Annonce
Læserbrev

Amatøragtig vanvidslov

Debat: Vandvidskørsel skal straffes med en retfærdig dom, der kan mærkes. Ingen tvivl om det. Men lovgiverne på Christiansborg har lavet en amatøragtig og ugennemtænkt lov, som kan ramme de forkerte personer ganske uretfærdigt.

Især leasingfirmaerne, som ganske logisk ikke har en kinamands chance for at gardere sig mod misbrug af det udleasede køretøj. Det er dybt godnat, at såvel en privat person som et leasingfirma skal bøde for lovforagtende personers handlinger. Det må da logisk og retfærdigvis være lovovertræderen selv, som skal bøde for sin ugerning.

Hvis lovovertræderen selv ejer køretøjet, så er det helt i orden, at der straffes med konfiskation af køretøjet. Men hvis det er et lånt eller leaset køretøj, er det dybt uretfærdigt, at ejeren skal bøde for lovovertræderens utilgivelige handling. Det bør absolut være lovovertræderen selv, der skal have straffen.

Annonce

Det er for eksempel intet problem at udarbejde en værdi på det anvendte køretøj. Denne værdi kan så være bødestørrelsen, som pålægges lovovertræderen, uanset om det medfører alvorlig gæld til det offentlige. Man kunne også fastsætte en bødestørrelse svarende til en gennemsnitspris på det pågældende køretøjs art, eksempelvis 70.000 kr.

Der er en tendens til, at nuværende lovgivere er amatører, som ikke kender til retfærdigheds principper. Amatørhandlinger ses også i alle de bump og chikaner, som landets veje plastres til med. Anslået 90 procent retfærdige trafikanter straffes dermed for, at anslået 10 procent lovforagtende trafikanter ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt i trafikken. Lav retfærdige love og straffe, som rammer lovbryderne i stedet for den brede befolkning.


Der er en tendens til, at nuværende lovgivere er amatører, som ikke kender til retfærdigheds principper.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Restauranter i Søndervig og Hvide Sande lider under taxa-mangel: - I yderste tilfælde har vi selv kørt gæster hjem

Vestjylland

Sygeplejersker strejker fra på lørdag: Her er de midtjyske afdelinger, der bliver ramt

Annonce