Annonce
Digitalt

Anmeldelse: Pundit er for ægte fodboldfans med klæbehjerner

Pundit kombinerer paratviden om fodbold med klassiske brætspil-elementer, hvor man rykker rundt på banen, trækker taktik-kort og forsøger at forbedre egne chancer, alt imens man saboterer modstanderholdet. Spil-designet er gennemført, både visuelt, i selve spillets regler og mekanikker og i spørgsmålene, der bærer præg af at være udført af fans. Pr-foto
Det danske brætspil Pundit er lavet af fans og for fans, der ved en masse om især europæisk fodbold – og tør dyste mod et hold af ligesindede

Hvem var årets målmand i Serie A i 2000? Hvad var navnet på angriberen, Real Madrid hentede, da Atletico Madrid lukkede sit talentakademi i 1992? Og hvem var det danske landsholds foretrukne højreback under VM i 1998 – af nogle husket for at være en del af Brian Laudrups legendariske målfejring mod Brasilien i kvartfinalen ved samme VM?

Kan du svare på disse og mange flere spørgsmål om engelsk, italiensk, spansk, tysk og selvfølgelig dansk fodbold, så er Pundit måske et spil for dig.

Aflever og scor

I brætspillet dyster to hold mod hinanden, om hvem der kan score flest mål i løbet af 45 minutter. For at score mål skal holdene svare rigtigt på spørgsmål for at ”aflevere” bolden frem ad banen – det vil sige rykke brikken fremad. Et rigtigt svar giver ét felt fremad, eller man kan vælge at trække et taktikkort, der kan give en fordel eller ulempe i det videre spil.

Der er masser af spørgsmål af varierende sværhedsgrad i Pundit, så det er er muligt at justere niveauet, hvis det ene hold har eksperter, der husker bedre, end det andet hold. Pr-foto

For at kunne aflevere bolden fremad, skal man have boldbesiddelse. Der er således et angribende hold, og et forsvarende hold, der skiftes til at have bolden. Når man svarer rigtigt, kan man aflevere bolden fremad – eller trække et taktikkort. Nogle taktikkort har en øjeblikkelig effekt – for eksempel hvis man får et rødt kort, mens andre kan gemmes og bruges på det rette tidspunkt for at øge egne chancer eller ødelægge modstanderholdets chancer. På den måde hæver Pundit sig over at være et Trivial Pursuit-spil kun med fodboldspørgsmål.

Annonce

For fans

Det taktiske element, brættets udformning som en fodboldbane, kombineret med spørgsmålenes karakter, gør Pundit til en meget helstøbt oplevelse, der vil appellere til ægte fodboldfans, der kan svare på mange af de veludførte spørgsmål.

Der er mange detaljer i spørgsmålene, og de vidner om, at spillet er lavet af fans for fans – og der er klogeligt inkluderet spørgsmål i forskellige sværhedsgrader, så det er muligt at udligne oddsene, hvis to hold ikke er lige stærke i deres fodboldviden. Ud over spørgsmål om klubfodbold i førnævnte ligaer, er der også spørgsmål om landsholdet, VM/EM og mesterholdenes turnering.

Om testen og prislinks

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Artiklen kan indeholde affiliate links til Jysk Fynske Mediers samarbejdspartner PriceRunner. Når læserne klikker på de links, modtager vi en mindre betaling, men de har ingen betydning for, hvilke tests vi bringer eller vores bedømmelse af produkterne.

Pundit er et velafbalanceret brætspil, der er simpelt nok til, at alle kan komme hurtigt i gang med at spille, men med taktisk og et element af held, der gør, at det er mere underholdende end ”bare” en fodboldquiz. Det er oplagt som en del af underholdningen, når venner mødes for at se fodbold – eller når venner mødes, og der ikke er noget fodbold at se.

Pundit kan i skrivende stund kun købes direkte hos producenten.

Annonce
Digitalt

Test: Lad ikke størrelsen snyde dig; kompakt kamera gemmer på imponerende funktioner

Annonce
Digitalt

Anmeldelse: Call of Duty Vanguard er klassisk Call of Duty - på godt og ondt

Annonce
Digitalt

Test: Få rummelig Dolby Atmos lyder for under 2000 kroner med Creative Stage 360

Annonce
Skjern For abonnenter

Ulvehun har ventet længe på en mage

Hvide Sande For abonnenter

To firmaer med bud på genopbygning af raseret feriecenter: Formand for ejerforening håber på et godt resultat

Ringkøbing-Skjern

Ringkøbing-Skjern er gået i mørkerød: Nu rammer den stigende coronasmitte også foreningslivet

Ringkøbing

Kjeld har en imponerende kamera-samling: - Jeg er langt bedre til at købe end at sælge

Løvkvist: Messerschmidt kæmper for at vriste magten ud af døende hænder

Tarm For abonnenter

Varde vil have del i Ringkøbing-Skjerns vindmøllemillioner – og får det

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Videbæk

Efter corona: Videbæk Stof- og Sycenters Fabrikssalg lukker med et brag af et todages ophørsudsalg tirsdag og torsdag

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Skjern

Skjern Bank opjusterer for 4. gang i fabelagtigt godt år

Ringkøbing Håndbold For abonnenter

Ringkøbings spillere bor rundt omkring i Jylland: Sådan fungerer deres travle hverdag med studie, arbejde og håndbold

Skjern

Ulvepar har slået sig ned i Skjern - det kan betyde ulvehvalpe til foråret

Annonce