Annonce
Skjern

Alternativ låneportal har succes lokalt

Et lille, men stigende antal vestjyder har fået øjnene op for en ny og alternativ låneportal - udenombanken.dk - der kan videreformidle vejen til det lån, der kan sikre drømmehuset.

Et lille, men stigende antal vestjyder har fået øjnene op for en ny og alternativ låneportal - udenombanken.dk - der kan videreformidle vejen til det lån, der kan sikre drømmehuset.

Dags dato har otte borgere i Ringkøbing-Skjern ansøgt om et lån til køb af ny bolig gennem Udenombanken. I august var tallet fem.

Internetportalen lever af at skabe kontakt mellem personer, der gerne vil have en finansieringsløsning til for eksempel huskøb, boligrenovering eller omlægning af gæld, og danske virksomheder og investorer som gerne vil stille penge til rådighed mod at få sikkerhed - pant - i fast ejendom.

Annonce

På trods af at portalen blev etableret så sent som i sommer, har flere hundrede danskere benyttet sig af muligheden for at søge om et boliglån uden om de traditionelle realkredit- og pengeinstitutter.

»Lån til køb af ny bolig udgør cirka 55 procent af vores forretning, så det er altså den væsentligste service, vi leverer til vores brugere. Men lokalt i Vestjylland er det tal oppe på 70 procent. Så der er ingen tvivl om, at der er et marked i det såkaldte Udkantsdanmark,« siger administrerende direktør i Udenombanken, Carsten Schellenbauer Nielsen.

Han mener, at mange ejendomshandler i dag strander, fordi bankerne afholder sig fra at yde lån til fast ejendom på trods af, at køberne ofte har en fin økonomi, simpelthen fordi ejendommen eller køber ikke passer ind i bankens udlånspolitik, siger han.

Ikke et tag-selv-bord

»Vi har støt og roligt kunne mærke en stigende interesse hen over sommeren. Det hjalp især, at vi fik omtale i flere nationale medier som Berlingske og Jyllands-Posten,« siger Carsten Schellenbauer Nielsen.

Han kom på ideen til internetportalen, da han for et par år siden selv skulle overtage et lån i forbindelse med køb af en lejlighed.

»Jeg er uddannet cand.merc., men jeg fik en hulens masse papirer, og det var så indviklet, så jeg tænkte, der måtte være en nemmere løsning, og så tog ideen ellers form,« siger han.

Men selv om Udenombanken tilbyder alternative finansieringsløsninger, er portalen ikke et slaraffenland for dårlige betalere, understreger Carsten Schellenbauer Nielsen.

»Nogle låneansøgere har ikke været kvalificeret til at få lån - men det er ikke noget, vi bestemmer. Det er noget, långiver afgør eventuelt sammen med en ejendomsmægler. Vi skaber kun kontakten mellem långiver og låneansøger. Men mange bruger os nok også til at afsøge nogle muligheder,« siger Carsten Schellenbauer Nielsen.

Annonce
Ringkøbing For abonnenter

Corona og naboklager stoppede projektet i to år: Nu bygges ferielejligheder og yogastudie i udkanten af Ringkøbing

Danmark

Lørdagens coronatal: 402 indlagte med corona - og 427 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing

Naturkraft har brug for ekstra millioner: Nu er det op til politikerne, om de vil den sikre skrantende attraktion

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Kom med ind i Onecollections nye domicil i Ringkøbing: Nu har stifterne endelig fået eget kontor

Skjern

Børn i kørestol skal også have grønne fingre: Skjernåskolen får legat til højbede

Debat

Raunonia er en ommer: Hvornår kommer det lovede borgermøde og åbenheden?

Nordsøen skal plastres til med energiøer og vindmøller for hundredvis af milliarder: - Det er en rigtig, rigtig god forretning, lover klimaministeren

Skjern

Sif skammer sig ikke længere over at være en mand i dametøj: - Hemmeligheden gjorde mig indebrændt

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Da 18-årige Henrik fra Nr. Vium får en genial idé - en havestøvsuger, Yrsa og Tage sparker liv i bageriet i Borris og andre glimt fra Gamle Dage

Carlos kunne knap kende forskel på røde og grønne æbler, da han kom til Danmark: Men nu har sporskiftet båret frugt

Navne

Grundlæggeren af Det Kristne Gymnasium er død: Jørgen Skydstofte var en pioner af Guds nåde

Det halter med udredning af astmapatienter: I fire år troede Janne, at hun havde astma, men medicinen hjalp aldrig

Skjern

Spiritusfestival tørster efter frivillige: Arbejdsopgaverne uddeles i små overskuelige dråber for at skaffe flere til

Sport For abonnenter

Ren magi af Kasper Chopart: Scorede sejrsmål ud af det rene ingenting med skud fra midten af banen

Vestjylland

Tidligere skovrider er kritisk: Vestjyske skove bliver ødelagt af at blive naturnationalparker

Annonce