Annonce
Digitalt

Anmeldelse: Bose vinder igen kampen mod støj med Noise Cancelling Headphones 700

Bose har givet deres støjreducerende høretelefoner et flot nyt design. Prisen har dog også fået et nøk i vejret. Foto: Silas Bang
Flottere design, dybere lyd og en stærkere støjreducering. Bose har igen sat sig på tronen af de støjreducerende høretelefoner med Noise Cancelling Headphones 700.

Jeg er ikke audiofil.

Jeg er ikke nørdet omkring lyd som nogle af mine kollegaer, der glædes over små forskelle i lydtoner mellem markedets bedste højtalere eller høretelefoner.

Men mit hoved falder tilbage mod ryglænet, øjnene glider i, og jeg nyder pludselig min yndlingsrock og opdager nye finesser i sangene, når Bose Noise Cancelling Headphones 700 placeres om ørerne af mig.

For de leverer en virkelig stærk lyd, hvor nuancerne i musikken fremhæves på en helt anden måde end med mine in-ear høretelefoner. Og der er samtidig en lidt dybere bass og et mindre metallisk lydbillede end i Boses populære forgænger QuietComfort 35II.

Men Bose, der i 2014 satte sig på tronen af støjreducering med deres QC25-høretelefoner, har også måtte oppe sig oven på hård konkurrence fra især Sony. Og Panasonic, Microsoft og danske B&O har også taget en bid af markedet med stærke produkter.

Annonce

Om testen

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Touch styrer musikken

Med Noise Cancelling Headphones 700 har Bose indhentet og for mig at se også overhalet Sonys seneste bud, WH-1000XM3, som jeg begejstret anmeldte i december sidste år.

Det har Bose for det første gjort med et helt nyt design. Et metallisk hovedbånd med en blød inderside spidder de to ørekopper, hvilket både skaber en smart justering af høretelefonerne om hovedet og et mere råt og genkendeligt design.

Ulempen er, at høretelefonerne ikke kan pakkes lige så meget sammen som forgængeren, og det medfølgende etui - nu med et smart rum til kabler - er derfor lidt større.

Til gengæld har Bose fulgt Sonys eksempel og tilføjet touch-styring af musikken på højre ørekop. Det er både muligt at starte/pause musikken, skrue op og ned for lyden, skifte sang og tage telefonen. Det fungerer rigtig godt - selvom man godt kan komme til at aktivere funktionerne, når man retter på høretelefonerne.

Der er stadig tre fysiske knapper, der bruges til at tænde/slukke, tilkalde den digitale assistent som Siri, Alexa eller Google Assistant, styre bluetooth og til at justere støjreduceringens 11 niveauer.

App'en har mangler

Støjreduceringen er forbedret lidt i forhold til forgængeren, men det er sket en større forbedring i samtalekvaliteten der med nu fire mikrofoner klart gør det bedre at bruge høretelefonerne til telefonopkald.

Og hvis du bruger dem sammen med en computer, kan du også tage telefonen, da de modsat høretelefonerne fra Sony kan tilsluttes to devices samtidigt.

Men selvom Bose har taget tronen tilbage, er der nogle men'er. Boses nye App er ikke imponerende. Hvorfor skal man oprette en bruger for at komme i gang? og hvorfor kan man ikke justere lyden efter egne præferencer?

Sidstnævnte skulle dog være på vej.

Derudover har Bose sat en lidt høj pris på sine høretelefoner på 3200 kroner. Det er 400 kroner mere, end hvad Sonys kostede som nye for ét år siden og 1000 kroner mere nu.

Men hvis du er audiofil - eller som mig måske er ved at blive det - er Bose NCH 700 klart en overvejelse værd.

Pris og tilgængelighed: Bose Noise Cancelling Headphones 700 fås til 3199 kroner online og i danske butikker i farverne sort eller sølv.

På den højre ørekop er der nu indbygget touch-styring af musikken. Det er en god forbedring. Foto: Silas Bang
I etuiet er der nu et indbygget rum til de to medfølgende kabler: et usb-c til opladning og et jminijack til tilslutning til fx en computer. Foto: Silas Bang
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Danmarks flotteste hundelufter-park relanceres

Med Ringkøbing K har Ringkøbing fået et pragtfuldt naturområde, som spadserende, motionsløbere, hundeluftere og cyklister straks har taget til sig. Det er bare ærgerligt, at ingen gider bo der. For det er jo den sørgelige kendsgerning. Kun en enkelt pionér har indtil nu købt en bolig i det smukke område. Seneste forsøg på at få gang i boligsalget er også mislykkedes. Kort før sommerferien blev det besluttet at ændre status for en del af de kommende boliger. I stedet for boliger i to plan blev der nu givet plads til 32 ejerlejligheder i henholdsvis stueplan og på 1. sal. Men status er, at efter fem måneder er der ikke solgt en eneste af de nye boliger. Ejendomsmæglerne satser dog på, at der kommer gang i salget, når det første hus med fire lejligheder står klar, og folk kan se, hvordan lejlighederne bliver - ikke mindst udsigten over naturbydelen og fjorden. Forhåbentlig får de ret. Ringkøbing K er et enestående tiltag, der skal vise, hvordan byen kan udnytte udviklingsmulighederne i den korte afstand mellem fjorden, naturen og byen til at udvikle "en mangfoldig og bæredygtig bydel med forskellige boligtyper og boligformer af høj kvalitet og med en tæt-lav bebyggelsesform, der supplerer de traditionelle parcelhusudstykninger", som der står på Naturbydelens hjemmeside. Men er problemet ikke, at der simpelthen ikke er nok mulige købere til de foreslåede boliger? De overlæger fra det kommende supersygehus i Gjødstrup, som Naturbydelens ophavsmænd og ophavskvinder forestillede sig pendle mellem Ringkøbing og Herning, har ikke vist interesse for at flytte vest på, og det samme gælder andre velbeslåede pendlere; det kan måske have noget med trafikforholdene på Rute 15 at gøre … Kendsgerningen er, at Ringkøbings befolkningstal stagnerer. Der bygges fortsat huse, men det er dels i etablerede boligområder, dels i de indre dele af byen, hvor folk køber gamle ejendomme, river dem ned og opfører nye. Det ser ud til, at folk simpelthen ønsker at bo tættere på Torvet. Til gengæld elsker ringkøbingenserne at motionere og lufte hund i Ringkøbing K. Og det er - trods alt - da heller ikke så ilde.

Ringkøbing

- En halv løsning: Sammenlægning af to Ringkøbing-skoler møder kritik

Annonce