Animal Crossing-serien har små 20 år på bagen, men jeg skal blankt erkende, at New Horizons er første gang, jeg har haft spillet i hænderne. Er du også ny til serien, er her en kort introduktion.
I Animal Crossing: New Horizons lander du på en næsten øde ø, hvor den driftige vaskebjørn Tom Nook forsøger at lokke nye beboere til, alt imens han forbedrer infrastrukturen og de indbyrdes relationer. Eller… han vil gerne have DIG til at forbedre infrastrukturen og de indbyrdes relationer, og som en hver god leder sørger han for, at du finder den indre motivation til at gøre netop det.
I Animal Crossing er tiden real-time, og det samme er klimaet. Spillet følger døgnrytme, vejr og årstider dér, hvor du befinder dig i verden. Så tænder du tidlig morgen, er solen ved at stå op, og spiller du efter kl. 22, så er butikkerne altså lukket. Der er desuden sæsonbetonet vejr, fauna og flora.
Om testen og prislinks
Artiklen kan indeholde affiliate links til Jysk Fynske Mediers samarbejdspartner PriceRunner. Når læserne klikker på de links, modtager vi en mindre betaling, men de har ingen betydning for, hvilke tests vi bringer eller vores bedømmelse af produkterne.
Sommerfugle, fisk og træ
Øen du flytter ind på er ikke voldsom stor, men den er stor nok til, at der altid er noget at foretage sig. Du bruger meget tid på at fange sommerfugle, andre insekter og fisk, fælde og plante træer, plukke frugt og blomster, hakke sten, lede efter fossiler, bygge ting, tale med dine naboer og en hel masse andet. Du kan også købe flybilletter og besøge andre øer, og på den måde kan du få flere materialer, invitere nye beboere og supplere din flora med nye planter.
Animal Crossing følger en gennemarbejdet formular, hvor du indsamler forskellige materialer og bruger dem til at skabe nye ting – enten ved at plante eller bygge ting, sælge dem eller bruge dem i forbindelse med opgaver for Tom Nook og andre beboere. Det er både dybt tilfredsstillende og vanedannende. Der er nemlig hele tiden noget, du kan gøre for at forbedre din ø og avancere, men der er ikke noget, du skal gøre.
What should I do?
Der er to valutaer i spillet, Bells – der er penge, og Nook Miles – der er en slags achievements. Sidstnævnte får du for stort set alt, hvad du gør. Har du fanget X antal sommerfugle eller fisk, får du Nook Miles. Har du bygget eller ødelagt X antal ting? Her er nogle Nook Miles. Har du fået nogle Nook Miles? Her er flere Nook Miles. Der er også Nook Miles+, som er en slags lyn-achievements, hvor du hurtigt kan få ekstra Nook Miles, hvis du fx fælder 10 træer, taler med tre naboer eller noget helt tredje. Både Bells og Nook Miles er med til at drive dig fremad i spillet, for de er med til at åbne op for, at du kan bygge nye ting, udvide dit hjem, besøge andre øer osv.
Animal Crossing er således lavet sådan, at du altid kan identificere nogle kortsigtede og langsigtede mål, så du har en ide om, hvad du kan gøre. Du kan også spørge Tom Nook ”What should I do?”, og så har han som regel et projekt eller et forslag til dig - men det er altid bare et forslag. Når du løser en opgave for Tom Nook, får du ofte først belønningen dagen efter. Altså efter kl. 5 næste morgen i den virkelige verden. Det medvirker til, at tempoet i New Horizons er behageligt langsomt, for der er sat en begrænsning for, hvor meget du kan gøre på én dag. Omvendt sker der også noget hver dag, så det er i høj grad et spil, der inviterer til og belønner dig for at komme tilbage hver dag, året rundt.
Det er svært at beskrive, hvorfor Animal Crossing er så afslappende og tilfredsstillende at spille, det skal opleves. Der er altid noget at tage sig til i Animal Crossing, men du har aldrig travlt, og Animal Crossing er et kærkomment afbræk fra hverdagen - især lige nu, hvor coronavirus har vendt op og ned på alting.
Titel: Animal Crossing: New Horizons
Platform: Nintendo Switch
Udgivelsesdato: 20. marts