Annonce
Digitalt

Anmeldelse: Link’s Awakening er et must-have til Nintendo Switch

Koholint-øen har aldrig været flottere. Link's Awakening har fået en fuldkommen remake, og grafikken er både nuttet og skræmmende - præcis som originalen føltes for 26 år siden. Pr-foto
Det 26 år gamle The Legend of Zelda: Link’s Awakening er netop udkommet til Nintendo Switch i et imponerende remake. Grafikken har fået et gevaldigt løft, styringen er blevet forbedret, der er blevet kælet for lydsiden, og så er der føjet endnu flere hemmeligheder til. Alt i alt har Link’s Awakening aldrig været i bedre form, og det er værd at samle op, uanset om man har spillet det før eller ej.

Link’s Awakening var lidt af en særling i Zelda-sammenhæng, da det kom i ’93. Der var for det første ingen Zelda, heller ingen Ganondorf, og Triforcen glimrede også i sit fravær. Kameraet skifter løbende mellem klassisk top-down og sidevendt platform-perspektiv a la Mario, hvilket dog var set før, og apropos Mario låner Link’s Awakening mange karakterer fra Mario-universet. Blandt andet chain chomps, goombas og shy guys.

Stemningen i spillet er også helt speciel. Koholint-øen, hvor spillet finder sted, er på én gang nuttet og uhyggelig. Der veksles rask væk mellem søde og hjælpsomme beboere, hobevis af monstre, nuttede talende dyr og zombier og genfærd. Musikken understøtter stemningen perfekt, idet den spænder bredt fra rolig og legesyg til nervepirrende og uhyggelig.

De ovenstående elementer gør Link’s Awakening til helt sin egen – og det er ment på den allermest positive måde. Du glemmer aldrig stemningen på Koholint-øen, og de mange mysterier og underlige karakterer.

Annonce

Om testen

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Klassisk gameplay

Øen Koholint er en meget lille størrelse, hvis man kommer lige fra det enorme Breath of the Wild, og hvor sidstnævnte var helt open world, er historien her klassisk lineært opbygget. Du render i begyndelsen hele tiden hovedet mod en mur, når du møder forhindringer, du ikke kan passere, før du har fået fingre i en vigtig genstand. De genstande får du som oftest igennem de dungeons, der manglede i Breath of the Wild. Link’s Awakening har nogle af de bedste dungeons i Zelda-serien, og er man fan af klassisk Zelda, så bliver det altså ikke meget bedre end Link’s Awakening.

Link’s Awakenings grafiske udtryk anno 2019 er en sand fryd for øjet. Spillet er velegnet til at tage med på farten, men det tåler absolut at blive vist på en stor skærm. Lydsiden er også spritny, selvfølgelig med behørige nik til det originale lydspor, og det er kræs for øregangene.

Link’s Awakenings helt store force er dog Koholint-øens opbygning med de mange mysterier og spændende dungeons samt et velsmurt gameplay. Sidstnævnte er tro mod det originale, men er blevet opgraderet, så det gør brug af de mange flere knapper, der er på en controller i dag. Det fungerer rigtig godt.

Link’s Awakening er et must-have til Nintendo Switch. Fans af Zelda-serien kan allerede nu begynde at glæde sig til, hvilket Zelda-spil, der bliver det næste remake – for hvis det bliver gjort sådan her, kan det kun blive godt.

Titel: The Legend of Zelda: Link’s Awakening

Udgivelsesdato: 20. september

Platform: Nintendo Switch


Dampé, der går igen i flere Zelda-spil, gør det muligt at bygge og spille egne dungeons. Dermed kan spillet få noget længere levetid end ellers. Det er en fin feature, for Link's Awakening er et lille Zelda-spil - sammenlignet med de senere titler i serien, ikke mindst mastondonten Breath of the Wild. Pr-foto
Link's Awakening er klassisk Zelda: store dele af Koholint-øen er låst, indtil du får lige præcis den genstand, du mangler. Det kan indimellem være kringlet at regne ud, hvad du skal gøre for at avancere, men så er der heldigvis små hytter rundt omkring, hvor du kan ringe til en livline og få et skub videre. Pr-foto
Link's Awakening er en skøn blanding mellem Zelda- og Mario-universet. Der er således chain chomps, som her, og en stribe andre karakterer fra Mario-universet rundt om på Koholint-øen. Pr-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce