Annonce
Sport

Anti Doping Danmark: Politi nedprioriterer dopingindsats

Yasser Al-Zayyat/Ritzau Scanpix
Tip til politiet med navne på bagmænd, der sælger anabole steroider, prioriteres ikke, lyder kritik.

Politiets indsats mod salg af forbudte anabole steroider, der bruges til motionsdoping, er utilstrækkelig.

Det siger Anti Doping Danmarks (ADD) direktør, Michael Ask, til Jyllands-Posten.

Selv om ADD har givet oplysninger til politiet med for eksempel navngivne bagmænd, der organiserer salget af de forbudte stoffer, "ender sagerne i vindueskarmen, fordi der er andre prioriteter," lyder kritikken.

- Vi har eksempler, hvor vi har fået informationer om bagmænd, som distribuerer disse stoffer i stort omfang. Det er ikke bare en, der står og sælger lidt, for det ved vi godt, at politiet ikke gør noget ved.

- Vi taler om helt store sager med organiseret salg og distribution, og muligvis også et lager, hvor tingene bliver produceret, siger Michael Ask til avisen.

Det er ADD, der står for dopingtest i fitnesscentre. Salg af de forbudte stoffer kan give op til seks års fængsel.

Politiet erkender, at ikke alle ADD-tip bliver til politisager.

- Der pågår en konstant prioritering af opgaverne i forhold til de øvrige politiopgaver, siger Søren Hansen, der er vicepolitiinspektør ved Nationalt Efterforskningscenter under Rigspolitiet, til Jyllands-Posten.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Ørskov-sagen: Flertal bakker op om undersøgelse af Trine Ørskov og moderens nye arbejde

Læserbrev

Kære transportudvalg: Det er tid til handling på Rute 15

Læserbrev: I Ringkøbing-Skjern Kommune går det godt. Vi har en lav ledighed, erhvervsmæssig vækst - og vi har lige fået bekræftet, at vi er den foretrukne feriedestination for tyske turister i Danmark. Men vi risikerer, at udviklingen stopper, hvis Christiansborg ikke tager ansvar for hele Danmarks infrastruktur. I dag holder Folketingets Transportudvalg møde, og vi har fået 15 minutter til at forklare, hvorfor det er så presserende, at Rute 15 bliver udvidet til en 2+1 vej på strækningen mellem Herning og Ringkøbing. Rute 15 er en af kommunens vigtigste livslinjer til resten af landet. Men tæt trafik, dårlig sikkerhed og tung trafik af blandt andet store vindmølletransporter, mælketankbiler og landbrugsmaskiner sænker fremkommeligheden og gør det både farligt og vanskeligt at overhale. Vi har derfor brug for en bredere, bedre og mere farbar vej. På finansloven for 2019 blev der afsat penge til en såkaldt VVM-redegørelse. Nu har vi brug for, at der også afsættes de nødvendige midler, så arbejdet med at udvide Rute 15 kan gå i gang, så snart VVM-undersøgelsen er afsluttet. I Ringkøbing-Skjern Kommune viser vi år efter år, at vi er konkurrencedygtige og omstillingsparate. Vores virksomheder har landets højeste produktivitet, og vores BNP pr. indbygger er svimlende 23 procent højere end landsgennemsnittet. Men de positive resultater kommer ikke af sig selv. På Dansk Industris måling af erhvervsvenlighed ligger Ringkøbing-Skjern Kommune på en fortjent tredjeplads. Det er vi stolte over, men vi ved også godt, at det er en tredjeplads, som det bliver svært at fastholde i de kommende år. Ikke mindst fordi infrastrukturen trækker os ned i den samlede bedømmelse. I kategorien ”Infrastruktur” ligger vi på en sølle 79. plads ud af de 93 deltagende kommuner. Virksomhederne i kommunen er afhængige af fremkommeligheden på Rute 15, og derfor efterlyser de i høj grad også bedre infrastruktur for at kunne skabe flere arbejdspladser og endnu mere vækst. I fællesskab argumenterer vi for, at hele Danmark skal kobles på den nationale infrastruktur. Vi forlanger ikke motorveje eller hurtigtog, men vi er nødt til at insistere på, at de indfaldsveje, der skal sikre, at vi kan udnytte det store potentiale, der ligger i hele Danmark bliver prioriteret på Christiansborg. Det er dét, vi vil gøre, når vi mødes med Folketingets Transportudvalg i dag.

Erhverv

Primo Tours har gæster nær karantæneramt hotel: Indtil videre skal folk bare nyde deres ferie

Ringkøbing-Skjern

Viceborgmester beder om ekstern undersøgelse i Ørskov-sag: Kan ikke leve med beskyldninger

Annonce