Annonce
Sport

Anti Doping Danmark: Politi nedprioriterer dopingindsats

Yasser Al-Zayyat/Ritzau Scanpix
Tip til politiet med navne på bagmænd, der sælger anabole steroider, prioriteres ikke, lyder kritik.

Politiets indsats mod salg af forbudte anabole steroider, der bruges til motionsdoping, er utilstrækkelig.

Det siger Anti Doping Danmarks (ADD) direktør, Michael Ask, til Jyllands-Posten.

Selv om ADD har givet oplysninger til politiet med for eksempel navngivne bagmænd, der organiserer salget af de forbudte stoffer, "ender sagerne i vindueskarmen, fordi der er andre prioriteter," lyder kritikken.

- Vi har eksempler, hvor vi har fået informationer om bagmænd, som distribuerer disse stoffer i stort omfang. Det er ikke bare en, der står og sælger lidt, for det ved vi godt, at politiet ikke gør noget ved.

- Vi taler om helt store sager med organiseret salg og distribution, og muligvis også et lager, hvor tingene bliver produceret, siger Michael Ask til avisen.

Det er ADD, der står for dopingtest i fitnesscentre. Salg af de forbudte stoffer kan give op til seks års fængsel.

Politiet erkender, at ikke alle ADD-tip bliver til politisager.

- Der pågår en konstant prioritering af opgaverne i forhold til de øvrige politiopgaver, siger Søren Hansen, der er vicepolitiinspektør ved Nationalt Efterforskningscenter under Rigspolitiet, til Jyllands-Posten.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Leder For abonnenter

For lidt og for meget: Pas på vores unge mennesker

Bare kom i gang! Tag dig sammen! Jeg har da aldrig taget skade af... Men på den anden side: Skal jeg ikke lige gøre det for dig? Pas nu godt på dig selv - og husk, at du altid kan spørge mig om hjælp. Det er da også alt for hårdt for dig, at ... For lidt og for meget fordærver som bekendt alt. Det gælder også for de unges fritidsarbejde. Fire rektorer på uddannelsesinstitutioner i Ringkøbing-Skjern har her i avisen hejst et advarende flag: De og deres lærere oplever, at mange unge arbejder alt for meget. Eleverne bliver trætte og deprimerede, når kalenderen byder på skoledage fra 8 til 15, efterfulgt af arbejde fra 16 til 22. Læg dertil, at der gerne skulle være tid til også at lave sine lektier - så hænger døgnet ikke ret godt sammen længere. På Facebook var nogle af kommentatorerne til rektorernes opråb ude med en opfordring til de unge om bare at tage sig sammen. Beskyldninger om curling og klassikeren 'i min tid ...' blev trukket af stalden - for set i bakspejlet har man selvsagt altid oplevet det, der var meget værre. Men er det curling at opfordre forældre og arbejdsgivere til ikke at presse de unge til for mange og for lange vagter? Jeg synes det ikke. Lige så godt, det er, at de unge i Ringkøbing-Skjern Kommune er blandt landets mest arbejdsomme, når det gælder fritidsjob ved siden af skolen - lige så skidt vil det være for både vores samfund og for de unge selv, hvis de knokler på i en grad, så de glemmer at gøre nok ved den uddannelse, som trods alt er deres hovedbeskæftigelse. Det er vigtigt og rigtigt, at vores børn og unge lærer, at ansvarlighed og arbejdsomhed betaler sig. Fritidsjob baner vejen for uddannelse og 'rigtige' voksenjob. Men for lidt og for meget fordærver alt - så kære forældre: Hold lige lidt snor i, at der er en fornuftig balance mellem skole og fritid. Kære virksomheder: Find fleksible løsninger for jeres unge ansatte, så de både kan passe jobbet og skolen. Og kære, kloge Facebook-kommentatorer: Hvis man pudser sine generationsbriller og kigger rigtig godt efter, er nutidens ungdom måske ikke så meget værre og mere forkælede, end vi selv var ...

Annonce