Annonce
Navne

Andelskassedirektøren kan godt lide Gnags - og kunne godt invitere Peter AG på frokost

Jan Kirkensgaard, direktør i Faster Andelskasse, nyder gerne en god weekend med natur, familiesamvær og fodbold. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Han er fodbolddommer i sin fritid, men når dommerkortet er lagt til side, er Jan Kirkensgaard direktør i Faster Andelskasse, der har 100 års jubilæum senere på måneden.

EN GOD SØNDAG FOR MIG ER EN DAG hvor jeg står op til en skøn sommerdag eller forårsdag og hvor jeg kan fuglesang og naturens lyde. For at gøre dagen rigtig god må den nære familie gerne værre en del af dagen – dette uanset om de kommer til kaffe, frokost eller middag. Eftermiddagen må også gerne indeholde en fodboldkamp, hvor jeg får lidt kilometer i benene og for lavet en god og solid afvikling af fodboldkampen. Er der overskud og er vejret fortsat fornuftigt vil en gåtur med min hustru være en dejlig ting og når aftenen kommer afslapning – eventuelt med lidt TV, hvor en spændende fiktionsfilm er at foretrække.

HVIS JEG FÅR EN UDENBYS GÆST PÅ BESØG, SÅ VIL JEG HELT KLART VISE VEDKOMMENDE min arbejdsplads og det område, hvor jeg faktisk bruger rigtig mange timer, samtidigt vil jeg gerne vise en udenbys gæst Vadehavet og den både skønne og barske natur, som kan findes i Vestjylland. Skal det gøre rigtig dejligt vil en tur til Fanø være et godt udflugtsmål – overkommeligt i afstande, flot natur og flere dejlige restauranter.

MIT SENESTE BESØG I EN KIRKE VAR da jeg var til barnedåb ved min nevøs datter for et par måneder siden. Det var en spændende oplevelse og præsten holdt en flot gudstjeneste og prædiken – alt i alt en god bekræftelse af mit kristne livssyn, men også en øjenåbner at se få mennesker i kirken og samtidig må sande at jeg heller ikke selv kommer ofte i kirken, selvom jeg er medlem af vores danske folkekirke.

HVIS JEG BLIVER BEDT OM AT VÆLGE EN SANG PÅ EN KARAOKEBAR, SÅ SKAL DET VÆRE… Ja, der kunne nu være flere gode sange, men rent faktisk er jeg vild med et kendt band med rødder i Skjern – nemlig Gnags. Sagen ville sikkert blive ”Når jeg bliver gammel”. Jeg syntes det er en herlig sang, som jeg i forhold til min opvækst i Esbjerg og mange ture til havnen syntes jeg forstår og med alderen lettere i dag kan forstå og nikke genkendende til. Skulle det ikke være den ville det alt efter humøret blive en nye sang enten med Ed Sheeran eller vores egen Lukas Graham.

HVIS JEG KUNNE FÅ EN MIDDAGSAFTALE MED EN KUNSTNER, SÅ SKULLE DET VÆRE Peter A G Nielsen, som jeg syntes lyder som et spændende menneske ellers kunne det også godt være, hvis jeg alligevel var på Fanø og der kunne få en snak med Johnny Madsen, som jo netop både har en flot evne til at fremføre gode sange, skrive dem selv og så være en anerkendt billedkunstner.

I NÆSTE UGE SER JEG FREM TIL at vi nu nærmer os vores store festdag den 25. maj, hvor vi indbyder alle interesserede til en hyggelig eftermiddag på sportspladsen ved Faster Skole – her vil være både kagekonkurrence og kaffe, samt både en magiker og god musik. Fra klokken 18.00 har vi indbudt alle være kunder med mulighed for hver at tage en ledsager med og have en skøn aften med mod fra Faster Andelskasse og opleve flere musikere som Ole Gas, Rasmus Nøhr og Tom Donovan, samt få en flot forplejning undervejs. Det glæder jeg mig virkelig meget til.

Annonce

Jan Kirkensgaard

ALDER: 53 år.

PRIVAT: Gift med Dorte siden 1995. Har Mikkel på 19 år, der er gymnasieelev og Mie på 24 år, der snart er færdig som jurist. Hun bor sammen med Frederik, og de har for fire måneder siden fået William.

PROFESSION: Direktør i Faster Andelskasse og fodbolddommer gennem 28 år.

HJEMBY: Esbjerg.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Giv lufthavnen en blød landing

For en god måneds tid siden lykkedes det atter Stauning Lufthavn at holde propellen i luften - i hvert fald for en tid. Den lille lufthavn med den dårlige økonomi fik bevilget et krisetilskud på 2,5 millioner kroner fra byrådet. Vel at mærke oveni de knap to millioner kroner, som kommune i forvejen årligt poster i den. De seneste godt 25 år har kommunen hældt omkring 50 millioner kroner i Stauning Lufthavn, og efterhånden må man spørge sig selv, hvornår kassen skal klappe i. Er det virkelig en kommunal kerneopgave at drive en lufthavn, hvor underskuddet vokser i takt med, at antallet af fly falder? Nu foreslår pilot og tidligere direktør for flyselskabet Cimber, Jørgen Nielsen fra Sønderborg, at lufthavnen omdannes til en flyveplads og eventpark. Han foreslår, at arealerne kan bruges til weekend-arrangementer med bilræs, koncerter, småflysreparationer og flyturisme. Han foreslår også at etablere dronecenter og skoleflyvning, aktiviteter lufthavnen allerede er i fuld gang med. Vel at mærke alle initiativer, som ikke kommer til at koste skatteborgerne knap to millioner i årlig støtte - foruden diverse dyre redningskranse. Prisen er, at lufthavnen ikke vil have samme grad af bemanding som nu blandt andet i kontroltårnet, men igen må man spørge sig selv, hvorfor Ringkøbing-Skjern partout skal have en lufthavn med fuld bemanding? Specielt ikke når alternativet er en prisbilligere løsning, der samtidig kan være rammen om kulturelle arrangementer. Det med kultur er nemlig noget, vi kan her i kommunen. Hvad havne angår, er man nok bedre til fiskeri- og lystbådehavne her i området - end til lufthavne. Kommunen er desuden allerede medejer af Midtjyllands Lufthavn i Karup. Det vil måske være en bitter pille at sluge for nogle, at man ikke kan opretholde en lufthavn, trods de mange millioner man har smidt efter den. Men på et tidspunkt må man trække en streg og erkende, at man ikke skal i den retning og se sig om efter en ny vej. Det kunne passende være den vej som en tidligere flychef - på eget initiativ i øvrigt - foreslår.

Annonce