Annonce
Hvide Sande

Angelina skruer lidt ned for åbningstiden

Lige nu holder Angelina Kosar og hendes familie en tiltrængt ferie, men fra midten af november vil der være weekendåbent i iscaféen 'Angelinas', der ligger for enden af Badevej i Søndervig. Arkivfoto: Henrik Breum
Kvinden bag iscaféen 'Angelinas' på kanten af havet i Søndervig, Angelina Kosar, har haft en fin sommersæson, men nu skruer hun lidt ned for blusset, da der ikke er mange turister i hverdagene.

Søndervig: - Hele årets husleje er hjemme. Regninger efter dårlige vejrdage er betalt, så nu har jeg mindre ondt i maven. Der er balance, og det ser fornuftigt ud.

Sådan lød det i slutningen af juli fra Angelina Kosar, der står bag iscaféen 'Angelinas' i klitterne for enden af Badevej i Søndervig.

Lige nu puster hun ud efter en god sommer- og efterårssæson; og forbereder sig på den vinter, der sender kulde ind over kysten.

Lige nu er caféen lukket, men fra midten af november vil der være åbent i weekenden hos 'Angelinas.' Her bliver der dog skruet lidt ekstra op for blusset i ugen før og ugen efter jul, hvor det bliver muligt at lune sig med en god kop kaffe og måske en pandekage alle ugens dage.

Ved årsskiftet bliver der igen lukket ned for en stund:

- I 2020 indleder vi sæsonen, når vinterferien starter, siger Angelina Kosar, der netop i februar i år etablerede sig som selvstændig i yderste klitrække.

Når den to-årige lejeaftale med ejeren af ejendommen udløber, har kvinden fra Herning forkøbsret, og den drømmer hun om at kunne gøre brug af til sin tid.

Angelina Kosar har tidligere drevet en tilsvarende forretning i sin hjemby, men nu satser hun fuldt ud på iscaféen i Søndervig.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dagbladet mener: En flot økonomisk julegave til Skjern

Det er en flot julegave i utide, Skjern står til at modtage; en julegave, der på sigt kan komme til at betyde meget for byens - og hele kommunens - musikliv. I Dagbladet kan vi fortælle, at Realdania har givet arbejdsgruppen bag Remisen Skjern tilsagn om 850.000 kroner til at redde byens gamle remise. Målet er, at der i løbet af de næste år skal skabes et nyt spillested i det tidligere garageanlæg for tog. Og Realdania må virkelig tro på ideen; arbejdsgruppen havde kun søgt om 750.000 kroner, men fonden har valgt at lægge 100.000 kroner oven i, så nu har Remisen Skjern 850.000 kroner til at gå i gang med at sikre bygningens klimaskærm. Planen er at gå i gang med at tætne taget og lukke huller i murværket til foråret. Dermed ser der ud til, at den 100 år gamle bygning reddes, og det er godt af flere grunde. Remisen er et levende minde om den faktor, der mere end nogen anden har skabt Skjern - nemlig jernbanen. Det ville være sørgeligt, hvis den karakteristiske bygning skulle forsvinde. I Ringkøbing er der vist stadig en del, der ærgrer sig over, at det ikke lykkedes at redde Ørnhøjbanens gamle remise. Til gengæld er det så lykkedes at redde det gamle elektricitetsværk og gøre Generator til et spillested af betydning for hele kommunen. Mon ikke det også kan lade sig gøre i Skjern; Remisen har i alt fald de rammer, der skal til for at skabe et spændende kulturmødested midt i byen. Der er lang vej endnu, meget skal afklares, men med 850.000 kroner på bogen er projektets realisering kommet et vigtigt stykke længere; ikke mindst vil Realdanias donation give initiativtagerne endnu mere blod på tanden. I det hele taget er der grøde i miljøet omkring Vestjyllands traditionelle transport-rygrad, Længdebanen. I Tarm er man i fuld gang med forvandle den gamle stationsbygning til et kulturelt mødested, og i Ringkøbing arbejder man også med tilsvarende planer i den fredede stationsbygning. Til næste år er det i øvrigt 145 år siden, længdebanen åbnede for trafik. Et bedre bevis på dens fortsatte relevans end de forskellige kulturprojekter, der er på vej i dens uudnyttede bygninger, kan man ikke få.

Skjern

3F sammenligner overenskomster i omstridt sag: Fyldt med fejl, lyder kritikken fra Kristelig Arbejdsgiverforening

Annonce