Annonce
Danmark

Anmeldelse: Legolands største investering til dato er en illusion af høj fart - og det virker

Lego Movie World indvies officielt den 21. maj. Foto: Jacob Schultz
Legolands største investering på over 100 millioner kroner, Lego Movie World, åbner officielt den 21. maj. Vi har besøgt det nye område, der emmer af det vanvittige univers, det er inspireret af.

Forlystelser:  Legoland kan bedst beskrives som en familievenlig forlystelsespark, hvor selv skraldespandene har ”knopformer”, som man kender fra den ikoniske plastklods. Og så er der knald på farverne, uanset hvor du kigger hen.

Nok er der et par rutsjebaner, men det er ikke her, du finder forlystelser med dobbeltloop eller ”fra nul til 100 kilometer i timen på ét sekund”. Her er ikke områder præget af opkastfremkaldende aktiviteter, hvor den eneste vej, forlystelsen drejer, er rundt og rundt og rundt. I hæsblæsende fart vel at mærke.

Men så er der det nye land i landet, Lego Movie World, et 5.000 kvadratmeter stort område baseret på Legofilmen 1 og 2, der ganske kort handler om legofiguren Emmets eventyr i et bogstavlig talt klodset og skørt univers.

Annonce

Området skulle være åbnet allerede i sæson 2020, men grundet en verdensomspændende pandemi måtte det lade sig vente på sig. Indtil nu.

Avisen Danmark har fået lov til at se området og prøve forlystelserne. Her er, hvad du kan glæde dig til.

Illusion af fart og duft af candyfloss

Porten til denne fantasifyldte verden er en kæmpekran, og med teksten ”alt er awesome” træder man ind i et farvefyldt univers med kæmpemonstre bygget af kæmpeduploklodser, en velociraptor bygget af Lego og selvfølgelig hovedpersonen Emmet og hans dobbeltsofa stående på, hvad der ligner en gade. Det lyder skørt, og det er det også, ligesom filmene.


Området lever stadig op til resten af parkens koncept med at være familievenlig, så selvom der ikke er loops og høj fart, så er der bestemt noget at komme efter for både store og små.


Områdets hovedattraktion, Emmets flyvende eventyr, åbner først den 21. maj til den officielle indvielse af området. Her tager man plads i legofigurens hovedopfindelse – en triple sofa (jep, den har fået en ekstra sofa). I køen kan børnene fordrive ventetiden med at bygge med Lego, både ved et kæmpe kar og langs væggene. I venterummet træder Emmet frem på en fjernsynsskærm og fortæller på dansk med engelske undertekster om, hvad der skal ske. Det er alt sammen en god måde at få ventetiden på en sommerdag til at føles kortere.

Hovedattraktionen er en slags "flyvende biograf". Foto: Jacob Schultz

Så er vi klar, og dørene åbner sig. Det ligner ikke en sofa, men jeg er med på illusionen – selvom der normalt hverken er seler eller bøjler at holde fast i i en sofa, så skal der ikke gåes på kompromis med sikkerheden.

Lego Movie World

Et tematiseret område, der bygger på filmene "Lego Filmen" og "Lego Filmen 2".

Åbner: 21. maj 2021.

Forlystelser:

  • Emmet’s Flying Adventure - Masters of Flight, Flying Theater, – en 180 graders svævende eventyrsoplevelse.
  • Apocalypseburg Sky Battle – 14 meter høj aerobat forlystelse med 360 graders rotation.
  • Unikitty’s Disco Drop – droptårn med udsigt til kildeture og diskostemning.
  • Legeplads: Legepladsen er et 10 meter højt legetårn målrettet de mindre børn med to rutsjebaner og sjove legeaktiviteter.

Areal: 5.000 m2

Er den største investering i Legolandparken til dato.

Lyset går ud, og aktiviteten skal til at begynde.

I den flyvende biograf kigger mans om tilskuer ind på en 180 grader kæmpe parabolskærm. Foto: Jacob Schultz

Sofaen vender sig om, og tro mod de originale film bliver man som seer kastet ud i en vanvittig flyvetur i farvestrålende verdner, mens vand og duft af candyfloss rammer én. Sofaen rykker fra side til side, imens man styrter igennem legokonstruktioner i filmen, og trods illusionen giver det en susen i maven. Det er nemlig en stor 180 grader kuppel af en skærm, man sidder og kigger på.

Det ligner ikke en sofa, men illusionen holder alligevel. Foto: Jacob Schultz

Efter fire minutter er turen slut. Jeg kan mærke en anelse søsyge, og det er nu rart at være ”landet” igen, men morsomt var det, og med en minimumshøjde på 100 centimeter for at måtte prøve, er det en aktivitet, hvor store dele af familien vil kunne være med.

Annonce

Rolig tur i droptårnet

Overfor hovedattraktionen ligger Unikittys droptårn. Igen en familievenlig aktivitet, hvor den krævede højde for at prøve er én meter.

Man sætter sig til rette i de turkisfarvede sæder og bliver hejst 12 meter op i luften, hvor man rigtigt kan beskue området. Og så giver aktiviteten slip.

Men bare rolig, det sker i et tempo, hvor de fleste kan være med, og kort tid efter bevæger sædet sig op igen, så det bliver en hoppende fornemmelse.

Annonce

Flyv på hovedet i flyene

Den tredje forlystelse, ”Apocalypseburg sky battle”, er for større børn og voksne. Her er kravet en højde på minimum 130 centimeter, hvilket er højt i Legoland, hvis den sammenlignes med parkens andre forlystelser, hvor minimumshøjden på de andre vilde attraktioner er 120 centimeter.

Det er da også forståeligt, at den ikke er for de mindste.

360 grader rundt - hvis man vil. Foto: Jacob Schultz

Man får næsten en Top Gun-stemning med baggrundsmusikken, der spiller, mens man sætter sig til rette i sit lille flysæde og får bøjlen over hovedet. Langsomt hæver flyene sig og i 14 meters højde suser man rundt, og spændingen stopper slet ikke her. For med to styrepinde ved hænderne er det muligt at dreje rundt. Hele vejen rundt i 360 grader! Vil man have oplevelsen af at blive rundtosset, er der rig mulighed for det.

Alt i alt er det et vellykket tematiseret område, der er tro mod filmuniverset, så hvis man ikke allerede har set de to legofilm, vækker det med garanti en lyst til at se hvilket særpræget univers, det bygger på. Området lever stadig op til resten af parkens koncept om at være familievenlig, så selvom der ikke er loops og høj fart, så er der bestemt noget at komme efter for både store og små, og jeg er ærlig talt, blevet en anelse rundtosset.

Annonce
Annonce
Sport

Tage Elkjærs følelsesladede tur på knallert til Herning i 1960: Da otte danske landsholdsspillere mistede livet bare få timer før en landskamp i Herning

Annonce