Annonce
Kultur

Anne Glad: Der er et stort marked for Dorthe Nors i Kina

Livsstilsekspert Anne Glad tror på, at forfatter Dorthe Nors har en god chance på bogmarkedet i Kina, hvor hendes roman 'Spejl, skulder, blink' netop er udgivet. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Livsstilsekspert Anne Glad, der blandt andet står bag radioprogrammet 'Bogselskabet' på P1, kan sagtens forestille sig, at forfatter Dorthe Nors får succes med sin roman 'Spejl, skulder, blink' i Kina

Vedersø: For en forretningsmand kan det være lidt af en drøm at få en fod inden for på det kinesiske marked. For tænk, hvis nu blot en brøkdel af de knap 1,4 milliarder mennesker i det mægtige land, viser interesse for en given vare?

Lige nu er det Dorthe Nors, der prøver lykken i verdens fjerdestørste rige. Således har forfatteren fra Vedersø netop fået sin succesroman 'Spejl, skulder, blink' udgivet i Kina.

Og der kan meget vel være nye læsere i farvandet. Det mener i hvert fald livsstilsekspert Anne Glad, der blandt andet står bag radioprogrammet 'Bogselskabet' på DR's P1-kanal:

- Jeg er ikke i tvivl om, at der er et stort marked for Nors i Kina. For det første har dansk kunst og kultur en stor plads i kinesernes bevidsthed - takket være blandt andre H.C. Andersen. 'Terkel i knibe' (en dansk, animeret filmkomedie fra 2004, red.) var et kæmpe hit i Kina - det overraskede mig at høre, siger Anne Glad, der er også er kendt fra tv-programmet 'Kender du typen' på DR1.

- Og mon ikke, den moderne, kinesiske kvinde slås med nogle af de samme bekymringer og overvejelser om livet og kærligheden, som de danske kvinder gør, tilføjer Anne Glad.

Hun henviser dermed til, at det langt fra kører optimalt for hovedpersonen i 'Spejl, skulder, blink', Sonja, der hverken kan finde ud af at skifte gear i kørerlærerens bil eller i sit eget liv.

Annonce

Mon ikke, den moderne, kinesiske kvinde slås med nogle af de samme bekymringer og overvejelser om livet og kærligheden, som de danske kvinder

Anne Glad, livsstilsekspert

Udgivelser i 20 lande

Dorthe Nors debuterede som forfatter i 2001, og siden har hun udgivet såvel romaner og novellesamlinger. Hendes forfatterskab er solgt til udgivelse i 20 lande, og især i USA og England er vestjyden et velkendt navn.

Forlaget Gyldendal omtaler da også gerne Dorthe Nors som 'Danmarks internationale forfatterstjerne', men i sit hjemland sker det kun sjældent, at hun trækker de helt store overskrifter.

Om en mulig forklaring på dette siger Anne Glad:

- I Danmark er vi ikke så optagede af novelletraditionen. Det er simpelthen den eneste forklaring, jeg kan finde på, at danskerne og anmelderne ikke har kastet sig frådende - på den gode måde - over Dorthe Nors.

Den 49-årige forfatter har senest udgivet novellesamlingen 'Kort over Canada', der i Danmark er ude i tredje oplag og tilmed solgt til udgivelse i en række lande.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Pårørende til trafikdræbt er fundet

Læserbrev

Læserbrev: Lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen

Læserbrev: Indlægget “Lad der ikke gå sognepolitik i sagen” om Innovests husning af de kommunale arbejdspladser havde nogle gode pointer, der førte til den rigtige konklusion i et dilemma. Der savnes nogle tal på økonomien, og jeg kan betvivle, kommunalbestyrelsen har det vigtigste; det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede omsætning i detailhandelen. Butikkerne vil miste omsætning. Ikke blot til nabobyerne, men også til storcentrene i de større byer og til netbutikkerne udenfor kommunen. Det vil koste arbejdspladser, give tomme butikslejemål og tomhed i bymidten. Så på den måde et paradoks, når et erhvervscenter er omdrejningspunktet for at trække kunderne væk fra de små lokale erhvervsdrivende. Vi har jo lige fulgt kampen for købmanden i Stauning, og her er det så i større målestok. Du kan blot se til Esbjerg, hvad det har betydet i Kongensgade, at kontorer er flyttet på havnen. Og omvendt, hvad de gør i Billund for at trække folk til midtbyen. Så byrådet bør have det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede detailomsætning i kommunen med i ligningen. Det er ikke nok med en kort tilbagebetalingstid på investeringen i Excel-arket. Så jeg er enig med Jacob Agerbo i, at der ikke skal gå sognepolitik i sagen. For det handler ikke kun om finansiering og besparelser, men også om tabt detailhandel. Ikke “bare” i Skjern midtby. Men i kommunen. For der ingen garanti for, at omsætningen affødt af butiksdøden bliver i Skjern/Tarm, eller for den sags skyld i kommunen. Så derfor vedkommer det også borgerne udenfor Skjern ... Så herfra skal opfordringen lyde; lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen.

Skjern

Innovest II droppet: Byråd vil hellere renovere Skjerns gamle rådhus

Annonce