Annonce
Skjern Håndbold

Alternativ træningslejr for Skjern Håndbold - fysioterapeut John Bruun står for madlavningen

Anders Eggert, Jonas Tidemand og Jonathan Stenbäcken lytter til det oplæg, cheftræner Claus Dalgaard-Hansen kom med ved træningslejrens start i ROFI-Centret i Ringkøbing. Pressefoto: Skjern Håndbold - Nicklas Thygesen
Skjern Håndbolds vintertræningslejr er yderst lokal denne gang. Hele truppen er indkvarteret hos Adventure Park lidt uden for Ringkøbing, og træningen foregår i ROFI-Centret.
Annonce

Ringkøbing: Fysioterapeut John Bruun stod for frokosten.

Man må sige, det er en ret så anderledes træningslejr, Skjern Håndbold har indledt i denne uge.

- Jeg har taget ansvaret for maden. Der er lavet madplan, og sammen med Thomas Klitgaard var jeg på indkøb hos ABC i Videbæk, så bilen blev fyldt godt op. Løbende vil jeg uddelegere opgaver, så spillerne skal hjælpe til med det praktiske arbejde, fortæller John Bruun.

Mørbradgryde, kyllingefilet, pulled pork, pitabrød, frikadeller og meget andet serverer John Bruun i løbet af ugen til frokost og aftensmad.

- Jeg har tit lavet mad til mange personer, og jeg har let ved det, så de skal nok blive tilfredse, lover John Bruun.

Annonce

Indkvarteret i Adventure Park

Tidligere har Skjern Håndbold brugt Lalandia i Billund som base for træningslejr, men det har corona sat en stopper for.

- Så vi har valgt en alternativ løsning denne gang, fortæller assistenttræner Kasper Søndergaard.

Hele flokken er indlogeret i Adventure Parks to kæmpe lejligheder lidt uden for Ringkøbing. Træningen kommer til at foregå i ROFI-Centret i Ringkøbing, hvor truppen var samlet første gang mandag formiddag.

- Det er dejligt at komme i gang igen, siger cheftræner Claus Dalgaard-Hansen.

Han kan kigge ud over en yderst blandet flok.

Islandske Elvar Jónsson og nordmændene Bjarte Myrhol og Eivind Tangen er alle tre til VM i Egypten. Målmand Robin Haug var ikke vendt tilbage efter landsholdsopgaver for Norge, og Jesper Konradsson er syg.

- Derfor har vi hentet en håndfuld unge spillere ind til træning i den her uge, så vi er sikre på, vi kan træne med høj intensitet til to mål, når det er det, vi gerne vil, fortæller Claus Dalgaard-Hansen.

Selv om der er indlagt fem gange styrketræning i ugens løb, er det ikke spillernes fysiske form, Claus Dalgaard-Hansen har fokus på.

Annonce

Spillerne har trænet fint i ferien

- Formen er ok. Det kan jeg tydeligt mærke. Det er altså professionelle spillere, vi har med at gøre. De passer deres ting. Det kan godt være, det hedder juleferie, men de har alle trænet mindst hveranden dag med løb og styrketræning. Man når ikke op på det niveau, de her spillere er på, hvis man ikke passer sin træning. Fysisk er der ingen grund til bekymring, fortæller Claus Dalgaard-Hansen.


Formen er ok. Det kan jeg tydeligt mærke. Det er altså professionelle spillere, vi har med at gøre. De passer deres ting.

Claus Dalgaard-Hansen, cheftræner


For ham drejer det sig om, at spillerne får bolden i hænderne igen, at de kommer til at få fornemmelsen af at spille håndbold igen.

- Vi kommer til at træne meget sammen i små grupper, lige som der vil blive arbejdet med individuelle fokuspunkter. Vi skal arbejde med forskellige konstellationer i forsvaret. Alt sådan noget er der god tid til lige nu, fortæller Claus Dalgaard-Hansen.

Annonce

Flere bump på vejen

Skjern skal også spille tre træningskampe. Fredag den 22. januar spilles der ude mod Skanderborg, og fire dage senere spilles der ude mod GOG.

De to hold er valgt, fordi Skjern allerede har mødt dem to gange i grundspillet. Fredag den 29. januar spilles der hjemme i Skjern mod Mors-Thy Håndbold, som Skjern først møder igen i sidste spillerunde.

- Træningskampene skal blandt andet bruges til, at Jonathan Würtz og Oliver Norlyk får en masse kampminutter. De har begge haft en første halv sæson i Skjern med flere bump på vejen med sygdom og skader. Nu håber jeg, de begge kommer ind i et stabilt forløb, hvor de kan blive integreret mere og mere på holdet, forklarer Claus Dalgaard-Hansen.

Træningslejren slutter på fredag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce