x
Annonce
Udland

Amerikanere fra krydstogtskib fløjet hjem til isolation i USA

Philip And Gay Courter/Reuters

Godt 340 amerikanske statsborgere evakueret fra skib i Japan. De er fløjet til baser i Californien og Texas.

To fly med hundredvis af amerikanere, som var passagerer på et krydstogtskib ramt af coronavirus, forlod mandag Japan. Det oplyser amerikanske embedsmænd til BBC.

Annonce

De to fly skulle lande på luftbaser i Californien og Texas, hvor passagererne vil blive isoleret i 14 dage.

I alt blev omkring 340 amerikanske statsborgere evakueret af de to fly. Der var over 400 amerikanere om bord på skibet "Diamond Princess".

De japanske myndigheder meddelte mandag, at der var sket en markant stigning i antallet af tilfælde med coronavirus om bord på krydstogtskibet.

Ifølge det japanske sundhedsministerium er yderligere 99 personer på skibet, som ligger i havnen i Yokohama, blevet testet positive for virusset, hvor der dermed er i alt 454 tilfælde.

1723 af de ombordværende er blevet testet. Der er over 3700 passagerer og besætningsmedlemmer på skibet.

En række andre lande er ved at forberede evakueringer af passagerer, som er standet på krydstogtskibet. De har været i karantæne siden 4. februar.

Kina rapporterede mandag om 2048 nye tilfælde. Heraf var 1933 i Hubei-provinsen, som er centrum for udbruddet.

Over 70.500 personer er inficeret med virusset i Kina - heraf 58.182 i Hubei, hvor 1692 er døde.

Kinas parlament og et ledende råd overvejer at udsætte årlige møder, som skulle finde sted i marts, på grund af krisen. Det rapporterer statslige medier i Beijing.

En samling i parlamentet - eller den nationale folkekongres NPC - og en konference i det rådgivende organ Cppcc skulle ifølge planen begge finde sted i begyndelsen af marts.

Ved de to store begivenheder kommer over 5000 delegerede til Beijing fra hele Kina i mindst ti dage for at vedtage nye love og fastlægge nye økonomiske mål.

Hvis parlamentsmødet udskydes, vil det være første gang siden 1995.

I Japan er en planlagt hyldest til den nye kejser, Naruhito, senere i denne uge blevet aflyst.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

38 nye lejligheder lige midt i Videbæk? Ja tak!

Læserbrev: Tirsdag 31. marts skal vi i byrådet i Ringkøbing-Skjern Kommune stemme om en endelig godkendelse af de tre punkthuse på Bredgade i Videbæk. Det vil jeg varmt anbefale byrådet at stemme ja til. 38 nye lejligheder med plads til både ung som gammel. De billigste lejligheder kan lejes for omkring kr. 6.300. Det må siges at være langt fra de dommedagsprofetier, om en voldsom høj husleje på langt over kr. 8.000, som, nej-sigerne havde proklameret, kunne blive tilfældet. Det er heldigvis ikke tilfældet. Faktisk bliver gennemsnitshuslejen på omkring kr. 7.300. Det er på niveau med den husleje, der betales for nybyggeri i Herborg bare for at sætte det i perspektiv. Beliggenheden centralt i byen er på alle måder ideel. Her er man både tæt på anlægget, butikslivet i byen og Centerparken. Det er derfor heller ikke underligt, at der er så stor efterspørgsel, at man ønsker at gennemføre projektet på én gang i stedet for i løbet af fire-seks år. Men jeg vil egentlig ikke fortælle så meget om etagebyggeriet, men mere om de gode ting der følger med, når det forhåbentlig står færdigt. Man kan mene, hvad man vil om projektet, men der er ingen tvivl om, at det vil lokke nye familier til byen på den ene eller den anden måde. Vi snakker potentielt om 38 nye børnefamilier, der kan flytte til Ringkøbing-Skjern Kommune og til Videbæk. Potentielt 38 nye børnefamilier! Der vil blive skabt en helt naturlig rokade, når etagebyggeriet står færdigt. Den ældre generation rykker videre og skaber plads til en ny generation på villavejene. Måske kommer der også mindre børnefamilier, som flytter ind i en af de nye lejligheder for at finde ud af ,om livet i Videbæk er noget for dem. Hele 38 familier der handler i vores butikker, og hjælper til med at holde gang i vores på mange måder helt unikke bymidte. Nogle vil formentlig engagere sig i vores foreningsliv, og deres børn vil uden tvivl benytte sig af de forskellige fritidsaktiviteter. I disse lidt dystre tider og hvor dårlige nyheder fylder i medierne, så har vi brug for gode nyheder, og det synes jeg i den grad, dette projekt er. Hele 38 familier der kan være med til at skabe endnu mere liv i vores fantastiske by og vores fantastiske kommune!

Annonce