Annonce
Mærkedage

Annette Lind fejrer fødselsdag ved at tale kvindernes sag

Annette Lind fylder 50 år den 2. juni, midt under valgkampen. Så fødselsdagsfesten må vente. Foto: Morten Stricker
S-spidskandidat har for travlt med valgkamp til at fejre sin 50-års fødselsdag,

Holstebro: På søndag den 2. juni runder Socialdemokratiets nordvestjyske spidskandidat, Annette Lind, de 50 år.

For mange ville det være anledning til en stor fest. Men ikke for Annette. Og det er ikke kun fordi, fødselsdagen falder midt under valgkampen.

- Sådan tror jeg bare, at jeg er. Også i det politiske liv. Det er ikke så meget mig som sagen, det handler om, siger Annette Lind, der har siddet i folketinget for Socialdemokratiet siden 2011.

Så nej, der skal ikke være stor fest på søndag, selvom hendes nærmeste - "vi er en lille familie" - er inviteret samme aften til middag.

I stedet fejrer Annette Lind sit halve århundrede med et arrangement foran rådhuset i Holstebro, hvor hun sammen med andre kvindelige politikere agiterer for at få flere kvinder ind i politik.

- Er du klar over, at da Helle Thorning var statsminister, var 38 procent af de valgte kvinder? Nu tror jeg ikke engang, at det er 38 procent af de opstillede kandidater, der er kvinder, siger Annette Lind, tydeligt lettet over at kunne tale politik i stedet for sin egen fødselsdag.

Men hun slipper ikke.

Jamen skal du slet ikke holde fest?

- Jo, jo, på et tidspunkt, engang efter valget skal jeg nok holde en fest … når jeg får lidt tid. Altså, det er jo ikke første gang, jeg prøver det. Sidste gang fyldte jeg også år under valgkampen. Og vi har jo vidst længe, at det her valg ville komme, så jeg har ikke planlagt nogen fest. Valget er altså betydeligt vigtigere end min fødselsdag, siger hun bestemt.

Socialdemokratiet i Holstebro markerer dog fødselsdagen med en reception lørdag 1. juni klokken 10-12.30 i partiets valgcafé i Nørregade 42 i Holstebro. Alle er velkomne til fødselsdagsreceptionen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Samskabelse er vejen frem i rundkørslen

Vi kommer ikke uden om det … Det offentlige har ikke råd til at betale for alle de ønsker, borgerne har til forbedringer og forskønnelser af vore fælles omgivelser. Men så er det jo godt, når borgerne kan tage sagen i egen hånd … Tag bare rundkørslen i Astrup ved Femvejen lige uden for byen; af lokale kaldt "Danmarks grimmeste" af slagsen. Om det passer, vil være et oplagt emne til en rundbordsdiskussion. Men køn var den i alt fald ikke, overgroet som den var med ukrudt. Kommunen havde dog ikke pengene til at gøre noget ved den. Men så tog folk i Astrup sagen i egen hånd. En flok frivillige påtog sig opgaven med at omdanne den til "Danmarks smukkeste rundkørsel". Det skete ved, at folk lagde kræfterne sammen: Per Kjær, der driver maskinstationen, stillede maskine til rådighed. Landmand Vagn Lindy Petersen i Skjern havde noget jord til at ligge efter en staldudvidelse, som kunne bruges, så onsdag blev der flyttet 400 kubikmeter jord. Svæveflyvepladsen i Ejstrup bidrog med et træ, som Kristian Ahle selv gravede op. Nu mangler de frivillige bare at få plantet rododendron i fem farver, så er "Femvejens Andels Rundkørsel", som den - måske ikke helt mundret - er kommet til at hedde, klar til at springe ud det kommende forår i al sin glans. Det hører med til historien, at rododendronerne selvfølgelig udbydes på andele, og at anlægsgartner Ole Christensen står for indkøb af planterne. Kommunens rolle i hele historien har i dette tilfælde været lydhørhed over for de lokale ønsker, og hurtig tilladelse til, at de frivillige kunne gå i gang. I andre tilfælde ser man i stigende grad, at der er tale om egentlig samskabelse; altså at kommunen og lokalsamfundene i fællesskab bidrager til at løse opgaver, som kommunen ikke har råd til alene at løse - for eksempel etablering af cykelstier. Man kan selvfølgelig mene, at opgaverne bør betales fuldt ud af kommunen. Men ofte vil det være ensbetydende med, at de ikke løses - eller i bedste fald først om mange år - og så er det da bedre, at parterne i fælles forståelse skaber noget sammen. Ellers havde Astrup næppe været på vej til at få "Danmarks smukkeste rundkørsel".

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sidste bold er endnu ikke slået: 20 års kamp om rigmandens ulovlige tennisbane på Klitten

Annonce