Annonce
Skjern Håndbold

Anders Eggert stopper til sommer - jeg glæder mig til at kunne tage på skiferie og bestige Kilimanjaro

Anders Eggert i fuld fart som fløjspiller i Skjern Håndbold. Til sommer indstiller han karrieren i en alder af 39 år, og det sker med mange fornemme resultater på både landshold og klubhold. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Efter lange overvejelser har Skjern Håndbolds Anders Eggert besluttet sig for, at tiden er den rette til at indstille en lang og meget fornem karriere, når sæsonen er forbi.
Annonce

Skjern: - Tiden er den rette. Jeg føler mig afklaret med, at den her sæson bliver den sidste for mit vedkommende, selv om det er utrolig vemodigt.

Skjern Håndbolds Anders Eggert har efter lang tids overvejelse truffet beslutningen om at indstille karrieren til sommer.

- Tankerne om at stoppe karrieren har poppet op i hovedet på mig et par gange efterhånden, men hver gang har jeg skubbet det væk. Nu er beslutningen truffet, og der er ingen vej tilbage, siger Anders Eggert.

Han har haft en fornem karriere som en af Danmarks absolut bedste fløjspillere. Anders Eggert har blandt andet vundet EM-guld i 2012, VM-sølv i 2011 og 2013, og han er blevet kåret til Årets Danske Landsholdsspiller i 09/10 og 12/13. Det blev til 160 landskampe og 581 mål siden debut i 2003. På klubplan har Anders Eggert vundet Champions League i 2014 med Flensburg-Handewitt, som han også blev tysk pokalvinder med. I Danmark er det blevet til to mesterskaber og to pokaltitler.

Annonce

Har stadig store ambitioner

Den 38-årige Anders Eggert har store ambitioner for resten af sæsonen.

- Heldigvis er jeg skadesfri, jeg føler mig i topform og i spillehumør på et godt hold, så målsætningerne er store for min sidste sæson i grønt, siger Anders Eggert.

Eggert vendte tilbage til Skjern Håndbold i 2017 efter ti sæsoner i Flensborg-Handewitt, hvor vestjyderne hentede det danske mesterskab hjem i venstrefløjens første sæson efter returen til Danmark. Anders Eggert var i Skjern på en lejekontrakt i sæsonen 2008/09, og i alt har han spillet omkring 170 kampe for Skjern Håndbold.


Tankerne om at stoppe karrieren har poppet op i hovedet på mig et par gange efterhånden, men hver gang har jeg skubbet det væk. Nu er beslutningen truffet, og der er ingen vej tilbage.

Anders Eggert, håndboldspiller i Skjern Håndbold


Efter sæsonen venter en ny tilværelse.

- Hverdagen bliver helt afgjort anderledes. Jeg er involveret i lidt af hvert, og der er forskellige projekter og muligheder, jeg skal have set på. Første del er på plads. Jeg har et firma sammen med min storebror. Det har været ham, der har styret tingene, mens jeg mest har været med på sidelinjen. Nu skal jeg involveres mere, og det glæder jeg mig til, fortæller Anders Eggert, der er uddannet ingeniør.

Han kommer bestemt ikke til at kede sig, selv om han får en del ekstra tid hver dag, når han ikke skal køre i bil frem og tilbage mellem Kolding og Skjern.

- Bilturene har jeg aldrig været træt af. Jeg har kunnet klare en del telefonopkald, og det har givet tid til at tænke over tingene helt for mig selv. Tingene har været lidt flyvske, fordi der har været så meget forskelligt. Nu skal jeg til at prioritere anderledes, så tingene bliver mere konkrete for mig, fortæller Anders Eggert.

Annonce

Slipper ikke håndbolden helt

Helt slippe håndbold bliver der ikke tale om.

- Nej jeg skal være U8-træner for mine døtre Alma og Nora. Det glæder jeg mig til, siger Anders Eggert.

Han har også ting på en ønskeliste, han gerne vil have opfyldt.

- En skiferie med hele familien. Det har jeg virkelig glædet mig til, for den slags har jeg ikke kunnet tage på, mens jeg har spillet håndbold. Der er også en tur op på toppen af Kilimanjaro sammen med min storebror på listen, fortæller Anders Eggert.

Han føler sig privilegeret over at have spillet håndbold på højt plan i mange år.

- Jeg elsker jo håndbold. Elsker miljøet. At være sammen med folk der vil det samme som mig. Det er det, holdsport kan. Tiden i Flensburg-Handewitt og tiden i Skjern Håndbold er på en måde som at være på efterskole. Alt er fantastisk. Jeg har fået en række venskaber, som garanteret holder hele livet. Det er jeg taknemmelig for, slutter Anders Eggert.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Minkavlere sværtet uden grund: Statens Seruminstitut sendte ikke spørgeskema til avlernes e-bokse

Ringkøbing

Lærervikar smittet med corona: Ringkøbing Skole sender flere end 100 hjem

Annonce