Annonce
Skjern

Anklager: Skunkdyrkere skal have op til tre års fængsel

Et nedlagt hønseriet på Bavnehøj i Bølling blev brugt som skunk-laboratorium. Foto: Anita Rahbek

Bølling/Herning: De syv vietnamesere, der er tiltalt for at dyrke skunk i tre hemmelige skunklaboratorier i Bølling ved Skjern, Herning og Havndal ved Randers, risikerer flere års fængsel.

Retssagen mod dem, der begyndte først i april, nærmer sig sin slutning. Onsdag 5. maj falder der dom ved retten i Herning.

- Sagen består af en masse små ting, der samlet set giver et retmæssigt billede af, hvad der er foregået, fortæller anklager i sagen, Nanna Lundhøj.

Annonce

Det er hendes opfattelse, at det under retssagen er kommet frem, at de syv tiltalte havde forskellige roller som henholdsvis gartnere, der passede skunkplanterne, administratorer, der blandt andet havde navn på lejekontrakter og så bagmænd, der organiserede det hele.

Der har blandt andet været beviser i form af blandt andet DNA, lejekontrakter, telehistorik og sociale medier.

Strøm for en halv million

Det skal også afspejles i straffen, hvorfor kæresteparret fra Herning, som, anklageren mener, er bagmændene, skal have op mod tre års fængsel, mens de øvrige, heriblandt den 28-årige og den 37-årige, der er forbundet til skunkhuset i Bølling, bør få mellem et år og tre måneder og to og et halvt år.

De tiltaltes forsvarere har modsat argumenteret for frifindelse og lavere straf.

De syv vietnamesere er tiltalt for at have produceret ikke under 62,75 kilo marihuana og for at have skunkplanter, der kunne give yderligere omkring 62 kilo marihuana samt for at have stjålet strøm for næsten en halv million kroner, mere præcist 449.918 kroner. De nægter sig alle skyldige i anklagerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Nu er opgravningen af minkene i gang

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Over tusind kroner for en tur på sygehuset: Ældre frygter kæmperegninger for flexture til Gødstrup

Annonce