Annonce
Livsstil For abonnenter

Anders Morgenthaler: - Der er ingen idé i at være en sur, gammel mand

Morgenthaler er et gammelt familienavn, der stammer fra Ursenbach i Schweiz og Zarens Rusland. Sat sammen med kollegaen gennem 20 år, Mikael Wulff har Anders Morgenthaler skabt navnet Wulffmorgenthaler, der udover at skrive børnebøger og lave animationsfilm også leverer den daglige stribe til Politiken. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Han søger det inspirerende fællesskab, den gode energi og handling bag ordene for at gøre livet så sjovt som overhovedet muligt. Det er ifølge tegner, børnebogsforfatter og filminstruktør Anders Morgenthaler langt mere livgivende end bare at provokere eller være gammelsur. Inspireret af sit eget villakvarter er han sammen med Mikael Wulff biografaktuel med familiefilmen "Mugge og vejfesten", der foruden at give underholdende stikpiller til de voksne også forsøger at give børnene troen på, at alt kan lade sig gøre. For sådan har han det selv.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Forskelsbehandling: For regeringen er staten vigtigere end børnene

Læserbrev: Regeringen har sammen med støttepartierne vedtaget, at der nu endelig skal sendes penge ud til de trængte børneinstitutioner. Det er også på tide, at vores børn og pædagoger får bedre vilkår. Dog sniger sig en forskelsbehandling ind, som gør det tydeligt for mig, at regeringen og “børnenes statsminister” er mere statens minister end børnenes. Pengene går kun til de offentlige institutioner. Så er du forældre til et barn og har valgt en anden pasning en statens - det kan være, fordi du vil have mindre digitalisering, en særlig kost eller et bestemt værdigrundlag - ja så er dine børn ikke ligeså vigtige for regeringen som dem i offentlig pasning. Regeringen vil med sit forslag sikre, at den statslige opdragelse i den offentlige pasning bliver bedre. Det er altså vigtigere for regeringen at sikre statens opdragelse af børnene end det er at sikre forældrenes frie valg. Nogle vil mene, at forældre selv kan betale for at vælge staten fra. Det gør de også. For mig er det vigtige barnet. Som skattebetaler vil jeg gerne, at skattekronerne går lige til alle børn - uanset hvor de er passet. Det handler om at sikre lige mulighed for alle forældre og alle børn. Det er frihed og børnevelfærd. At favoriserer offentlige institutioner er for mig et tydeligt tegn på en regering, der har mere fokus på staten end på barnet.

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Se listen - så mange er indskrevet på kommunens skoler: Flere folkeskoler med færre end 10 elever i 0. klasse

Annonce