Annonce
Digitalt

Anmeldelse: Once upon a time… in Hollywood på UHD

Brad Pitt og Leonardo DiCaprio tager et stykke Hollywood-historie under voldsom, men kærlig, behandling, da de rejser tilbage til 1969 som den slidte skuespiller Rick Dalton og hans trofaste stuntmand Cliff Booth. Som i Inglourious Basterds piller Quention Tarrantino dog ved, hvad der i virkeligheden skete, og udfordrer tesen om, at virkeligheden altid overgår fantasien. Tarrantinos fantasi må være undtagelsen. Brad Pitt fik en Golden Globe for sin birolle, og filmen fik derudover for bedste manus og bedste komedie (eller musical). Fortjent. Once upon a time... in Hollywood er en af de film, man ikke skal snyde sig selv for at se, og som absolut tåler et gensyn på UHD, selvom man så den i biffen.

Once upon a time… in Hollywood kommer på UHD i en 3840x2160p-optagelse, der bevarer det originale 2.39:1-format fra biografen. Det ser utroligt flot ud på UHD, hvor solrige Los Angeles’ varme og hippiernes kulørte tøj gengives flot i HDR. Lydsporet er overraskende nok DTS HD-Master og ikke Dolby Atmos, men ikke desto mindre fremragende.

Der er gjort plads til nogle interessante ekstra scener på UHD-udgivelsen, mens resten af ekstramaterialet er på blu-ray. Det består af en række features om filmen og 1969 i Hollywood.

One upon a time… in Hollywood er ude nu på UHD, blu-ray og dvd.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Kommunal chef kalder uvildig undersøgelse i Ørskov-sag for sund

Læserbrev

Kære transportudvalg: Det er tid til handling på Rute 15

Læserbrev: I Ringkøbing-Skjern Kommune går det godt. Vi har en lav ledighed, erhvervsmæssig vækst - og vi har lige fået bekræftet, at vi er den foretrukne feriedestination for tyske turister i Danmark. Men vi risikerer, at udviklingen stopper, hvis Christiansborg ikke tager ansvar for hele Danmarks infrastruktur. I dag holder Folketingets Transportudvalg møde, og vi har fået 15 minutter til at forklare, hvorfor det er så presserende, at Rute 15 bliver udvidet til en 2+1 vej på strækningen mellem Herning og Ringkøbing. Rute 15 er en af kommunens vigtigste livslinjer til resten af landet. Men tæt trafik, dårlig sikkerhed og tung trafik af blandt andet store vindmølletransporter, mælketankbiler og landbrugsmaskiner sænker fremkommeligheden og gør det både farligt og vanskeligt at overhale. Vi har derfor brug for en bredere, bedre og mere farbar vej. På finansloven for 2019 blev der afsat penge til en såkaldt VVM-redegørelse. Nu har vi brug for, at der også afsættes de nødvendige midler, så arbejdet med at udvide Rute 15 kan gå i gang, så snart VVM-undersøgelsen er afsluttet. I Ringkøbing-Skjern Kommune viser vi år efter år, at vi er konkurrencedygtige og omstillingsparate. Vores virksomheder har landets højeste produktivitet, og vores BNP pr. indbygger er svimlende 23 procent højere end landsgennemsnittet. Men de positive resultater kommer ikke af sig selv. På Dansk Industris måling af erhvervsvenlighed ligger Ringkøbing-Skjern Kommune på en fortjent tredjeplads. Det er vi stolte over, men vi ved også godt, at det er en tredjeplads, som det bliver svært at fastholde i de kommende år. Ikke mindst fordi infrastrukturen trækker os ned i den samlede bedømmelse. I kategorien ”Infrastruktur” ligger vi på en sølle 79. plads ud af de 93 deltagende kommuner. Virksomhederne i kommunen er afhængige af fremkommeligheden på Rute 15, og derfor efterlyser de i høj grad også bedre infrastruktur for at kunne skabe flere arbejdspladser og endnu mere vækst. I fællesskab argumenterer vi for, at hele Danmark skal kobles på den nationale infrastruktur. Vi forlanger ikke motorveje eller hurtigtog, men vi er nødt til at insistere på, at de indfaldsveje, der skal sikre, at vi kan udnytte det store potentiale, der ligger i hele Danmark bliver prioriteret på Christiansborg. Det er dét, vi vil gøre, når vi mødes med Folketingets Transportudvalg i dag.

Ringkøbing-Skjern

Ørskov-sagen: Flertal bakker op om undersøgelse af Trine Ørskov og moderens nye arbejde

Erhverv

Primo Tours har gæster nær karantæneramt hotel: Indtil videre skal folk bare nyde deres ferie

Annonce