Annonce
Hvide Sande

Ambitiøs plan: Hvide Sande skal være et vandsportsparadis

Folkene bag vandsportsfestivalen Waterz har store ambitioner om at udvikle miljøet for de mange mennesker, der ynder at boltre sig på Vesterhavet og Ringkøbing Fjord. Foto: Carter/PWA

Folkene bag vandsportsfestivalen Waterz har netop præsenteret Ringkøbing-Skjern Kommune for en ambitiøs masterplan, der blandt andet har som mål at trække en ny uddannelse og flere tilflyttere til Hvide Sande.

Annonce

Hvide Sande: - Man bliver nødt til at sige noget højt engang imellem.

Og det gør hun nu, Katrine Kock Frandsen, der er projektleder på vandsportsfestivalen Waterz i Hvide Sande. Her går bølgerne særligt højt én uges tid i sensommeren hvert år, men der er basis for at sætte langt større sejl.

Det slog Katrine Kock Frandsen til lyd for tirsdag aften, da hun var inviteret i byrådssalen for at præsentere politikerne for en ambitiøs masterplan omkring vandsport. En 2030-plan, der indeholder elementer som opbygning af surfrev, tilflytning og udvikling af en helt ny uddannelse:

- Der har været mange ting i spil. Vi har snakket om en efterskole, og vi har også snakket om en højskole. Vi vil gerne skabe en uddannelse, der rammer ned i turisme og vandsport. Men det skal være en uddannelse, som unge mennesker også kan bruge, hvis de eksempelvis tager til Alperne for at arbejde som skiguide, siger Katrine Kock Frandsen, der er helt på det rene med, at projektet i givet fald skal løftes i flok:

- Når vi går ud og offentliggør vores masterplan nu, så er det også for at sige til omverdenen, at vi gerne vil samarbejde om det.

Vi har snakket om en efterskole, og vi har også snakket om en højskole. Vi vil gerne skabe en uddannelse, der rammer ned i turisme og vandsport

Katrine Kock Frandsen, projektleder, Hvide Sande

Waterz

Waterz er navnet på Skandinaviens største vandsportsfestival, der hvert år afholdes i Hvide Sande.

Waterz samler vandsportsgrenene windsurf, kitesurf, surf, wakeboard, stand up paddle og kajak.

Besøgende på festivalen - i år fra 7. til 14. september - kan selv prøve kræfter med de forskellige typer for vandsport.

I forbindelse med Waterz afholdes i år også verdensmesterskaberne i windsurf-slalom for både herrer og damer.

Annonce

Lavt vand og gode vinde

Det overordnede tema i den nye masterplan er at gøre Hvide Sande til et vandsportsparadis, som kan få folk til at bosætte sig i området:

- Vi skal ikke lave et nyt Cold Hawaii. Der findes ét Cold Hawaii, og de gør det rigtig godt der oppe. Men vi har nogle andre, unikke muligheder i vores område, siger Katrine Kock Frandsen med henvisning til det internationale surfmiljø på kysten omkring Klitmøller syd for Hanstholm.

Hvide Sande-området nyder også godt af den nemme adgang til Ringkøbing Fjord, hvor man - som projektlederen siger det - altid kan finde et trygt sted med pålandsvind og lavvande. Og lige i nabolaget tilbyder Vesterhavet "fantastiske forhold for de mere erfarne surfere," siger Katrine Kock Frandsen:

- Når man kombinerer det med områdets mange overnatningsmuligheder, aktiviteter og kulturelle oplevelser, får man ikke blot et unikt surfområde - men den meget sjældne kombination af et unikt surfsted, hvor man også kan tage hele familien med på ferie, og hvor der er underholdning for alle, fastslår Katrine Kock Frandsen.

Annonce

Omtale for 30 millioner

En af de politikere, der interesseret lyttede med, da Katrine Kock Frandsen præsenterede masterplanen i byrådssalen, var formanden for kultur- og fritidsudvalget, Erik Viborg (V).

Han er især glad for, at folkene bag Waterz-festivalen i stigende grad også henvender sig til bredden, hvilket giver plads på vandet til eksempelvis kanoer og kajakker:

- Det, vi hører, fra folk, der flytter hertil, er, at vi har noget inden for vandsport, man ikke lige har andre steder, siger Erik Viborg.

Han synes godt om, at en iværksættertype som Katrine Kock Frandsen tør sætte overliggeren lidt højt engang imellem; som hun også gør med Waterz, der selv anslår, at omtalen og dækningen af sidste års festival har en værdi på mindst 30 millioner kroner.

- Her har vi virkelig en event i international klasse, hvor vi har Sport Event Denmark med indover - så er det altså fordi, der er noget i det, tilføjer Erik Viborg.

På forhånd var Katrine Kock Frandsen blev tildelt taletid i 15 minutter, men hun "kunne godt have brugt to timer":

- Men jeg fik rigtig mange, positive tilkendegivelser med klare signaler om, at der er gode takter i det, vi laver, siger projektlederen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ny ejer skulle bruge mindre end et år på at gøre konkursbo til en god forretning: IPL Group har udsigt til overskud

Annonce