Annonce
Digitalt

Anmeldelse: Sigma Sport Buster 2000 er blændende god

Sigma Buster 2000 er det oplagte valg, hvis du vil cykle MTB om natten - eller bare efter mørkets frembrud, der kommer tidligere og tidligere på denne tid af året. Pr-foto
Buster 2000 fra Sigma Sport lyser op i mørket med et overflødighedshorn af funktioner og frem for alt: masser af lys

Lad der være lys! Sigma Sport Buster 2000 er lidt forsimplet en cykellygte til godt 1500 kr.

Når konklusionen på denne test alligevel er, at man får utrolig meget for pengene, er det, fordi den ud over at lyse MTB-sporet eller landevejen op for dig i bælgravende mørke, også har et væld af monterings- og betjenings-funktioner, som du ofte skal betale meget mere for.

Annonce

Om testen

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Se og bliv set

Buster 2000 er ikke din typiske ”se mig i trafikken”-cykellygte. Den er lavet til, at du kan se, hvor du cykler, selv om du kører i en mørk skov eller på en uoplyst landevej midt om natten.

De 2000 i Buster 2000 er lumens, og oversat til noget mere forståeligt får det vejen foran dig til at fremstå klar og tydelig, når der ellers er helt mørkt. Du kan sætte den på høj, medium eller lav styrke og et hav af andre indstillinger, hvor den blinker i varierende intensitet. Der er faktisk lidt for mange indstillinger, for du skal igennem dem alle, hvis du springer den rigtige over.

Der følger et batteri på 6400 mAh med i pakken, så du kan køre i to og en halv time med lys på. Batteriet har usb-udgang, så du kan også give lidt strøm til din cykelcomputer eller mobil på vejen. Det er et plus. Selve lampen vejer kun 105 g, men batteri og montering vejer 350 g ekstra. Det er prisen for at ville køre i mørket.

Montering og betjening

Jeg blev overrasket over, hvor meget udstyr, der rent faktisk var i pakken, da jeg åbnede for Buster 2000. Der er montering til styret, til hjelmen, alskens ekstra kabler, batteri og som prikken over i’et: en lille selvlysende fjernbetjening til at montere på styret. Når lampen så sidder på hjelmen, kan du nemt og bekvemt betjene intensiteten fra dit styr, trådløst. Det er smart og blev hurtigt min foretrukne måde at bruge lygten på.

Alt i alt leverer Buster 2000 på alle de punkter, den skal – og på en stribe punkter ekstra med den selvlysende fjernbetjening, batteriet, som også er en powerbank, og de mange monteringsmuligheder.

Pris og tilgængelighed: Sigma Sport Buster 2000 kan købes online og i butikker. Vejledende pris: 1.499 kr.

Der er alle ønskelige monteringsmuligheder med i pakken, så lygten kan sidde både på styret eller på hjelmen som her, så lygten ryster mindre og mere naturligt følger dit udsyn, når du cykler i mørket i skoven fx. Pr-foto
Batteriet monteres på cyklen eller medbringes evt. i en rygsæk. Det sørger for 2,5 time med lys - men kan også bruges som en powerbank. Der er rigeligt med ledning, så det fint kan nå, uanset om lygten sidder på hjelmen eller på styret. Pr-foto
Den lille selvlysende fjernbetjening, der følger med, er dødsmart. Den er trådløs og gør det nemt at styre lygtens intensitet, uden at du skal til at have hjelmen af, hvis den er monteret der. Pr-foto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce