Annonce
Ringkøbing

Anders Agger nummer seks på hitliste, hvor Kim Larsen topper suverænt

Dokumentarjournalist Anders Agger, der bor i Ringkøbing, er lige nu aktuel med sæson nummer seks af programserien "Indefra" på DR2. Foto: Mingo Nørager / lykkemusic.dk

Med dokumentarjournalist Anders Agger i front har DR2 netop taget hul på en ny sæson af "Indefra", hvor han og redaktionen skaffer sig adgang til miljøer, der normalt ikke er åbne for offentligheden.

Ringkøbing: Det er - på mange måder - umuligt at hamle op med Kim Larsen. Også, når det gælder om at tiltrække tv-seere.

TNS Gallup har netop offentliggjort seertal for den seneste uge, hvor DR2 - med dokumentarjournalist Anders Agger fra Ringkøbing i front - havde premiere på sæson nummer seks af programserien "Indefra."

I programmet, der blev vist mandag 24. september, fik seerne et indblik i, hvordan hverdagslivet udspiller sig i et såkaldt fixerum i Aarhus. Den gribende historie om narkomanen Tristan fik 158.000 danskere til at vælge DR2 den aften, hvilket giver "Indefra" en placering som nummer seks.

På public service-kanalen var der dog ingen, der kunne måle sig med Kim Larsen i ugen, der lige er gået.

Et program med titlen "Folkets sanger" fik søndag aften 291.000 seere til at mindes Danmarks største sangskriver på DR2, hvor to andre udsendelser om Kim Larsen søndag eftermiddag også klemte sig ind i sidste uges top-ti på kanalen - med henholdsvis 150.000 og 113.000 seere.

Annonce

Helt vilde med dans

De nye tal fra TNS Gallup viser dog med al tydelighed, at hr. og fru Danmark mest af alt er til letbenet underholdning.

De to meste sete programmer i uge 39 blev "Vild med dans" og "Vild med dans - afgørelsen" fredag aften på TV 2, hvor seertallene nåede op på 926.000 og 906.000 seere.

Et døgn senere serverede DR1 også en gang letfordøjelige kalorier til folket, der pænt takkede ja: 859.000 danskere så "Den store bagedyst"; rigeligt til at distancere "Gift ved første blik" og "Landmand søger kærlighed", der blev de fjerde- og femtemest sete tv-programmer i Danmark i sidste uge.

Og ja, Kim Larsens sange lever videre, hvilket TV 2 også kom til at nyde godt af søndag aften, hvor 582.000 danskere satte sig til rette ved skærmen for at se den 34 år gamle film "Midt om natten."

I den nye sæson af "Indefra" sætter Anders Agger og redaktionen blandt andet fokus på Indre Missions Ungdom, Frimurerlogen og Danmarks største, konventionelle svinebonde.

Det meste sete afsnit i 2017-sæsonen af "Indefra" blev det første, hvor Anders Agger stillede skarpt på Lars Løkke Rasmussen - det gav sig udslag i et seertal på 252.000.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dagbladet mener: En flot økonomisk julegave til Skjern

Det er en flot julegave i utide, Skjern står til at modtage; en julegave, der på sigt kan komme til at betyde meget for byens - og hele kommunens - musikliv. I Dagbladet kan vi fortælle, at Realdania har givet arbejdsgruppen bag Remisen Skjern tilsagn om 850.000 kroner til at redde byens gamle remise. Målet er, at der i løbet af de næste år skal skabes et nyt spillested i det tidligere garageanlæg for tog. Og Realdania må virkelig tro på ideen; arbejdsgruppen havde kun søgt om 750.000 kroner, men fonden har valgt at lægge 100.000 kroner oven i, så nu har Remisen Skjern 850.000 kroner til at gå i gang med at sikre bygningens klimaskærm. Planen er at gå i gang med at tætne taget og lukke huller i murværket til foråret. Dermed ser der ud til, at den 100 år gamle bygning reddes, og det er godt af flere grunde. Remisen er et levende minde om den faktor, der mere end nogen anden har skabt Skjern - nemlig jernbanen. Det ville være sørgeligt, hvis den karakteristiske bygning skulle forsvinde. I Ringkøbing er der vist stadig en del, der ærgrer sig over, at det ikke lykkedes at redde Ørnhøjbanens gamle remise. Til gengæld er det så lykkedes at redde det gamle elektricitetsværk og gøre Generator til et spillested af betydning for hele kommunen. Mon ikke det også kan lade sig gøre i Skjern; Remisen har i alt fald de rammer, der skal til for at skabe et spændende kulturmødested midt i byen. Der er lang vej endnu, meget skal afklares, men med 850.000 kroner på bogen er projektets realisering kommet et vigtigt stykke længere; ikke mindst vil Realdanias donation give initiativtagerne endnu mere blod på tanden. I det hele taget er der grøde i miljøet omkring Vestjyllands traditionelle transport-rygrad, Længdebanen. I Tarm er man i fuld gang med forvandle den gamle stationsbygning til et kulturelt mødested, og i Ringkøbing arbejder man også med tilsvarende planer i den fredede stationsbygning. Til næste år er det i øvrigt 145 år siden, længdebanen åbnede for trafik. Et bedre bevis på dens fortsatte relevans end de forskellige kulturprojekter, der er på vej i dens uudnyttede bygninger, kan man ikke få.

Skjern

3F sammenligner overenskomster i omstridt sag: Fyldt med fejl, lyder kritikken fra Kristelig Arbejdsgiverforening

Skjern

3F og KA når næppe til enighed: Overenskomster er både jævnbyrdige og meget forskellige

Annonce