Annonce
Ringkøbing

Ambitiøse planer opgivet: Blå Trail-center ved Ringkøbing Roklub bliver for dyrt

Denne visualisering viser, hvordan det Blå Trail-center ved Ringkøbing Ro- og Kajakklub kunne have set ud. Nu bliver det ikke til noget. Visualisering Labland.
I stedet for et trail-center ved ro- og kajakklubben satses der på et trailcenter i én eller anden form ved Naturkraft; arbejdet med stisystem omkring Vonåen fortsætter ufortrødent.

RINGKØBING: De ambitiøse planer om et Blå Trail-center ved Ringkøbing Ro- og Kajakklub er droppet, fortæller formanden for Ringkøbing Udviklingsforum, Hans Christian Vestergaard.

- Ro- og Kajaklubben ser sig ikke længere i stand til at være det sted, hvor et kommende blå trailcenter skal realiseres. I stedet arbejder vi på en løsning i forbindelse med Naturkraft, siger han.

Hans Christian Vestergaard understreger, at denne beslutning ikke betyder, at ro- og kajakklubben er ude af Det Blå Trail-projektet, der går ud på at etablere et omfattende stisystem omkring Vonåen.

Annonce

- De er stadig en del af projektet; klubben vil fortsat gerne være et anløbssted langs Vonåen for Det Blå Trail, siger han.


Styregruppen for Det Blå Trail har derfor besluttet, at vi vender tilbage til den oprindelige tanke omkring placering af et blåt trailcenter i tilknytning til Naturkraft.

Hans Christian Vestergaard, formand for Ringkøbing Udviklingsforum.


Planerne om at omdanne ro- og kajakklubben til et trailcenter var særdeles ambitiøse. Ideen, som arkitektfirmaet Labland udformede, gik ud på at omdanne ro- og kajakklubbens bygninger til rammerne om en række aktiviteter forbundet med naturen omkring Vonå; et ankerpunkt for et netværk af interessenter, der arbejder på at få folk til at dyrke aktiviteter i "det blå".

Naturkraft igen

Planerne ville indebære en massiv, klimasikker ombygning af ro- og kajakklubbens klubhus, og de blev altså for omfattende og dyre.

- Styregruppen for Det Blå Trail har derfor besluttet, at vi vender tilbage til den oprindelige tanke omkring placering af et center i tilknytning til Naturkraft, så vi fortsat kan fastholde centret som et vigtigt element i hele Vonå-projektet, siger Hans Christian Vestergaard.

- Det er vores opfattelse, at det arbejde, der har været gjort med Det Blå Trailcenter ved ro- og kajakklubben, ikke er spildt. Vi vil forsøge at bygge videre på konceptret, men nu altså med udgangspunkt i en placering i tilknytning til Naturkraft.

Arbejdet med Det Blå Trail er ellers skredet godt fremad. Således er det nu - med broen og stien fra "Verdens Ende" over Heager Å til madpakkehuset ved Vonå Engbro skabt et sammenhængende stisystem rundt om Vonå.

I øvrigt et stisystem, som folk allerede i stort omfang har taget til sig, hvilket i høj grad glæder Hans Christian Vestergaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce