Annonce
Videbæk

Anders fra Videbæk synger om menneskets tarm-system

Anders Hjernø, musiker med rødder i Videbæk, er klar med en række nye sange. Foto: Pladeselskabet Aftenrutine
Videbækdreng er klar med med en række nye sange, der skal bidrage til større forståelse af forholdet mellem natur og mennesker.

VIDEBÆK: Menneskets tarme og bakterierne dér spiller den absolutte hovedrolle i en række nye sange på det album "Hvem er hvem?", som musikeren Anders Hjernø sender på gaden fredag 16. april.

Sangene handler om tarmbakteriernes skjulte magt over mennesket, fortæller Videbækdrengen, der i dag er bosat i København, men begyndte at skrive sange i tiden på Ringkøbing Gymnasium.

Musikken på albummet beskriver han som en blanding af naivistisk kammermusik, bløde lydlandskaber og et par popnumre. Og i centrum er Anders Hjernøes stemme, der synger og taler lytterne igennem sangene.

Annonce

Tarme er magtfulde

Anders Hjernø vil med sine nye sange bidrage til en større og dybere forståelse af måden, som natur og mennesker er filtret sammen på.

- Bakterierne i tarmen er magtfulde, fordi de sender signalstoffer op til hjernen og påvirker hvem vi er. Problemet med bakterierne er bare, at der ikke findes noget, der hedder menneske-bakterier. Bakterierne er deres egne. Du kan derfor stille dig selv spørgsmålet: Er jeg menneskeskabt - eller er jeg et naturprodukt? Jeg håber, at min musik kan blive et rum, hvor du kan reflektere over dette, siger Anders Hjernø.


Bakterierne i tarmen er magtfulde, fordi de sender signalstoffer op til hjernen og påvirker hvem vi er. Problemet med bakterierne er bare, at der ikke findes noget, der hedder menneske-bakterier.

Anders Hjernø, musiker


Anders Hjernø er uddannet sangskriver fra Rytmisk Musikkonservatorium. Han har været med til at starte pladeselskabet Aftenrutine i 2012 og debuterede samme år med  egne sange; ofte underfundige, humoristiske og med et overraskende tvist.

Udover egne soloudgivelser spiller han med i grupperne Tidlige Armbånd og Viktors Garage, ligesom han i 2020 satte musik til en statusopdatering af Chief1.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce