Navne

Andelskassedirektøren kan godt lide Gnags - og kunne godt invitere Peter AG på frokost

Jan Kirkensgaard, direktør i Faster Andelskasse, nyder gerne en god weekend med natur, familiesamvær og fodbold. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Han er fodbolddommer i sin fritid, men når dommerkortet er lagt til side, er Jan Kirkensgaard direktør i Faster Andelskasse, der har 100 års jubilæum senere på måneden.

EN GOD SØNDAG FOR MIG ER EN DAG hvor jeg står op til en skøn sommerdag eller forårsdag og hvor jeg kan fuglesang og naturens lyde. For at gøre dagen rigtig god må den nære familie gerne værre en del af dagen – dette uanset om de kommer til kaffe, frokost eller middag. Eftermiddagen må også gerne indeholde en fodboldkamp, hvor jeg får lidt kilometer i benene og for lavet en god og solid afvikling af fodboldkampen. Er der overskud og er vejret fortsat fornuftigt vil en gåtur med min hustru være en dejlig ting og når aftenen kommer afslapning – eventuelt med lidt TV, hvor en spændende fiktionsfilm er at foretrække.

HVIS JEG FÅR EN UDENBYS GÆST PÅ BESØG, SÅ VIL JEG HELT KLART VISE VEDKOMMENDE min arbejdsplads og det område, hvor jeg faktisk bruger rigtig mange timer, samtidigt vil jeg gerne vise en udenbys gæst Vadehavet og den både skønne og barske natur, som kan findes i Vestjylland. Skal det gøre rigtig dejligt vil en tur til Fanø være et godt udflugtsmål – overkommeligt i afstande, flot natur og flere dejlige restauranter.

MIT SENESTE BESØG I EN KIRKE VAR da jeg var til barnedåb ved min nevøs datter for et par måneder siden. Det var en spændende oplevelse og præsten holdt en flot gudstjeneste og prædiken – alt i alt en god bekræftelse af mit kristne livssyn, men også en øjenåbner at se få mennesker i kirken og samtidig må sande at jeg heller ikke selv kommer ofte i kirken, selvom jeg er medlem af vores danske folkekirke.

HVIS JEG BLIVER BEDT OM AT VÆLGE EN SANG PÅ EN KARAOKEBAR, SÅ SKAL DET VÆRE… Ja, der kunne nu være flere gode sange, men rent faktisk er jeg vild med et kendt band med rødder i Skjern – nemlig Gnags. Sagen ville sikkert blive ”Når jeg bliver gammel”. Jeg syntes det er en herlig sang, som jeg i forhold til min opvækst i Esbjerg og mange ture til havnen syntes jeg forstår og med alderen lettere i dag kan forstå og nikke genkendende til. Skulle det ikke være den ville det alt efter humøret blive en nye sang enten med Ed Sheeran eller vores egen Lukas Graham.

HVIS JEG KUNNE FÅ EN MIDDAGSAFTALE MED EN KUNSTNER, SÅ SKULLE DET VÆRE Peter A G Nielsen, som jeg syntes lyder som et spændende menneske ellers kunne det også godt være, hvis jeg alligevel var på Fanø og der kunne få en snak med Johnny Madsen, som jo netop både har en flot evne til at fremføre gode sange, skrive dem selv og så være en anerkendt billedkunstner.

I NÆSTE UGE SER JEG FREM TIL at vi nu nærmer os vores store festdag den 25. maj, hvor vi indbyder alle interesserede til en hyggelig eftermiddag på sportspladsen ved Faster Skole – her vil være både kagekonkurrence og kaffe, samt både en magiker og god musik. Fra klokken 18.00 har vi indbudt alle være kunder med mulighed for hver at tage en ledsager med og have en skøn aften med mod fra Faster Andelskasse og opleve flere musikere som Ole Gas, Rasmus Nøhr og Tom Donovan, samt få en flot forplejning undervejs. Det glæder jeg mig virkelig meget til.

Jan Kirkensgaard

ALDER: 53 år.

PRIVAT: Gift med Dorte siden 1995. Har Mikkel på 19 år, der er gymnasieelev og Mie på 24 år, der snart er færdig som jurist. Hun bor sammen med Frederik, og de har for fire måneder siden fået William.

PROFESSION: Direktør i Faster Andelskasse og fodbolddommer gennem 28 år.

HJEMBY: Esbjerg.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Redningsaktion på fjorden: Lys fra mobiltelefon reddede ung sejler

Skjern

Mand omkom i solouheld i morges: Blev erklæret død på stedet

Mindeord For abonnenter

Til minde om et liv: Gurli smurte madpakker til de børn, der ikke havde én med

Ringkøbing

Vandringsmænd slog deres egen rekord: Fynboer indsamlede 85.553 kroner til kritisk syge børn

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Testmøllesag i nye problemer: Skal finde 20 millioner til lovet lufthavnsudstyr

112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

112

Ung sejler blev reddet i land - nu mangler båden

Sommerland

’Lille Louisiana’ ligger i Videbæk: Jeg blev helt imponeret, da jeg så bygningen

Annonce