x
Annonce
Portræt

Anders skal bestige det høje Himalaya til fordel for indlagte børn

Anders L. Henriksen fra Holstebro har sat sig selv en stor udfordring. Privatfoto
Anders L. Henriksen, som oprindeligt kommer fra Holstebro, men nu er bosat på Østerbro, skal sammen med 59 andre danskere bestige Tsergo Ri-toppen i det høje Himalaya via initiativet Climb for Charity. Formålet er at samle midler ind til Børneulykkesfondens initiativ Legeheltene.

Holstebro/København: Den 11. marts drager et hold bestående af 60 personer afsted for at bestige Tsergo Ri i det høje Himalaya. Med turen til Himalaya skal Anders L. Henriksen sammen med sit hold indsamle midler til Børneulykkesfonden og Legeheltene, der skal skabe aktiv leg og bevægelse for indlagte børn i Danmark og give dem et frirum fra sygdom.

Holdet skal nå toppen af det 4985 meter høje Tsergo Ri i Langtang. Her skal deltagerne igennem den skjulte Langtang-dal på grænsen til Tibet, gennem frodige floddale og yakoksens land, for til sidst at ende på toppen af Tsergo Ri. Det kræver både viljestyrke og udholdenhed at nå toppen af bjerget, og forinden turen har Anders L. Henriksen derfor gennemgået et ambitiøst og målrettet træningsprogram for at opbygge styrke til turens udfordringer.

- Sport og motion har altid fyldt meget i min hverdag, lige siden jeg selv var barn. Jeg synes derfor, at det er fantastisk at kunne bidrage til, at børn får glæde og leg ind i deres hverdag i en ellers svær tid, siger Anders L. Henriksen.

Deltagernes indsamling til Børneulykkesfonden og Legeheltene foregår blandt andet via en række indsamlingsevents og donationer fra virksomheder. Derudover er det muligt for venner, familie og virksomheder at blive ”højdemetersponsor” ved at donere et beløb for hver højdemeter, som Anders Henriksen bestiger.

Climb for Charity er et velgørenhedsinitiativ, som kombinerer træning, eventyrlyst og fællesskab med at gøre en forskel. Flere gange årligt bestiger en række deltagere nogle af klodens høje tinder for at indsamle midler til Børneulykkesfonden og initiativet Legeheltene, som skaber aktiv leg og bevægelse for de 60.000 børn, der årligt indlægges i Danmark. Climb for Charity har eksisteret siden 2015. Læs mere på climbforcharity.dk

Sådan støtter man Anders

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Nødråb fra genbrugscontaineren: Nej tak til mugne bøger og hullede kufferter

Læserbrev: Hver eneste dag året rundt bliver den blå ”genbrugscontainer” på Genbrugspladsen i Ringkøbing tømt på skift af fire forskellige, velgørende organisationer her fra lokalområdet. Ringkøbinggarden er en af de fire, og vi har retten til at tømme containeren hver dag i april, august og december. Det betyder, at det i disse uger er os, det vil sige vores frivillige hjælpere, som hver eneste dag kommer forbi med en trailer for at tømme genbrugscontaineren og fragte alle de gode ting ud til vores loppe- og genbrugsbutik på Klostervej 110 i Kloster. Allerførst TAK. Vi er meget taknemmelige for alle de ting, I donerer, og som vi efterfølgende i genbrugsbutikken får konverteret til gode penge, der finansierer en stor del af driften af Ringkøbinggarden; herunder musikskoleundervisning, instrumenter, uniformer, rejser og andre gode oplevelser for vores børn og unge. Men nu kommer hjertesukket og nødråbet: Vi oplever her under Coronakrisen, hvor genbrugspladsen lige er genåbnet for private, at rigtig mange mennesker desværre også bruger den blå genbrugscontainer som en nem og hurtig måde at komme af med deres affald i stedet for selv at køre rundt i den lange kø på pladsen… I ”gamle dage” (før Covid-19) tog det os hver dag cirka halvanden time at tømme containeren og køre tingene væk. Men i denne uge og i sidste uge har vores frivillige hjælpere hver dag brugt minimum tre timer på først at sortere, og derefter køre rundt i den lange kø på pladsen for at aflevere alt det blandede affald de rigtige steder, inden vi kan begynde at håndtere de gode varer, som er egnede til at komme ind i vores loppe- og genbrugsbutik. Vi tager rigtigt gerne imod alle jeres GODE genbrugsting, men vi vil altså helst slippe for alt det, der er tydeligt usælgeligt; eksempelvis skæve cykler, skåret porcelæn, gennemblødte lænestole, knækkede grydeskeer, defekte legesager, ildelugtende tøj, hullede kufferter og mugne bøger. På gensyn derude på Genbrugspladsen - vi glæder os til at tømme containeren i resten af april måned.

Annonce