Annonce
Skjern

Alternativ låneportal har succes lokalt

Et lille, men stigende antal vestjyder har fået øjnene op for en ny og alternativ låneportal - udenombanken.dk - der kan videreformidle vejen til det lån, der kan sikre drømmehuset.

Annonce

Et lille, men stigende antal vestjyder har fået øjnene op for en ny og alternativ låneportal - udenombanken.dk - der kan videreformidle vejen til det lån, der kan sikre drømmehuset.

Dags dato har otte borgere i Ringkøbing-Skjern ansøgt om et lån til køb af ny bolig gennem Udenombanken. I august var tallet fem.

Internetportalen lever af at skabe kontakt mellem personer, der gerne vil have en finansieringsløsning til for eksempel huskøb, boligrenovering eller omlægning af gæld, og danske virksomheder og investorer som gerne vil stille penge til rådighed mod at få sikkerhed - pant - i fast ejendom.

På trods af at portalen blev etableret så sent som i sommer, har flere hundrede danskere benyttet sig af muligheden for at søge om et boliglån uden om de traditionelle realkredit- og pengeinstitutter.

»Lån til køb af ny bolig udgør cirka 55 procent af vores forretning, så det er altså den væsentligste service, vi leverer til vores brugere. Men lokalt i Vestjylland er det tal oppe på 70 procent. Så der er ingen tvivl om, at der er et marked i det såkaldte Udkantsdanmark,« siger administrerende direktør i Udenombanken, Carsten Schellenbauer Nielsen.

Han mener, at mange ejendomshandler i dag strander, fordi bankerne afholder sig fra at yde lån til fast ejendom på trods af, at køberne ofte har en fin økonomi, simpelthen fordi ejendommen eller køber ikke passer ind i bankens udlånspolitik, siger han.

Annonce

Ikke et tag-selv-bord

»Vi har støt og roligt kunne mærke en stigende interesse hen over sommeren. Det hjalp især, at vi fik omtale i flere nationale medier som Berlingske og Jyllands-Posten,« siger Carsten Schellenbauer Nielsen.

Han kom på ideen til internetportalen, da han for et par år siden selv skulle overtage et lån i forbindelse med køb af en lejlighed.

»Jeg er uddannet cand.merc., men jeg fik en hulens masse papirer, og det var så indviklet, så jeg tænkte, der måtte være en nemmere løsning, og så tog ideen ellers form,« siger han.

Men selv om Udenombanken tilbyder alternative finansieringsløsninger, er portalen ikke et slaraffenland for dårlige betalere, understreger Carsten Schellenbauer Nielsen.

»Nogle låneansøgere har ikke været kvalificeret til at få lån - men det er ikke noget, vi bestemmer. Det er noget, långiver afgør eventuelt sammen med en ejendomsmægler. Vi skaber kun kontakten mellem långiver og låneansøger. Men mange bruger os nok også til at afsøge nogle muligheder,« siger Carsten Schellenbauer Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Debat

Problemulve har helt frit spil blandt husdyr

Annonce