Ringkøbing-Skjern

Kan være én persons værk: Antallet af indbrud er steget

Flere oplevede at komme hjem til et gennemrodet hust i 2018 end i 2017. Arkivfoto
Efter et dyk i 2017 er antallet af indbrud tilbage på niveauet fra årene før - årsagerne kan være mange, siger politiet.

Ringkøbing-Skjern: De langfingrede typer har atter fået bedre fat i Ringkøbing-Skjern Kommune.

I 2017 var antallet af anmeldte indbrud nede på rekordlave 185 indbrud i boliger, men sidste år var det antal steget til 224 - en stigning på over 20 procent. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Dermed er indbrudsstatistikken tilbage på niveauet fra tidligere år.

Hos Midt- og Vestjylland har politikommissær og leder af den mobile tyverienhed Poul Fink ikke et entydigt svar på, hvad stigningen skyldes.

- Det kan være, at der er kommet flere omrejsende kriminelle, som vi ikke har fanget. Det kan også være nogle lokale kriminelle, som har siddet inde, men som er kommet ud igen og har begået nye indbrud, som vi ikke har fået fat i, siger han.

Han henviser desuden til, at tallene, når de er så lave som i Ringkøbing-Skjerns tilfælde, er mere følsomme overfor udsving.

- Det kan være en, der har huseret, som er fløjet under vores radar. Det er lige før, en enkelt eller to tyveknægte eller bander kan vælte hele årets statistik, siger Poul Fink.

Antal indbrud falder igen

For eksempel nåede en litauisk tyvebande at begå over 30 indbrud på 10 dage, før politiet slog kloen i dem i december 2017.

Politikommissæren fortæller desuden, at Ringkøbing-Skjern og generelt hele Midt- og Vestjyllands Politikreds ligger i den lave ende, når det gælder antal indbrud. Og pilen er på vej nedad igen

- I de to første måneder i år er antallet af indbrud faldet med 30 procent i forhold til 2018, siger han.

Poul Fink opfordrer samtidig beboere til at være opmærksomme på mistænkelig adfærd og straks rapportere det til politiet. Det er nemlig en klar fordel at kunne stoppe en tyvebande, før den får fat, i stedet for at skulle fange den, når indbrudene er sket.

0/0
Danmark

Danmarks billigste hus solgt i løbet af et døgn

Ringkøbing-Skjern

Vand, vand, vand og vand

Ringkøbing-Skjern

Landbobank-direktør: Nordjyske Bank var veldrevet

Ringkøbing-Skjern

Unge Kjeldsen og to andre yngre erhvervsfolk valgt ind

Ringkøbing-Skjern

Tre virksomheder nomineret til iværksætterprisen 2019

Ringkøbing-Skjern

Ros fra aktionærforening og ATP

Ringkøbing-Skjern

Landbobank-formand: Der er gået valgkamp i at udvise foragt for vores branche