Annonce
Sport

Andreas fra Skjern får ny kontrakt hos Esbjerg fB: Det giver noget ro i maven

Andreas Troelsen fra Skjern har tilspillet sig en ny kontrakt med Esbjerg fB, så han nu kan blive der, indtil han er færdig med at spille i landets bedste ungdomsrække. Pressefoto: Esbjerg fB
17-årige Andreas Troelsen har fået en kontrakt, der sørger for, at han kan fortsætte hos Esbjerg fB i den bedste danske ungdomsrække. Midtbanetalentet kæmper nu videre for også at kunne få en kontrakt, når han bliver seniorspiller.

SKJERN/ESBJERG: Det første år i U17 begyndte med en skade. Og da den nu 17-årige Andreas Troelsen fra Skjern rykkede op som U19-spiller, skulle han også kæmpe sig ind på holdet. Det lykkedes. Nu er han fast mand hos Esbjerg fB i den bedste danske ungdomsrække, U19-ligaen.

Nu er Andreas Troelsen, der er opvokset i Skjern og har spillet børnefodbold i Skjern GF, så blevet belønnet med en ny kontrakt. Kontrakten stod til at løbe ud til sommer, men nu løber kontrakten til sommeren 2022. Det betyder, at Andreas Troelsen kan gøre sin tid som ungdomsspiller færdig i Esbjerg fB. Det giver de bedste muligheder for, at han kan udvikle sig, mener spilleren selv.

- Det betyder, at jeg kan beholde de samme trygge rammer, og at jeg ved, hvad det går ud på. Jeg kan lettere fortsætte min udvikling, end hvis jeg skulle hen at lære en helt ny klub, træner og gruppe af medspillere at kende, siger Andreas Troelsen.

Han gør sig i dag mest på den centrale midtbane som felt til felt-spiller, men tidligere har det venstrebenede fodboldtalent også huseret i midterforsvaret. Nu vil han knokle for at udvikle sine tekniske evner midt på banen. Det er især førsteberøringerne, han gerne vil finpudse.

Annonce

Mentalt stærk

I en pressemeddelelse fra Esbjerg fB bliver Andreas Troelsen rost for at være ”en mentalt dygtig fodboldspiller”. Til Dagbladet fortæller det unge talent, hvad han selv lægger i at være mentalt dygtig:

- Jeg har en god vindervilje. Jeg vil vinde for enhver pris, og jeg er god til at komme over forhindringer og kæmper mig igennem svære tider på ren viljestyrke, siger han.


Det giver noget ro i maven, så jeg ved, at det er dét her, jeg skal koncentrere mig om lige nu. Så arbejder jeg stenhårdt for at tage skridtet videre. Jeg vil gerne banke på til førsteholdet.

Andreas Troelsen, fodboldtalent, Esbjerg fB


Andreas Troelsen er derfor også indstillet på, at det vil kræve benhårdt arbejde, hvis han skal gå fra at være ungdomsspiller til også at blive seniorspiller på Esbjerg fB’s bedste hold. Når hans kontrakt udløber i sommeren 2022, overgår han til at blive seniorspiller. Han får samtidig den blå HHX-studenterhue på hovedet.

Målet er også at komme på kontrakt i Esbjerg til den tid. Men først og fremmest glæder han sig over at have fremtiden på plads, indtil han er færdig som U19-spiller.

- Det giver noget ro i maven, så jeg ved, at det er dét her, jeg skal koncentrere mig om lige nu. Så arbejder jeg stenhårdt for at tage skridtet videre. Jeg vil gerne banke på til førsteholdet og være med deromkring, siger Andreas Troelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Skjern Håndbold For abonnenter

Karakterer til Skjern Håndbold efter nedtur: Fløjene var på toppen - bagkæden havde problemer

Skjern Håndbold

Nedtur i Skjerns nøglekamp: Cheftræner tror, semifinaleplads kræver mindst 8 af 10 mulige point

Annonce