Annonce
Mærkedage

Annette Lind fejrer fødselsdag ved at tale kvindernes sag

Annette Lind fylder 50 år den 2. juni, midt under valgkampen. Så fødselsdagsfesten må vente. Foto: Morten Stricker
S-spidskandidat har for travlt med valgkamp til at fejre sin 50-års fødselsdag,

Holstebro: På søndag den 2. juni runder Socialdemokratiets nordvestjyske spidskandidat, Annette Lind, de 50 år.

For mange ville det være anledning til en stor fest. Men ikke for Annette. Og det er ikke kun fordi, fødselsdagen falder midt under valgkampen.

- Sådan tror jeg bare, at jeg er. Også i det politiske liv. Det er ikke så meget mig som sagen, det handler om, siger Annette Lind, der har siddet i folketinget for Socialdemokratiet siden 2011.

Så nej, der skal ikke være stor fest på søndag, selvom hendes nærmeste - "vi er en lille familie" - er inviteret samme aften til middag.

I stedet fejrer Annette Lind sit halve århundrede med et arrangement foran rådhuset i Holstebro, hvor hun sammen med andre kvindelige politikere agiterer for at få flere kvinder ind i politik.

- Er du klar over, at da Helle Thorning var statsminister, var 38 procent af de valgte kvinder? Nu tror jeg ikke engang, at det er 38 procent af de opstillede kandidater, der er kvinder, siger Annette Lind, tydeligt lettet over at kunne tale politik i stedet for sin egen fødselsdag.

Men hun slipper ikke.

Jamen skal du slet ikke holde fest?

- Jo, jo, på et tidspunkt, engang efter valget skal jeg nok holde en fest … når jeg får lidt tid. Altså, det er jo ikke første gang, jeg prøver det. Sidste gang fyldte jeg også år under valgkampen. Og vi har jo vidst længe, at det her valg ville komme, så jeg har ikke planlagt nogen fest. Valget er altså betydeligt vigtigere end min fødselsdag, siger hun bestemt.

Socialdemokratiet i Holstebro markerer dog fødselsdagen med en reception lørdag 1. juni klokken 10-12.30 i partiets valgcafé i Nørregade 42 i Holstebro. Alle er velkomne til fødselsdagsreceptionen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Opdateret: Savnet mand fra Ringkøbing er fundet død

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Vi har alle et ansvar for at holde unge fra narko

Det kunne være meget værre … Sådan lyder det samstemmende budskab fra politiet og de øvrige medvirkende i SSP-samarbejdet, skolerne og de sociale myndigheder, når talen falder på narkomisbrug blandt unge i Ringkøbing-Skjern Kommune. "Vi oplever faktisk ikke, at flere unge bruger narko end tidligere, og forældrene har generelt ikke grund til at blive bekymret", siger viceungdomsskoleleder og SSP-formand Allan Østergaard til Dagbladet i dagens avis. "Vi har ikke en opfattelse af, at det flyder med narko", fortæller politikommissær Bjørn Nørgaard Bo, leder af lokalpolitiet i Ringkøbing. Det er selvfølgelig gode nyheder. At vi bor i en landlig kommune fjernt fra de store byer er nemlig ikke nogen garanti for, at stenbroens dårlige misbrugsvaner ikke også spreder sig hertil; der er desværre rigeligt med eksempler på, at små og "afsides" samfund hærges af en narkoepidemi. At det ikke kommer dertil hos os, kræver, at vi konstant er oppe på stikkerne. Og med "vi" menes os alle - især vi voksne; også os, der ikke har børn og unge i den mest sårbare alder. Vi har alle sammen et ansvar for at holde øje med, at vore unge trives. Det kræver, at vi kender hinanden, og har tillid til hinanden. Derfor er det prisværdigt, at SSP-samarbejdet arbejder målrettet i den retning. Ifølge Allan Østergaard er samarbejdet med forældrene i Ringkøbing-Skjern Kommune velfungerende. Der er et godt fremmøde og en god stemning, når forældrene bliver inviteret. "Noget af det, som SSP lægger vægt på, er netop et godt forældresamarbejde. Forældrene skal klædes på, så de står stærkere, hvis og når problemerne melder sig," siger han. Når de gør det - og det kan ikke undgås, at det sker ind imellem - skal ikke bare politiet, skolerne og de sociale myndigheder være klar til at gribe ind; det skal alle vi andre også. Ser vi en flok unge, der stimler sammen i det offentlige rum, skal vi ikke holde os tilbage fra som borger at gå hen til dem og snakke med dem om, hvad der foregår. På den måde viser man som voksen, at man respekterer de unge, interesserer sig for dem, og bekymrer sig om dem.

Ringkøbing For abonnenter

Fra stoffer og hjemløshed til bolig og firma: Nu bliver vi høje på livet

Annonce