Annonce
Sport

Anne-Marie Rindom sejler sig i front før VM-afgørelse

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Efter en anden- og femteplads tirsdag har Anne-Marie Rindom lagt sig i spidsen ved VM i Laser Radial.

Den danske sejler Anne-Marie Rindom er på vej mod et nyt stort resultat.

Før sidstedagen af verdensmesterskaberne i Laser Radial har hun lagt sig i spidsen i japanske Sakaiminato.

Hun avancerede fra den samlede femteplads til førstepladsen efter tirsdagens to sejladser, hvor hun blev nummer to og nummer fem. Det fremgår af arrangørens hjemmeside.

Dermed står hun med gode muligheder for at gentage bedriften fra 2015, hvor hun blev verdensmester. VM-guldet bliver afgjort onsdag, hvor der er to sejladser.

Den foreløbige førsteplads er kulminationen på en opadgående kurve efter at have fået en uheldig VM-indledning med en tyvstart i anden sejlads og en 28.-plads i tredje sejlads. Den dårligste sejlads må trækkes fra, hvilket i Rindoms tilfælde er tyvstarten, som medførte en 57.-plads.

Anne-Marie Rindom blev europamester tilbage i maj. Også ved VM får hun hård konkurrence af europæere. Tyrkiske Ecem Güzel ligger nummer to med to point op til Rindom, mens finske Tuula Tenkanen og hollandske Marit Bouwmeester følger efter på de næste pladser.

U21-verdensmester Anna Munch deltager også ved det igangværende VM i Japan. Inden de sidste to sejladser ligger hun nummer 22 uden en realistisk mulighed for at vinde en medalje.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen

Læserbrev: Indlægget “Lad der ikke gå sognepolitik i sagen” om Innovests husning af de kommunale arbejdspladser havde nogle gode pointer, der førte til den rigtige konklusion i et dilemma. Der savnes nogle tal på økonomien, og jeg kan betvivle, kommunalbestyrelsen har det vigtigste; det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede omsætning i detailhandelen. Butikkerne vil miste omsætning. Ikke blot til nabobyerne, men også til storcentrene i de større byer og til netbutikkerne udenfor kommunen. Det vil koste arbejdspladser, give tomme butikslejemål og tomhed i bymidten. Så på den måde et paradoks, når et erhvervscenter er omdrejningspunktet for at trække kunderne væk fra de små lokale erhvervsdrivende. Vi har jo lige fulgt kampen for købmanden i Stauning, og her er det så i større målestok. Du kan blot se til Esbjerg, hvad det har betydet i Kongensgade, at kontorer er flyttet på havnen. Og omvendt, hvad de gør i Billund for at trække folk til midtbyen. Så byrådet bør have det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede detailomsætning i kommunen med i ligningen. Det er ikke nok med en kort tilbagebetalingstid på investeringen i Excel-arket. Så jeg er enig med Jacob Agerbo i, at der ikke skal gå sognepolitik i sagen. For det handler ikke kun om finansiering og besparelser, men også om tabt detailhandel. Ikke “bare” i Skjern midtby. Men i kommunen. For der ingen garanti for, at omsætningen affødt af butiksdøden bliver i Skjern/Tarm, eller for den sags skyld i kommunen. Så derfor vedkommer det også borgerne udenfor Skjern ... Så herfra skal opfordringen lyde; lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen.

Annonce