Annonce
Videbæk

Amfetaminsag: Dømte vestjyder skal for Østre Landsret

Garagen på Sønderupvej i Fiskbæk har været omdrejningspunktet i amfetaminsagen, som er en af de største narkosager i mange år. Foto: Morten Stricker.

Østre Landsret begynder i dag på ankesagen af den store amfetaminsag, hvor flere vestjyder sidder på anklagebænken.

Annonce

RINGKØBING/SKJERN: Tre vestjyder blev idømt fængselsstraffe, da den store amfetaminsag var for retten i Næstved.

Den 27-årige Per Nielsen fra No fik 15 års fængsel, mens hans kammerat, den 32-årige Christian Nørgaard Pedersen, fik 10 år, og en 31-årig kvinde fra Ringkøbing, der er nedlagt navneforbud på, fik halvandet år.

Sammen med de øvrige fem dømte i sagen ankede de tre vestjyder dommene til Østre Landsret, som i dag tager hul på ankesagen.

Per Nielsen blev i oktober 2016 anholdt på fersk gerning med 100 kilo amfetamin, ligesom politiet mener, at han i en garage på Sønderupvej ved Fiskbæk har haft et amfetamin-laboratorium.

Han har dog hele tiden nægtet sig skyldig. Det samme har den 31-årige kvinde, der blev dømt for at være pengekurer.

Amfetaminsagen kort fortalt

3. januar i år blev syv mænd og en kvinde dømt i den store amfetaminsag ved Retten i Næstved. Sagen handler hovedsageligt om produktion og salg af 120 kilo amfetamin. De fik til sammen 93,5 års fængsel.

Sagen begyndte 6. oktober 2016, hvor politiet anholdt flere, bl.a. Per Nielsen, der blev taget med 100 kilo amfetamin på en parkeringsplads ved Slagelse. Samtidig ransagede politiet Per Nielsens forældres garage på Sønderupvej ved Fiskbæk, hvor efterforskerne fandt ingredienser og redskaber til amfetaminproduktion.

Politiet fandt også Christian Nørgaard Pedersens DNA, hvorfor han blev anholdt i april 2017.

Annonce

Overraskelse over dom

Christian Nørgaard Pedersen har ligeledes nægtet sig skyldig under hele retssagen.

Han blev blandt andet dømt på, at hans DNA blev fundet på noget tape, som sad på amfetamindunke i garagen i Fiskbæk.

Det kom dog bag på samtlige otte forsvarsadvokater i sagen, at han blev fundet skyldig, da de alle mente, at bevismaterialet mod ham, var for svagt.

- Jeg er rystet over, at han er fundet skyldig. I min verden er der ikke skyggen af et bevis mod ham, sagde Christian Nørgaard Pedersens forsvarer, Kaare Kristensen til Dagbladet efter retssagen.

Kaare Kristensen skal også tale Christian Nørgaard Pedersens sag i Østre Landsret.

- Vi glæder os til at komme i gang. Vi skal se, om vi kan få retten overbevist om, at han er uskyldig, siger forsvarsadvokaten ved ankesagens begyndelsen.

Annonce

Flyttet til Vestre Fængsel

Advokaten Kaare Kristensen har blandt andet indkaldt en række nye vidner, som skal være med til at belyse, at Christian Nørgaard Pedersen ikke har været en del af narkoorganisationen.

Både Christian Nørgaard Pedersen og Per Nielsen har siddet fængslet siden byretsdommen i januar.

Mens Per Nielsen har siddet i Enner Mark ved Horsens, har Christian Nørgaard Pedersen været i arresten i Ringkøbing, hvor han har haft mulighed for at få besøg af sin kone og deres tre børn.

I forbindelse med ankesagen er de dog begge blevet forflyttet til Vestre Fængsel.

- Christian har det godt, men han er nervøs. Flytningen til Vestre Fængsel fra Ringkøbing er en stor omvæltning, og han kan ikke få besøg af hele sin familie på en gang. Det er hårdt, siger Kaare Kristensen, der uden held har forsøgt at få Christian Nørgaard Pedersen rykket til Ringsted under retssagen.

Der er afsat i alt 19 retsdage til ankesagen hen over efteråret. Sidste dag forventes at være 13. december.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce