Annonce
Skjern

Alt gik skævt: Amatørtrio stjal kakao, opvaskemiddel og udstoppede fugle

Brødrene Provstgaards Jagthus ligger ved Pumpestation Nord ved Skjern Å. Et øde sted om natten, hvor der heller ikke er ret mange værdier at stjæle, medmindre man altså sætter pris på kakao og udstoppede fugle. Foto: Ringkøbing-Skjern Museum
Efter indbruddet kørte tyvene galt og glemte, hvor bilen holder.
Annonce

STAUNING: Narkotika gør sjældent noget godt for nogen, selvom det kan virke sådan i et kort øjeblik. Det var muligvis sådan et øjeblik en 23-årige mand, en kvinde og endnu en mand var i, da de natten til fredag kørte mod Pumpestation Nord ved Skjern Å, nær Stauning.

De ankom omkring kl. 01.40, regner politiet med. Da gik alarmen nemlig i Provstgaards Jagthus, som ligger ved pumpestationen.

Jagthuset er ejet af Ringkøbing-Skjern Museum, og alarmen vækkede en ansat, som kravlede ud af de varme dyner og satte kursen mod jagthuset. I nærheden af pumpestationen så medarbejderen en bil, som politiet med det samme gik i gang med at lede efter.

- Vi fandt den ikke, fortæller Bjarne Højgaard fra lokalpolitiet i Ringkøbing.

Men mere om det senere.

Annonce

Kakao og døde fugle

For politiet kiggede i stedet jagthusets videoovervågning igennem og spottede tre personer, hvoraf i hvert fald de to er såkaldte gamle kendinge.

- I Skjern fandt vi så en 23-årig mand, som vi kender, selvom det dog ikke er for tyveri, siger Bjarne Højgaard.


De var ikke helt upåvirkede af et eller andet. Der går nok også lidt tid, før den 23-årige er i stand til at blive afhørt.

Bjarne Højgaard, lokalpolitiet i Ringkøbing


Fra jagthuset blev der nemlig stjålet flere forskellige ting, som ellers sjældent er at finde på tyveknægtenes tjekliste, heriblandt kakao, opvaskemiddel, krus, servietter og tallerkener. Samt udstoppede fugle.

- De var ikke helt upåvirkede af et eller andet. Der går nok også lidt tid, før den 23-årige er i stand til at blive afhørt, konstaterer Bjarne Højgaard.

Annonce

Kørte galt

Politiet har dog fået lidt at vide af den 23-årige, som var i selskab med en kvinde, som politiet kender navnet på, mens den tredje person endnu ikke er identificeret.

Den 23-årige har dog fortalt, at trioen på deres vej væk fra Provstgaards Jagthus kørte galt i bilen.

- Men han ved ikke hvor. Så hvis man ser en bulet bil, sikkert på strækningen mellem Stauning og Skjern, vil vi gerne høre om det, fortæller Bjarne Højgaard.

Bilen er en hvid Citröen C1, og lokalpolitiet, der også er i gang med at lede efter den navngivne kvinde, kan kontaktes på tlf. 114.

Ændring 23. november 2020: Den efterlyste bil er fundet, og registreringsnummeret er derfor fjernet fra artiklen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Hvordan bliver julen 2020?

Annonce