Mærkedage

Annette Lind fejrer fødselsdag ved at tale kvindernes sag

Annette Lind fylder 50 år den 2. juni, midt under valgkampen. Så fødselsdagsfesten må vente. Foto: Morten Stricker
S-spidskandidat har for travlt med valgkamp til at fejre sin 50-års fødselsdag,

Holstebro: På søndag den 2. juni runder Socialdemokratiets nordvestjyske spidskandidat, Annette Lind, de 50 år.

For mange ville det være anledning til en stor fest. Men ikke for Annette. Og det er ikke kun fordi, fødselsdagen falder midt under valgkampen.

- Sådan tror jeg bare, at jeg er. Også i det politiske liv. Det er ikke så meget mig som sagen, det handler om, siger Annette Lind, der har siddet i folketinget for Socialdemokratiet siden 2011.

Så nej, der skal ikke være stor fest på søndag, selvom hendes nærmeste - "vi er en lille familie" - er inviteret samme aften til middag.

I stedet fejrer Annette Lind sit halve århundrede med et arrangement foran rådhuset i Holstebro, hvor hun sammen med andre kvindelige politikere agiterer for at få flere kvinder ind i politik.

- Er du klar over, at da Helle Thorning var statsminister, var 38 procent af de valgte kvinder? Nu tror jeg ikke engang, at det er 38 procent af de opstillede kandidater, der er kvinder, siger Annette Lind, tydeligt lettet over at kunne tale politik i stedet for sin egen fødselsdag.

Men hun slipper ikke.

Jamen skal du slet ikke holde fest?

- Jo, jo, på et tidspunkt, engang efter valget skal jeg nok holde en fest … når jeg får lidt tid. Altså, det er jo ikke første gang, jeg prøver det. Sidste gang fyldte jeg også år under valgkampen. Og vi har jo vidst længe, at det her valg ville komme, så jeg har ikke planlagt nogen fest. Valget er altså betydeligt vigtigere end min fødselsdag, siger hun bestemt.

Socialdemokratiet i Holstebro markerer dog fødselsdagen med en reception lørdag 1. juni klokken 10-12.30 i partiets valgcafé i Nørregade 42 i Holstebro. Alle er velkomne til fødselsdagsreceptionen.

0/0
Forsiden netop nu
Erhverv

Nu kan man snart få kinesisk mad i Borris igen

Skjern

Kjærgaard er færdig som kommunaldirektør

Danmark For abonnenter

Far, mor og søn blev dræbt i flystyrt på Island: Svært at fatte, hvad der er sket

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Det er ganske gratis at sige ja til at gøre en forskel

Per Fjord bor i Skjern. Det samme gør Emmanuel Cinzah. Annie Pihlmann bor i Hvide Sande. Tre mennesker med en aldeles forskellig baggrund og uddannelse. De kender sandsynligvis ikke hinanden på det mere personlige plan og har nok ikke holdt grillfester sammen, men på vidunderlig vis er de alligevel fælles om noget af det, der for alvor giver værdi. De er på hver sin måde frivillig, og det er vel at mærke med så tilpas stort et hjerte, at det er umuligt at lade være med at give dem en "skriftlig krammer" her på lederplads. I den seneste uge har de i Dagbladet fortalt om deres passion - det at være frivillig - og det er læsning, der trænger helt ind under huden og giver stof til eftertanke. Når Annie Pihlmann, der de seneste ni år har stået i spidsen for at holde styr på de 90 frivillige på Anker Fjord Hospice i Hvide Sande, på beskeden vis siger: "Det er en gave at være med i frivilligt arbejde. For os er det helt naturligt at være frivillige, fordi du kan være med til at gøre en forskel på en god måde. Det giver så meget mening" ... Når Per Fjord, der gennem tiden har været involveret i omkring 25 foreninger samt tiltag i og omkring Skjern, understreger, at det altid har været fællesskabet, der har trukket det store læs: "Det, man får igen, er at se glæde hos andre. Det er belønning nok i sig selv" ... Når Emmanuel Cinzah, fortæller, hvorfor det betyder meget for ham, at han - ud over at være præst for 200 voksne og børn i den baptistiske menighed i Skjern, køre skolebus for Lyne Friskole morgen og eftermiddag og have opgaver som tolk - har arbejdet for at etablere et børnehjem i Myanmar for at hjælpe børn i det land, han selv flygtede fra, fordi han blev forfulgt: "Vi skal hjælpe, og vi skal gøre så meget, som vi kan for vores hjemland" ... Når man hører om sådan et engagement, burde det ikke lade til at være svært at lokke flere frivillige til at give en hånd med. Men sådan er verden anno 2019 ikke skruet sammen. Annie Pihlmann kan godt bruge flere frivillige hænder på hospice i Hvide Sande, og Per Fjord har haft mere end svært ved at finde en afløser til at fylde Tigris-dragten, den grønne figur, der er med til at underholde tilskuerne under Skjern Håndbolds hjemmekampe. Det er ikke så mærkeligt, at han frygter, at de unge kommer til at gå glip af noget: "Det er da klart sjovere at møde folk i virkeligheden end at møde dem gennem en skærm". Hvor har Per Fjord ret, og forhåbentlig er der alligevel om 30, 40 og 50 år både en Per, en Emmanuel og en Annie her i lokalområdet. For det er mennesker som de tre, der er med til at gøre det lettere for alle os andre at bo og leve her i kommunen. Så husk nu - det er ganske gratis at sige ja til at være frivillig og være med til at gøre en forskel. Og det giver også noget til én selv.

112

Vold: 15-årig knallertkører slået ned med teleskopstang

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Tvinds Fælleseje øger sit millionoverskud

Ringkøbing-Skjern

Ikke i min baghave: Det er for let at slippe for upopulære vindmøller og biogasanlæg

Ringkøbing-Skjern

Rød alarm: Pluk-selv jordbærrene er på vej