Sport

Antonsen følger tabt finale op med sikker sejr i Japan

Adek Berry/Ritzau Scanpix
Anders Antonsen besejrede Sameer Verma med 21-17, 21-12 i første runde af Japan Open.

Det danske badmintonhåb Anders Antonsen vandt i ganske sikker stil sin første kamp ved World Tour-turneringen Japan Open.

Onsdag morgen dansk tid besejrede han inderen Sameer Verma i løbet af tre kvarter. Antonsen vandt kampen med 21-17, 21-12.

Aarhusianeren var mest udfordret i begyndelsen af kampen, hvor han var bagud med 2-6 efter en skidt start. Siden fik han vendt første sæt, og andet sæt knækkede midtvejs i danskerens favør.

Kampen var Antonsens første, siden han i søndags tabte den prestigefyldte finale i Indonesia Open til Chou Tien Chen fra Taiwan efter en tæt dyst.

I anden runde af Japan Open venter useedede Lee Cheuk Yiu fra Hong Kong.

Også Rasmus Gemke er videre til anden runde. Han åbnede med at slå Wang Tzu Wei fra Taiwan med 19-21, 21-14, 22-20. Danskeren skal nu op mod inderen Prannoy Haseena Sunil Kumar, der er kendt som H.S. Prannoy.

I mixeddouble vandt Mathias Christiansen og Alexandra Bøje over et indonesisk par i tre sæt. I anden runde venter tredjeseedede Yuta Watanabe og Arisa Higashino fra Japan.

Senere onsdag skal damedoublen med Maiken Fruergaard og Sara Thygesen i aktion.

Japan Open er en Super 750-turnering på World Touren. Dermed overgås den kun af sæsonfinalerne samt de tre Super 1000-turneringer. Der er fem årlige Super 750-turneringer, og en af dem er Denmark Open.

/ritzau/

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Leder For abonnenter

Pas på den 300. bilist

Det er en af den slags førstepladser, vi helst vil være foruden. Men vi kommer ikke uden om det: Vestjyske bilister er landets mest drikfældige. I alt fald hvis man måler på antallet af spritbilister, som bliver fanget i politiets kontroller. Tallene er temmelig skræmmende: Politiet har i løbet af et år stoppet 13.259 tilfældige biler, og i dem sad 44 spritbilister; det vil sige, at der i gennemsnit sad en spritbilist en ud af trehundrede biler. Prøv lige at tænke lidt over det … Hvor mange biler passerer du, når du eksempelvis kører på vejen mellem Ringkøbing og Herning eller Skjern og Holstebro? Rigtig mange! Og for hver gang, du passerer nummer 299, møder du en spritbilist. Ikke nogen rar tanke! Især ikke når man tager i betragtning, at skræmmende mange ulykker involverer sprit. De seneste tal viser, at der, i perioden 2013-2017, blev dræbt 140 mennesker i trafikken i Danmark og 829 personer kom alvorligt til skade i ulykker med spirituspåvirket fører af et motoriseret køretøj. Hvorfor kører vestjyderne markant mere spritkørsel end andre danskere? Måske handler det i virkeligheden om noget så banalt, at vestjyske spritbilister tror, de kan slippe af sted med det, fordi vi bor i et tyndt befolket hjørne af landet med langt mellem politipatruljerne. Men rent faktisk ved vi det ikke. Derfor er det også godt, at politiet nu vil bruge den store mængde data, man har indsamlet, til at kortlægge spritbilisternes adfærd - ikke mindst, hvem de er, hvor gamle de er, og hvor og hvornår, de begiver sig ud på vejene. På den måde vil politiet kunne sætte ind med både forebyggende kampagner og spritkontroller. Men vi andre - det store flertal, der ikke kører spritkørsel, og ikke kunne drømme om at gøre det - kan også gøre noget. Vi kan først og fremmest gøre det socialt uacceptabelt at sætte sig bag rattet i påvirket tilstand, hvad enten det er til hverdag eller fest. Ser vi en person slingre ud mod bilen, kan vi stoppe vedkommende, bede ham eller hende aflevere nøglen, og sørge for, at de kommer godt hjem på anden vis. Vi har et ansvar for, at der ikke er nogen derude, der møder den 300. bilist.

Annonce