x
Annonce
Sport

Andersen og Lyon nedlægger tamt Juventus

Philippe Desmazes/Ritzau Scanpix
Lyon med Joachim Andersen slog Juventus med 1-0 i den første ottendedelsfinale i Champions League.

I sidste sæson forlod Lyon Champions League efter ottendedelsfinalerne, men nu er der lagt i ovnen til, at den franske klub kan nå videre og skabe det bedste resultat siden semifinalen i 2010.

Annonce

Onsdag vandt Lyon nemlig den første ottendedelsfinale på hjemmebane over Juventus med 1-0.

Lyon stillede med tre stoppere i forsvaret, men det til trods måtte danske Joachim Andersen tage plads på bænken, indtil han blev skiftet ind ti minutter før tid.

Danskeren var med til at modstå et intenst Juventus-pres i slutfasen, men fra bænken havde Andersen set sit hold være bedst i store dele af kampen.

Især i første halvleg var Lyon klart bedst og mest nærgående. Efter 20 minutter brændte det første gang på, da franskmændenes Karl Toko Ekambi kastede sig frem ved forreste stolpe og headede på tværribben.

I den anden ende havde Juventus et par frispark i fine positioner, men der kom ikke andet ud af det end en hovedskade til stopperen Matthijs de Ligt. Mens han blev lappet sammen, udnyttede Lyon det mandskabsmæssige overtal.

Houssem Aouar brød igennem i venstre side af feltet og serverede for Lucas Tousart, der foran mål bugserede bolden i mål til 1-0 efter en halv time.

I halvlegens resterende kvarter havde Lyon flere fine forsøg, der kunne have fordoblet føringen. Særligt Karl Toko Ekambi var skydelysten med kvalificerede afslutninger.

Hos Juventus var det, som om holdkammeraterne blot håbede på magi fra Cristiano Ronaldo. Den udeblev. Hans lidt slatne forsøg fra kanten af feltet gik et par meter forbi.

I anden halvleg sværmede Juventus om Lyon-feltet, da hjemmeholdet trak sig lidt længere tilbage, men det var stadig småt med åbne italienske muligheder.

Midtvejs kom den så endelig til Paulo Dybala, hvis afslutning pilede forbi den ene opstander.

Presset blev kun større i slutfasen. Ronaldo ville have et straffespark, men fik det ikke, og Dybala sendte bolden i mål, men fik det annulleret marginalt for offside.

Men med Andersen på banen til sidst stod Lyon for presset og har dermed et fint udgangspunkt før returkampen i Torino.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hold nu fast i den sunde fornuft

For mange af de, der har bevæget sig i sportsverdenen, erhvervslivet eller et helt tredje sted, er der noget, der aldrig bliver træls. Det er at komme ind i en god stime og være en del af et vinderhold. Succes avler som bekendt succes og giver samtidig en helt god fornemmelse i maven. Derfor er succes altid godt at have med, når der skal arbejdes videre mod nye mål. Forhåbentlig er det blandt andet succes og en god mavefornemmelse, vi alle sidder med, efter at statsministeren mandag klokken 17.30 igen tonede frem på tv-skærmen for at give en status på landets tilstand. Selv om ingen i disse tider kan sidde med armene langt oppe over hovedet, med årets skæveste smil og være en humørbombe, er der dog noget positivt, vi kan tage med i takt med, at påskedagene nærmer sig med hastige skridt. Danmark kan nemlig være på vej mod at blive åbnet stille og roligt op igen, når vi kommer om på den anden side af påskeferien, lød det forsigtigt fra Mette Frederiksen. Når det er sagt, er det ikke mærkeligt, at statsministeren samtidig slår fast, at en genåbning vil kræve, at vi på alle måder holder fast i den fornuftige opførsel, som langt de flest på flotteste vis har leveret de seneste uger. Så der er vel bare at gentage følgende, selv om det i virkeligheden bør sidde lige så fast i alles bevidsthed som resultatet af regnestykket 2x3: Stå sammen ved at holde afstand. Tænk, hvis de seks små ord kan være med til at overbevise Mette Frederiksen om, at vi danskere faktisk er et folkefærd, der med fornuft og omtanke kan snuppe en af de store sejre sammen. Og lige nøjagtig i april 2020 vil det være en af de sejre, der for mange vil stå skarpest i erindringerne, hvis vi ved at være snusfornuftige kan få lov til at gå på arbejde og sende børnene i skole igen efter påske. Det vil nemlig være et stort skridt på vej mod det Danmark, vi kender bedst. Så lad os stå sammen ved at holde afstand - og lad os holde fast i den sunde fornuft. Så kan du og jeg være med i den gode stime og en del af et hold, der kan hjælpe med at gøre hele Danmark til en vinder.

Annonce