Skjern

Anlæggets scene ramt af hærværk

Kortene fra FDF var brugt til at tænde op med. Privatfoto: Jørgen Chr. Pedersen

SKJERN: Et kedeligt syn mødte de frivillige, der holder Den Grønne Korridor ren, da de onsdag morgen var taget i anlægget for at luge ukrudt.

Scenen var blevet udsat for hærværk, da nogle havde tændt ild. FDF har opsat en stander med postkort, hvor der er forslag til lege, og disse kort var brugt til at tænde op med, så træværket bagved var brændt.

Desuden var der hældt noget ud over scenegulvet, som de frivillige ikke ved, hvad er, men som de nu forsøger at få af.

- Det er fint, at folk hygger sig, men det er ærgerligt, at de ikke kan lade være med at lave hærværk. Vi står og overvejer, om vi overhovedet kan have sådan noget hængende her, siger Jørgen Chr. Pedersen, der er en af de frivillige.

Nu skal træværket repareres, og det skal være klar til 5. juni, hvor anlægget skal danne ramme om den fælles grundlovsfest for Skjern og Tarm.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Pas på den 300. bilist

Det er en af den slags førstepladser, vi helst vil være foruden. Men vi kommer ikke uden om det: Vestjyske bilister er landets mest drikfældige. I alt fald hvis man måler på antallet af spritbilister, som bliver fanget i politiets kontroller. Tallene er temmelig skræmmende: Politiet har i løbet af et år stoppet 13.259 tilfældige biler, og i dem sad 44 spritbilister; det vil sige, at der i gennemsnit sad en spritbilist en ud af trehundrede biler. Prøv lige at tænke lidt over det … Hvor mange biler passerer du, når du eksempelvis kører på vejen mellem Ringkøbing og Herning eller Skjern og Holstebro? Rigtig mange! Og for hver gang, du passerer nummer 299, møder du en spritbilist. Ikke nogen rar tanke! Især ikke når man tager i betragtning, at skræmmende mange ulykker involverer sprit. De seneste tal viser, at der, i perioden 2013-2017, blev dræbt 140 mennesker i trafikken i Danmark og 829 personer kom alvorligt til skade i ulykker med spirituspåvirket fører af et motoriseret køretøj. Hvorfor kører vestjyderne markant mere spritkørsel end andre danskere? Måske handler det i virkeligheden om noget så banalt, at vestjyske spritbilister tror, de kan slippe af sted med det, fordi vi bor i et tyndt befolket hjørne af landet med langt mellem politipatruljerne. Men rent faktisk ved vi det ikke. Derfor er det også godt, at politiet nu vil bruge den store mængde data, man har indsamlet, til at kortlægge spritbilisternes adfærd - ikke mindst, hvem de er, hvor gamle de er, og hvor og hvornår, de begiver sig ud på vejene. På den måde vil politiet kunne sætte ind med både forebyggende kampagner og spritkontroller. Men vi andre - det store flertal, der ikke kører spritkørsel, og ikke kunne drømme om at gøre det - kan også gøre noget. Vi kan først og fremmest gøre det socialt uacceptabelt at sætte sig bag rattet i påvirket tilstand, hvad enten det er til hverdag eller fest. Ser vi en person slingre ud mod bilen, kan vi stoppe vedkommende, bede ham eller hende aflevere nøglen, og sørge for, at de kommer godt hjem på anden vis. Vi har et ansvar for, at der ikke er nogen derude, der møder den 300. bilist.

Annonce