Udland

Anklager ønsker dødsstraf i sag om dobbeltdrab i Marokko

Stringer/Reuters
Anklagemyndigheden og advokaten til den dræbte danske kvindes familie ønsker dødsstraf til de hovedmistænkte.

Anklageren i sagen om dobbeltdrabet på danske Louisa Vesterager Jespersen og norske Maren Ueland i Marokko vil gå efter dødsstraf.

Det fortæller bistandsadvokaten til familien til den dræbte danske kvinde Louisa Vesterager Jespersen, Khalil El Fataoui, til den norske avis Dagbladet.

- Jeg erfarer, at anklageren vil bede om dødsstraf til tre eller fire af de hovedtiltalte. Jeg er helt enig i det. Drabsmændene har begået nogle helt forfærdelige handlinger og udgør en fare for Marokko - og verden, siger advokat Khalil El Fataoui til Dagbladet.

I alt er 24 mænd tiltalt i sagen. Heraf er fire hovedmistænkt for drabene. De fire hovedmistænkte optræder på en video, hvor de sværger troskab til den militante gruppe Islamisk Stat (IS).

Om de fire mænd siger Khalil El Fataoui:

- De fire hovedtiltalte er ikke mennesker, men onde kriminelle, som opførte sig værre end dyr. De bør få dødsstraf, og jeg er ret sikker på, at det er, hvad de ender med at få.

Skulle de fire hovedmistænkte blive idømt dødsstraf, er det dog langt fra sikkert, at straffen rent faktisk bliver udført. Ifølge Dagbladet har Marokko ikke udført en dødsstraf siden 1993. Det er til trods for, at over 100 mennesker sidder i landets fængsler med en dødsdom.

Den 17. december sidste år blev 24-årige Louisa Vesterager Jespersen og hendes norske veninde, 28-årige Maren Ueland, fundet dræbt ved deres telt i et populært vandreområde ikke langt fra landsbyen Imlil.

Efterfølgende kom det frem, at de to kvinder var blevet stukket med kniv og halshugget, og at de marokkanske myndigheder betragter sagen som terror.

En video, der viser en af kvinderne blive dræbt, florerede efterfølgende på internettet.

Retssagen mod de 24 mænd begynder i Salé tæt på Marokkos hovedstad, Rabat, den 16. maj.

/ritzau/

0/0

Tophistorier

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Testmøllesag i nye problemer: Skal finde 20 millioner til lovet lufthavnsudstyr

Sommerland

’Lille Louisiana’ ligger i Videbæk: Jeg blev helt imponeret, da jeg så bygningen

Tophistorier

Seneste nyt

Hvide Sande

Hvide Sande-fisker fangede torsk med plastikemballage i maven

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

112

Ung sejler blev reddet i land - nu mangler båden

112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

Ringkøbing-Skjern

Kram til alle i uniform fra mor og far, da 20-årig blev fundet i live i vandet på Ringkøbing Fjord

Vestjylland

DNA-test fastslår: Det var en ulv som dræbte stor kvie ved Råsted

Annonce