Annonce
Skjern Håndbold

Ambitiøst talentakademi siger farvel til to trænere: Afløserne er Skjerns ligatrænere Kasper Søndergaard og Claus Dalgaard-Hansen

Thomas Klitgaard og Claus Dalgaard-Hansen fra Skjern Håndbold går nu tættere ind i et samarbejde med Talentakademiet Ringkøbing-Skjern og direktør Jan-Ole Kristensen i midten i håb om at udvikle fremtidens ligaspillere i Skjern Håndbold. Pressefoto: Skjern Håndbold
Skjern Håndbold drømmer om i samarbejde med Talentakademiet Ringkøbing-Skjern at udvikle talenter, så de bedste af dem kan gå direkte ind i klubbens ligatrup.

Skjern: Drømmene og målene er store.

- Drømmen er, at vi på sigt kan udvikle spillere, der kan gå direkte fra akademiet til ligaholdet og i bedste fald hele vejen til landsholdet.

Sådan siger Skjern Håndbolds sportschef Thomas Klitgaard i den pressemeddelelse, der fortæller, at talentarbejdet skal styrkes i Skjern Håndbold gennem et nyt samarbejde mellem klubben og Talentakademiet Ringkøbing-Skjern, hvor akademiet skal udvikle fremtidens topspillere.

- Investeringen i talentarbejdet er yderst essentielt. Derfor investerer vi en del ressourcer i at gøre akademiet attraktivt for et begrænset antal spillere, som virkelig har potentiale, drivkraft og ambitioner. Vi ønsker at tiltrække og udvikle de unge talenter, der i forvejen er i Ringkøbing-Skjern Kommune, men vi har også forhåbninger om, at vi på den lange bane kan lokke store talenter til udefra. Akademiets faciliteter er perfekte, og uddannelsesmulighederne i byen er optimale, så grundelementerne er på plads, fortæller Thomas Klitgaard.

Annonce

Ligatruppens trænere skal træne akademispillerne

Det bliver ligatruppens trænere Claus Dalgaard-Hansen, Kasper Søndergaard og Rasmus Hauge, der kommer til at have ansvaret for håndboldtræningen, lige som ligaens stab bestående af fysioterapeut, målmands- og fysisk træner tilkobles.

Spillere fra ligatruppen kan også komme ind som supplement til den individuelle træning.

- Vi ved godt, det vil tage nogle år, inden vi ser de første resultater i form af spillere, der går fra akademiet til ligatruppen. Vi er på vej, for vi har lige nu en god årgang, der skal være med til at sikre, vi har et hold i U19 på højeste niveau, og det kan være med til at trække spillere til længere væk fra end Ringkøbing-Skjern Kommune, fortæller Thomas Klitgaard.


Vi ved godt, det vil tage nogle år, inden vi ser de første resultater i form af spillere, der går fra akademiet til ligatruppen. Vi er på vej, for vi har lige nu en god årgang, der skal være med til at sikre, vi har et hold i U19 på højeste niveau.

Thomas Klitgaard, sportschef i Skjern Håndbold


Hvis akademispillerne er dygtige nok, vil de have en kortere vej til ligatruppen, end de havde før.

- Vi har store ambitioner med akademiet, hvor der vil være maksimalt fokus på spillernes individuelle udvikling. Vi vil altid vinde næste kamp, men vi vil ikke gå på kompromis med den overordnede målsætning om at udvikle ligaspillere, siger cheftræner i Skjern Håndbold, Claus Dalgaard-Hansen.

Annonce

Ingen ændringer i måden at drive akademiet på

Der går 26 elever på håndboldlinjen, hvor af omkring halvdelen bor på kollegiet.

- Der kommer som udgangspunkt ikke til at ske ændringer i måden, vi driver akademiet på. Men aftalen med Skjern Håndbold betyder, at vi får tilknyttet de bedste trænere i området til at udvikle vores talenter, og det bliver selvfølgelig et kæmpe boost til akademiet, siger Talentakademiet Ringkøbing-Skjerns direktør Jan-Ole Kristensen.

Han har derfor måttet opsige aftalen med de nuværende håndboldtrænere Allan Jørgensen og Sanne Stengaard. Dog får Sanne Stengaard en rolle omkring fodboldtræningen på akademiet.

- Der vil stadig være fokus på at udvikle den enkelte spiller på tværs af hold. Akademispillerne må gerne spille i andre klubber end Skjern Håndbold. På den her måde skal de enkelte spillere føle, at vejen til ligatruppen er kortere, end den har været tidligere. Spillerne kan nu til hver eneste træning gøre opmærksom på sig selv, og Skjern Håndbold har lettere ved at følge deres udvikling, så det her bliver en gevinst for alle parter, siger Jan-Ole Kristensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
coronavirus

Sådan genåbnes der løbende for rejser: Her er de fire faser

Tarm

Brændte dæk og madrasser giver stor bøde

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

KD mødte møllekritiske borgere: I skal vide, at debatten om testcentret slider på lokalsamfundet

Annonce