Annonce
Ringkøbing-Skjern

Alt er klappet og klart til Ramsing Cup

Ved sidste års Ramsing Cup var omkring 6000 mennesker samlet i Spjald. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Her godt tre uger før start er kampprogram sendt ud til de mange hold, der skal med i Ramsing Cup i starten af august.

Spjald: Når folketingsmedlem Annette Lind officielt åbner Ramsing Cup fredag den 2. august om aftenen, er det med et velkommen til over 3000 spillere, trænere, holdledere samt til godt 2000 forældre. Spillerne indkvarteres på Spjald Skole, Spjald Fritidscenter, i cuppens opstillede teltcamp samt hos lokale firmaer, som beredvilligt har stillet kontorer, kantiner med mere til rådighed.

- Vi møder stor velvillighed fra de steder, som har mulighed for at hjælpe med overnatningsfaciliteter. Forældre skal bo på cuppens 110.000 m² store campingplads. Det forventes, der kommer mellem 600 og 750 campingenheder til stævnet, fortæller indkvarteringschef Karen Marie Hansen.

De meste lokale hold - foruden Spjald IF - kommer fra Ølstrup, Hover og Ørnhøj, medens Birkenes fra Norge er den klub, der har længst til stævnet.

Som noget nyt i år vil der ikke være optog i byen. Det har ikke været muligt at opnå de nødvendige brugbare tilladelser til så stort et optog. Derfor vil Razak Pimpong, tidligere superligaspiller, lave underholdning og aktivere deltagerne umiddelbart efter den officielle åbning fredag.

- Når de sidste ledige pladser er fyldt op, vil over 235 hold deltage ved stævnet. Interesserede klubber kan på cuppens hjemmeside se, hvilke puljer, årgange med mere, der har en ledig plads. Disse klubber er meget velkomne til at henvende sig til cuppen. De mange deltagende hold betyder, at der skal afvikles 600 kampe på de 3 dage. For at kunne nå at afvikle kampene skal der tages 22 baner i brug, som alle er placeret ved Spjald Fritidscenter. Programmet til det Ramsing Cup er netop færdigt og udsendt til de deltagende klubber, fortæller turneringsleder Brian Vang.

Den store frivillige skare, som er nødvendig for at afvikle stævnet, har fået besked på hvilke tidspunkter, de skal give en hånd med - det kan være til opstilling af telte, klargøring af campingpladserne, banevagter, skolevagter, servering, opvask, p-vagter, opsyn og rengøring af sanitetsvogne på campingpladserne, opstilling af borde og stole med mere. I alt vil mellem 400 og 450 frivillige have givet en hånd med, når afviklingen søndag middag slutter med de sidste præmieoverrækkelser. Præmieoverrækkelserne sker løbende søndag formiddag for at nå igennem det store antal pokaler og medaljer, der skal uddeles.

Bespisningen foregår som vanligt i Spjald Fritidscenter, som dermed skal klare over 15.000 måltider - endvidere vil der være cirka 1000 til campisternes fællesspisning i Kulturhuset lørdag aften.

- Jeg er glad og stolt over, at centret kan være rammen om så stort et arrangement, det være sig bespisning, cafeteria, overnatning og baneanlægget, som er klar til at modtage gæsterne. Jeg glæder mig over, at renoveringen af forsamlingslokalet er tilendebragt, således dette kan benyttes som cafeteria under stævnet, fortæller formanden for Spjald Fritidscenter Egon Sørensen, der supplerer med, at der på et senere tidspunkt vil blive en mere officiel mulighed for at se de nye lokaler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Giv lufthavnen en blød landing

For en god måneds tid siden lykkedes det atter Stauning Lufthavn at holde propellen i luften - i hvert fald for en tid. Den lille lufthavn med den dårlige økonomi fik bevilget et krisetilskud på 2,5 millioner kroner fra byrådet. Vel at mærke oveni de knap to millioner kroner, som kommune i forvejen årligt poster i den. De seneste godt 25 år har kommunen hældt omkring 50 millioner kroner i Stauning Lufthavn, og efterhånden må man spørge sig selv, hvornår kassen skal klappe i. Er det virkelig en kommunal kerneopgave at drive en lufthavn, hvor underskuddet vokser i takt med, at antallet af fly falder? Nu foreslår pilot og tidligere direktør for flyselskabet Cimber, Jørgen Nielsen fra Sønderborg, at lufthavnen omdannes til en flyveplads og eventpark. Han foreslår, at arealerne kan bruges til weekend-arrangementer med bilræs, koncerter, småflysreparationer og flyturisme. Han foreslår også at etablere dronecenter og skoleflyvning, aktiviteter lufthavnen allerede er i fuld gang med. Vel at mærke alle initiativer, som ikke kommer til at koste skatteborgerne knap to millioner i årlig støtte - foruden diverse dyre redningskranse. Prisen er, at lufthavnen ikke vil have samme grad af bemanding som nu blandt andet i kontroltårnet, men igen må man spørge sig selv, hvorfor Ringkøbing-Skjern partout skal have en lufthavn med fuld bemanding? Specielt ikke når alternativet er en prisbilligere løsning, der samtidig kan være rammen om kulturelle arrangementer. Det med kultur er nemlig noget, vi kan her i kommunen. Hvad havne angår, er man nok bedre til fiskeri- og lystbådehavne her i området - end til lufthavne. Kommunen er desuden allerede medejer af Midtjyllands Lufthavn i Karup. Det vil måske være en bitter pille at sluge for nogle, at man ikke kan opretholde en lufthavn, trods de mange millioner man har smidt efter den. Men på et tidspunkt må man trække en streg og erkende, at man ikke skal i den retning og se sig om efter en ny vej. Det kunne passende være den vej som en tidligere flychef - på eget initiativ i øvrigt - foreslår.

Annonce