Annonce
Digitalt

Anmeldelse: Nu kan XCOM 2 spilles på farten på din Switch

I XCOM 2 kæmper du som oprører mod aliens, der har invaderet jorden. Historien er fint fortalt, men selv hvis du ikke gider aliens, så byder XCOM-serien og ikke mindst XCOM 2 Collection med alle udvidelserne på fantastisk godt gameplay - også på Nintendo Switch. Pr-foto
XCOM 2 er stadig XCOM 2, selvom der er skruet ned for grafikken, kan man ikke holde de gennemtænkte og -prøvede spilmekanikker nede.

XCOM-serien har siden 1994 været den spil-serie, som alle andre turbaserede strategispil skal måle sig op imod. Historien om aliens, der invaderer jorden, er egentlig sekundær; kernen er gameplayet, der er blevet forfinet i årtier og fremstår som noget af det ypperste i genren turbaseret strategi.

Nu er XCOM 2 så ude til Nintendo Switch i XCOM 2 Collection, som rummer samtlige opdateringer til det originale XCOM 2 fra 2016. Der er med andre ord timevis af underholdning til at tage med på farten, hvis altså XCOM 2 kan klare at blive skaleret ned til Nintendo Switch.

Spoiler alert: Det kan det.

Om testen og prislinks

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Artiklen kan indeholde affiliate links til Jysk Fynske Mediers samarbejdspartner PriceRunner. Når læserne klikker på de links, modtager vi en mindre betaling, men de har ingen betydning for, hvilke tests vi bringer eller vores bedømmelse af produkterne.

Kontrollér med controller

Jeg var en af mange, der ærgrede sig over, at det nyligt lancerede Gears Tactics ikke udkom til Xbox One men i første omgang kun til Windows pc. For turbaserede strategi-spil kan fungere rigtig godt med en controller - ikke mindst på Nintendo Switch, der med Mario+Rabbids Mushroom Kingdom og Fire Emblem: Three Houses har to af konsollens bedre eksklusive titler i den genre allerede.

Alt dette ved Fireaxis Games, der står bag XCOM 2, udmærket, og det mærker man straks, man får XCOM 2 i hænderne på Switch. Styringen er intuitiv og ligetil, og selvom der mere taktisk dybde og et mere avanceret gameplay end i både førnævnte Mario+Rabbids og Fire Emblem, så kan man sagtens være med, hvis man har spillet en af de to titler.

I XCOM 2 kæmper man som modstandsbevægelse mod en alieninvasion, der allerede har fundet sted. Gameplayet fungerer sådan, at man skiftes til at have turen og hver karakter har to "actions", altså kan foretage sig to ting på sin tur. Når alle karakterer på det ene hold, mennesker mod aliens, har haft turen, er det de andres tur. Det er lige som skak, men med væsentligt flere regler og brikker at rykke rundt med. XCOM 2 har mange elementer, som andre serier har ladet sig inspirere af - eller kopieret - og det er, fordi de er gennemtænkte og fungerer. De taktiske lag tager dermed til, som spillet skrider frem, og selvom der er tale om turbaseret strategi, så er der et godt tempo i selve spillet og i historien - takket være de mange cutscenes. Har du aldrig stiftet kendskab med XCOM-serien, så er her en rigtig god anledning til at komme i gang, og man får virkelig mange timers spil for pengene i XCOM 2 Collection.

Titel: XCOM 2 Collection

Platform: Nintendo Switch (men er tidligere udgivet til Xbox One, PS4 og Windows pc)

Udgivelsesdato: 29. maj

Der er mange forskellige fejnder, man skal lære at forholde sig til, og også man evner blandt de soldater, man kontrollerer. Heldigvis er læringskurven tilpas, og det er muligt at lære og bygge til, uden at man bliver straffet for hårdt for sine fejl på de første missioner. Pr-foto
XCOM-serien har forfinet turbaseret strategi-genren, og udgivelsen på Nintendo Switch er en oplagt mulighed til at genspille XCOM 2 med udvidelser - eller at stifte bekendtskab med serien for første gang. Pr-foto
Annonce

Mest læste

Ringkøbing IF For abonnenter

Klar forstærkning til Ringkøbing IF: Tidligere topscorer er vendt tilbage til klubben

Danmark

Torsdagens coronatal: For sjette dag i træk er der under 1000 nye smittetilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing IF

En forstærket trup giver optimisme i Ringkøbing IF: Træneren tror på en plads i top fire

Vestjylland For abonnenter

Efter fire måneder åbner ulvezone igen: Noget kan tyde på, at mennesker og ulvehvalpe holdt sig væk - på nær en politianmeldelse

Skjern

Brand i mejetærsker spredte sig til mark

Debat

Klumme: Mellem os sagt - lad os være besværlige for hinanden

Tarm

34-årig mand uden kørekort snuppet i dansk bil med tyske nummerplader: Politiet fandt også stoffer på manden

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Fagchef ved kommunen: - Det er ikke nyt, at vi bruger sikkerhedsvagter

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Vestjylland

Ulvedræber truet på livet: Mand dømt for truslerne

Danmark For abonnenter

Dalls analyse: Der er ingen udsigt til politisk indgreb i sygeplejerskernes strejke - endnu

Ringkøbing-Skjern

I weekenden vælter eleverne ind: Forstandere glæder sig til et efterskoleår med færre coronarestriktioner

Videbæk For abonnenter

Plejehjemsleder om brugen af sikkerhedsvagter: - Vi skal også passe på de andre beboere

Videbæk

Billig-arbejdstøj går på opkøb: Nu vil Spjald-virksomheden selv designe arbejdstøj

Annonce