Annonce
Ringkøbing

Anders Agger fik et helt vildt seerhit med to gamle mænd

I en forholdsvis sen alder blev 82-årige Niels Kildahl-Høgh (t.v.) og hans 13 år ældre følgesvend på Fjordparken Ældrecenter i Ringkøbing, Axel Nielsen, tv-stjerner, da DR2 med dokumentarjournalist Anders Agger i front fornylig satte fokus på det at være gammel. Foto: Jørgen Kirk

Et tv-program om livet på Fjordparken Ældrecenter i Ringkøbing blev i sidste uge det suverænt mest sete på DR2. Dokumentarjournalist Anders Agger glæder sig fortsat over sit møde med 95-årige Axel Nielsen og 82-årige Niels Kildahl-Høgh.

Ringkøbing: Det gik rent ind hos tv-seerne, da DR2 mandag aften i sidste uge rykkede inden for på Fjordparken Ældrecenter i Ringkøbing for at skabe et øjebliksbillede af det at være gammel.

I programmet mødte dokumentarjournalist Anders Agger blandt andre 95-årige Axel Nielsen og 82-årige Niels Kildahl-Høgh.

Ifølge netop offentliggjorte tal fra analysefirmaet TNS Gallup blev "Indefra"-programmet set af 263.000 danskere, og det blev dermed det suverænt med sete DR2-program i uge 41.

Det overrasker Anders Agger. På den gode måde:

- Når vi regner baglæns, så er Fjordparken-afsnittet et af de mest sete "Indefra"-programmer gennem samtlige seks sæsoner. Der er jo ikke forfærdelig mange biljagter i det program - og man kunne ikke stemme nogen hjem, siger Anders Agger og tilføjer:

- Men til gengæld kunne man følge to ældre mennesker, der spiser forloren hare - og går på lange gange, mens de er gamle. Men ikke døende på den måde. Og det var ligesom pointen.

På hitlisten over de meste sete programmer på DR2 i sidste uge distancerer "Indefra" med afstand populære programmer som "Nak & æd", "Tæt på sandheden med Jonathan Spang" og "Vi ses hos Clement."

Annonce

Der er jo ikke forfærdelig mange biljagter i det program - og man kunne ikke stemme nogen hjem

Anders Agger, dokumentarjournalist, Danmarks Radio

Top-fem på DR2

I sidste uge var de fem mest sete programmer på DR2 disse:1. "Indefra med Anders Agger" - 263.000 seere

2. "Nak & æd" - 189.000 seere

3. "Temalørdag" - 167.000 seere

4. "Tæt på sandheden" - 154.000 seere

5. "Vi ses hos Clement" - 143.000 seere

Større end Lars Løkke

På den seks mand store "Indefra"-redaktion hos DR i Aarhus var der som sådan ikke på forhånd en fornemmelse af, at de tre-fire dage i hælene på de to ældre herrer på Fjordparken i Ringkøbing ville udvikle sig til et decideret hit:

- Nej. Men vi kan godt mærke, at når vi går nært, at når vi rammer i området omkring det at være et menneske, så bliver mange seere interesseret i den spejling, siger Anders Agger.

På redaktionen er der dog ingen lyst til at være nære og eksistentielle i hvert eneste afsnit:

- For det ville ligesom blive for udspekuleret. Så vi tillader os at vente, til den rigtige tanke eller idé er der. Og Niels og Axel fejede benene væk under seerne. Det er mere end interessant, tilføjer Anders Agger.

Bemærkelsesværdigt er det også, at livet på et vestjysk ældrecenter vækker større interesse end et kig ind i Statsministeriets hjertekammer. Det meste sete afsnit i 2017-sæsonen af "Indefra" blev således det første, hvor Anders Agger stillede skarpt på Lars Løkke Rasmussen, hvilket gav sig udslag i et seertal på 252.000.

"Det er dig, der er Gud"

Når man ser på den samlede oversigt over sidste uges tv-kiggeri, skinner det klart igennem, at der rundt om ved fladskærmene især bliver taget for sig af underholdning med en forholdsvis lav fællesnævner.

DR1 har - sikkert af gode grunde - valgt at servere "Den store bagedyst" lørdag aften, og det giver gevinst, hvis målet er mange seere: 959.000 danskere gav livet et lag glasur i den bedste sendetid.

Måske det er de samme mennesker, der fredag efter fredag ved aftentid valser hen i sofaen og vælger TV 2, hvor "Vild med dans" blev set af 957.000 danskere i ugen, der er gået.

I sit stille sind kan Anders Agger glæde sig over, at han givetvis har fat i noget af det rigtige. I aftes gik "Indefra"-folkene bag om Indre Missions Ungdom, og programmets tilgang til virkeligheden bliver rost til skyerne på Facebook - som i denne kommentar fra Thomas Riemann:

- Supergod udsendelse som altid. Jeg mener nu stadig, det er dig, Agger, der er Gud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Lille bil fik smadret forrude

Leder For abonnenter

Alle taler om vejret... og noget skal der gøres ved det

I nat vågnede denne lederskribent ved en kun alt for velkendt lyd … Lyden af regndråber mod vinduet. Endnu en nat med regn, endnu en smaskvåd morgen, hvor morgengymnastikken består i at springe uden om regnpytter på fortove og veje og prøve at undgå at blive oversprøjtet af de biler, der pløjer sig vej gennem kæmpestore vandpytter på kørebanen. Det forekommer, som om hele efteråret er druknet i regn; skimlede husmure, græsplæner, der er som våde svampe, smattede stier og veje, marker under vand, fugt i kældrene. Helt forkert er det ikke. Lige nu tyder meget på, at vi slår en våd rekord: Efteråret 2019 er tæt på at være det vådeste, vi nogensinde har oplevet. Nogle få millimeter mere, så er den der, rekorden. Og der skal såmænd heller ikke så mange flere millimeter til, før Danmarksrekorden for hele året er slået. Noget af en kontrast til den tørre og varme sommer sidste år! Noget tyder på, at dette vejrmønster er kommet for at blive. Om det er et udtryk for egentlige langsigtede, varige klimaforandringer, eller om det er udsving, der ligger inden for det normale, er svært at sige. Men at det stiller samfundet over for nogle udfordringer, kan enhver se med egne øjne. Kældrene og gaderne i byerne bliver oversvømmet, hvis ikke ledningsnettet fornys og kloak- og regnvand adskilles. Sommerhusområder kommer til at stå under vand, efterhånden som grundvandet stiger. Landmændene har svært ved at komme i marken, når de mere eller mindre står under vand. Byer skal sikres mod højvande og skybrud. Arbejdet har stået på længe. I Ringkøbing-Skjern Kommune er forsyningen i fuld gang med at kloakseparere de byområder, hvor det ikke er sket endnu, og snart begynder også kloakeringen af de sommerhusområder, der ikke er sluttet til kloaknettet. Digebyggeri for at sikre truede kyster står også på dagsordenen. Det er træls, det er dyrt for os alle sammen, men det er ikke til at komme uden om. Alle taler om vejret - og vi bliver nødt til at gøre noget ved det. De dommedagsagtige billeder, vi alle har set de seneste dage fra Venedig, viser, hvad der er på spil.

Ringkøbing-Skjern

V-formand og manden bag baglandsoprøret: Jeg ved godt, hvad Løkke mente, da han sagde tak for alt - til de fleste

Annonce