Annonce
Tarm

Ansatte frygter smittebombe i hallen: Tarm Kirke rykker julegudstjeneste tilbage til kirken i sidste øjeblik

Årets julegudstjeneste kommer til at foregå i Tarm Kirke og ikke i idrætscentret, som det egentlig var planlagt. Kirkens ansatte var ikke trygge ved at samle så mange mennesker på et sted. Arkivfoto: Lisbeth Birkmose
Menighedsrådets forretningsudvalg besluttede søndag akut at flytte julegudstjenesten tilbage til kendte rammer. Ansatte var meget bekymrede.
Annonce

TARM: Tarm Idrætscenter skulle i år have dannet ramme om årets julegudstjeneste. Med håndsprit og behørig afstand skulle tre gudstjenester afvikles med 300 kirkegængere til hver, men søndag besluttede menighedsrådets forretningsudvalg ved et hastigt sammenkaldt møde at flytte det tilbage til kirken i sidste øjeblik.

Det sker efter en intens debat i folkekirken henover weekenden om det forsvarlige i at holde julegudstjenester, når smittetallene er rekordhøje.

- Vi begyndte at få kolde fødder omkring det forsvarlige i at samle 300 personer tre gange i løbet af en dag i det samme lokale. Personalet har ikke sagt fra, men vi kunne mærke, at de ikke var helt trygge ved det, siger menighedsrådsformand Kirsten Kolby.

Folkekirkens ansatte er nemlig i den situation, at de ikke kan aflyse julegudstjenesten. Den skal afvikles ligesom de øvrige gudstjenester i løbet af året, og derfor er der intet valg. Kun kirkeministeren kan tage beslutningen om at aflyse.

Tarm Kirkes ansatte er vant til at håndtere gudstjenesten på en forsvarlig måde i kirken, hvor der må være 75 personer til stede, og den løsning var den bedste i den nuværende situation.

Annonce

Deler løbesedler ud

Den hurtige flytning tilbage til kirken betyder også, at menighedsrådet i de kommende dage kommer til at arbejde meget hurtigt.

Der bliver delt løbesedler ud i byen de næste tre dage, og vil menigheden til julegudstjeneste, skal de bestille billet. Bestillingen åbner allerede i dag mandag, og bestillingen sker ved henvendelse til kirkekontoret.

Med det reducerede antal pladser vil der også være folk, der nok ikke kommer til julegudstjeneste, men Kirsten Kolby bemærker, at det lige nu er det muliges kunst, og at man har hørt fra andre kirker, at der ikke er særlig stor rift om billetterne.

Mange kirkegængere vælger at blive hjemme i år, selvom juleaften plejer at være folkekirkens store dag.

- Det er den løsning, som alle har det bedst med, og det er meget vigtigt for mig, at alle er trygge, siger Kirsten Kolby, der appellerer til, at de kirkegængere der kommer, passer godt på hinanden.


Det er den løsning, som alle har det bedst med, og det er meget vigtigt for mig, at alle er trygge.

Kirsten Kolby, formand for menighedsrådet i Tarm
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Tarm

Garant mangler en varebil

Ringkøbing-Skjern

I næste uge får tusindvis af kommunens borgere nyt internet og tv-signal: Sådan skal du forholde dig

Annonce