
Ringkøbing

AOF samarbejder med Vestjyllands Højskole om kurser

AOF kan i foråret tilbyde nye kurser i samarbejde med Vestjylland Højskole, hvor der er højskolens undervisere, der står for kurserne. PR-foto
Højskolens undervisere vil nu tilbyde AOF-kurser til byens borgere om yoga, dans og filmhistorie.

Velling: Udbuddet af kurser i Ringkøbing og Skjern bliver nu større, for AOF og Vestjyllands Højskole har indgået et samarbejde om nye kurser.

Det sker for at give folk i lokalområdet et bedre kursusudbud og bringe højskolen på Skraldhedevej mellem Velling og Ringkøbing tættere på de lokale.

I første omgang drejer det sig om kurser i yoga, afrikansk dansekultur og filmhistorie.

Samarbejdet betyder, at de lokale på den måde kan få glæde af de undervisere, der har deres gang på højskolen.

Eksempelvis vil højskolens underviser i Eksistens, Christian Andersen, der er filminstruktør og aktuel med en film i 20 biografer landet over fra januar, undervise på et kursus i filmhistorie.

Annonce

Seriøse tilbud

- Jeg synes sådan set, det er ret vildt, at vi kan have en superaktuel og upcoming filminstruktør her på en højskole i Vestjylland. Det siger jo også noget om, at vi er seriøse, og at vi kan, når vi vil, her i Vestjylland, lyder det fra konstitueret forstander Michael Kirkegaard i en pressemeddelelse.

De andre AOF-kurser bliver med Cheikou Dirarra, der underviser på højskolen i afrikansk dans, og yoga-underviser Daniel Pilgaard, der er uddannet yoga-instruktør i Indien.

- AOF er glade for samarbejdet med Vestjyllands Højskole. På den måde kan vi være med til at synliggøre aktiviteter og nye kurser med meget velkvalificerede undervisere på Højskolen. Vi har her nogle muligheder for at tilbyde helt specielle forløb, som kan udvide de folkeoplysende tilbud i kommunen, siger skoleleder Leif Benjaminsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Klar til afgang: Et hyldest-pift med togfløjten

Et højt og triumferende hyldestpift med togfløjten. Det er, hvad Skjern Bank og firmaet Hansen & Larsen har fortjent for deres beslutning om i fællesskab at skænke den gamle remise i Skjern til de lokale folk, der går med spændende planer for et ungdomshus i bygningen. Egentlig bør Hansen & Larsen have to pift, for det var dem, der tilbage i 2016 sikrede remisen mod truende nedrivning ved at købe den af Banedanmark. »Banen er en stor del af historien om Skjerns udvikling, så vi har købt den med øje for, at den skal bevares. Remisen skal gerne indeholde noget, der kan gavne befolkningen,« lød det dengang fra Brian Meldgaard, der er medindehaver af Hansen & Larsen. Meget tyder nu på, at det er lige sådan, det kommer til at gå. Efter en flerårig periode, hvor der var stille om den gamle remise, begyndte der sidste år at ske noget. Gentænk Skjern kom på banen, bogstavelig talt, og køreplanen hang godt sammen: En velbesøgt koncertaften blev efterfulgt af en succesrig fondsansøgning, og dermed var projektet sat godt og grundigt på skinner. Med den netop offentliggjorte donation af bygningen er der masser af lys for enden af tunnellen. De 850.000 kroner fra Realdania - i parentes bemærket 100.000 kroner mere, end de frivillige havde søgt om - skal bruges til at sætte facaden i stand. Næste mål er indvendig restaurering af den mere end 100-årige bygning, og her vil det uden tvivl hjælpe gevaldigt på fondenes lyst til at øse penge ud, når det er en forening med egen bygning, som søger midler. Med andre ord har lokale kræfter med en solid fælles indsats sikret håbet om, at Spillestedet Remisen kan slå dørene op indenfor en ikke alt for fjern fremtid. Der er lang vej og meget arbejde endnu, før Remisen kan fløjte klar til afgang - men mon ikke den hidtidige og meget fornemme opbakning vil give endnu flere skjernboer blod på tanden til at give en hånd eller en skilling med for at få projektet til at lykkes? Det må man håbe! Herfra letter vi i hvert fald på lokofører-kasketten i respekt for en flot indsats.

Kultur

Historisk bolighandel: Over 100 år gammel remise doneres til unge frivillige – nu er vejen banet for et folkehus

Videbæk For abonnenter

Skoler og børnehaver i øst: Vi får ikke nok midler til inklusion

Annonce