Annonce
Skjern Håndbold

Anders Eggert fejrede mål-jubilæum: Det skete selvfølgelig med et mål på straffekast

Anders Eggert plejer at score på straffekast, og nu har han så rundet et skarpt målhjørne - godt hjulpet på vej af sine evner fra syv meter. Arkivfoto: Ole Nielsen.
Fløjspilleren Anders Eggert er kendt som noget af en straffekast-ekspert. Mod KIF Kolding var det netop et mål på straffekast, som fik Skjern-spillerens målkonto til at runde et skarpt hjørne.

SKJERN: Det er svært at pege på ret mange håndboldspillere, der har været bedre til at få bolden de syv meter fra straffekast-stregen, forbi målmanden og i kassen. 38-årige Anders Eggert har i årevis været Danmarks ukronede konge af straffekast.

Så da halspeakeren i Skjern Bank Arena lørdag lykønskede Anders Eggert med hans mål nummer 1000 for Skjern Håndbold, sendte Anders Eggert selvfølgelig målkontoen op på fire cifre med, ja, et mål på straffekast.

- Det var ikke engang mit bedste straffekast. Men jeg er glad for, at den gik ind, lød det efter kampen fra Anders Eggert.

Før kampen havde Skjern Håndbolds bestyrelsesformand, Carsten Thygesen, varskoet fløjspilleren med en SMS. Så Anders Eggert vidste godt, at hvis han scorede, ville de 999 mål blive til 1000. Som sagt, så gjort.

- Jeg synes, det var specielt. Under kampen tænkte jeg ikke så meget over det, men da jeg lige fik SMS’en, tænkte jeg ”1000 mål. Det er alligevel mange!” siger Anders Eggert.

Annonce

Straffekast fylder mere

De 1000 mål er mål i åbent spil og på straffekast samlet set. De senere år har straffekast fyldt mere på Anders Eggerts målkonto. Denne sæson har ikke været en undtagelse, for når han som mod KIF Kolding deles med Jørgen Rasmussen om spilletiden, men stadig skyder alle straffekast, er der bare bedre chancer for at score mange mål på straffekast end i åbent spil.

- Jeg synes stadig, det er sjovt at skyde straffekast. Det gælder både, når jeg er inde, og når jeg skal ind fra bænken med en fornemmelse af, at der er lidt på spil, siger Anders Eggert.

Mod KIF Kolding nettede han seks gange; de fem mål var på straffekast, og han brændte ikke et eneste.

I årevis på landshold og klubhold har han været kendt som en sikker mand fra syv meter. Også i år blander han sig i topfeltet, for han ligger nummer to på listen over flest straffekastmål i ligaen.


Jeg synes stadig, det er sjovt at skyde straffekast. Det gælder både, når jeg er inde, og når jeg skal ind fra bænken med en fornemmelse af, at der er lidt på spil.

Anders Eggert, venstre fløj, Skjern Håndbold


Ud af de 10 spillere med flest straffekastmål har han også den næstbedste scoringsprocent – 85,9. Det er lige over de 85 procent, hvor det begynder at blive rigtig godt for en straffekastskytte.

Annonce

DM-guld var et højdepunkt

Med mål-jubilæet og et karrierestop til sommer er det så småt tid til at gøre status for Anders Eggert over tiden i Skjern Håndbold. Han har nået i alt fem sæsoner i klubben. En enkelt var som lejesvend fra SG Flensburg-Handewitt i sæsonen 2008/2009, mens han de seneste fire sæsoner har været på kontrakt i Skjern. Her har han spillet et par sæsoner i Champions League og vundet flere DM-medaljer. I den første sæson som tilbagevendt til dansk klubhåndbold snuppede han og Skjern mesterskabet.

- Jeg er glad for vores DM-titel. Der er ingen tvivl om, at da jeg kom hertil, talte jeg med Carsten Thygesen om, at jeg kom hertil for at vinde et DM. Det gjorde vi så i første sæson. Så blev vi enige om, at vi kunne nå et mere. Det er så ikke gået så godt, siger Anders Eggert med et smil.

Det skal være nu så, kan man sige.

- Ja, jeg har lige en sidste chance. Det DM, vi tog i første år, var fantastisk. Det var efter en lang DM-tørke, hvor man godt kunne mærke, at man hungrede efter den titel, siger straffekast-eksperten.

Allerede om fem kampe kan han så se frem til endnu et jubilæum for Skjern Håndbold. Her runder han 200 kampe for klubben.

- Jeg synes, det er fedt. At spille 200 kampe og have scoret 1000 mål og at føle, at jeg har bidraget til det hele, er en fed fornemmelse. Jeg har haft et par skader, men det viser, at jeg faktisk har været med, at det er gået godt, og at jeg bare har haft nogle fede år, siger Anders Eggert.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing

Østjysk virksomhed rykker til Vestjylland

Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Annonce