Annonce
Ringkøbing-Skjern

Ann fra Videbæk leder de studerende til succes

Ann Damgaard, der er opvokset i Videbæk, er nomineret til titlen som Årets IBA Underviser 2020. Pressebillede
Ann Damgaard, der er opvokset i Videbæk, er nomineret til titlen som Årets IBA Underviser 2020. Den erfarne lektor gør alt for at få sine studerende på IBA’s lederuddannelser til at lykkes. Til glæde for både dem selv og deres arbejdsplads.
Annonce

Ringkøbing: - Hun formåede virkelig at bringe min viden op på et andet niveau. Selvom det var meget svært stof, forstod vi, hvad hun sagde. Der går ikke en dag, uden jeg bruger den viden, hun gav mig. Hun har format og en stærk personlighed, og ingen blev tabt på gulvet.

Sådan lyder den klare besked fra Dorte Blomsterberg, der har haft Ann Damgaard som underviser på IBA Erhvervsakademi Kolding. Ann Damgaard er opvokset i Videbæk, hvor hun boede, indtil hun tog til Odense for at studere.

Efter en årrække som leder har hun de seneste 16 år udviklet studerende på uddannelserne i ledelse. Og det gør hun godt, for mange af Ann Damgaards studerende har indstillet hende til prisen som Årets IBA Underviser, hvor hun er én af fem finalister.

- Jeg brænder virkelig for at undervise og for, at de studerende rykker sig. Det giver mig energi at tænke på, at de gør en forskel for mange medarbejdere ude i virksomhederne, siger Ann Damgaard i en pressemeddelelse i forbindelse med nomineringen.


- Jeg brænder virkelig for at undervise og for, at de studerende rykker sig. Det giver mig energi at tænke på, at de gør en forskel for mange medarbejdere ude i virksomhederne.

Ann Damgaard


Hun er tidligere afdelingsleder i Falck med overordnet ansvar for 86 medarbejdere. Derfor har hun førstehåndserfaring med ledelse og ved, at det er en kompleks størrelse. Hun gør dog en dyd ud af at gøre ledelse spiseligt og forståeligt. Også selvom det ikke er verdens nemmeste stof.

- For mig har det været en god dag, når jeg kan se, at den studerende tænker: ”Yes, det giver mening! Det skal jeg hjem og prøve af.” Derfor prøver jeg også altid at sætte mig ind i den enkeltes situation og tager afsæt i den, så jeg kan gøre det så konkret som muligt, siger Ann.

Og det lykkes for hende, kan man læse i indstillingerne. Også uddannelseschef på IBA’s efter- og videreuddannelser, Lone Hermann, sætter stor pris på Ann.

Annonce

En uddannelse i trygge hænder

- Ann er en fantastisk underviser. Hun har altid gode ideer til, hvordan vi kan gøre noget anderledes eller udvikle undervisningen på nye måder, siger Lone Hermann og fortsætter:

- Hun sidder også med det faglige ansvar og hele koordineringen af vores Diplomuddannelse i ledelse – og den er i fuldstændig trygge hænder.

Lige netop tryghed er også noget Ann gør en dyd ud af at skabe hos sine studerende. De sidder nemlig med både personlige og faglige udfordringer i deres funktion som leder.

- Jeg gør meget for at skabe tillid og fortælle, at vi er ligeværdige parter. På nogle måder udleverer man sig selv som leder på sådan en uddannelse, så det er virkelig vigtigt at være lyttende, nærværende og skabe en tryg relation, siger Ann.

Annonce

Hun vil få andre til at lykkes

Nogle af de samme evner bruger hun også uden for IBA i sit frivillige arbejde som mentor i projektet Lær for Livet, hvor socialt udsatte børn får hjælp til at få både faglige og sociale succesoplevelser, der klæder dem på til en god fremtid.

Generelt er hun drevet af at udvikle andre, så de får succes. Men hun står på ingen måde stille selv. Hun mødes blandt andet med sit netværk for at læse og tale om ny litteratur og deltager i diverse konferencer. Og så er hun heller ikke bange for at spørge efter feedback.

- Jeg evaluerer mig selv hver dag. Jeg spørger de studerende, hvad der har fungeret godt eller mindre godt, og man skal selvfølgelig være klar til at modtage kritik. Det gør jeg både for min egen udvikling og for de studerendes skyld. For vi skal udvikle os sammen, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Minkavlere sværtet uden grund: Statens Seruminstitut sendte ikke spørgeskema til avlernes e-bokse

Ringkøbing

Lærervikar smittet med corona: Ringkøbing Skole sender flere end 100 hjem

Hvide Sande

Smitte på minkfarm nær Søndervig: Stribe af farme fra Vonå til slusen i Hvide Sande falder inden for døds-zonen

Annonce