Ringkøbing-Skjern

Alt er klappet og klart til Ramsing Cup

Ved sidste års Ramsing Cup var omkring 6000 mennesker samlet i Spjald. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Her godt tre uger før start er kampprogram sendt ud til de mange hold, der skal med i Ramsing Cup i starten af august.

Spjald: Når folketingsmedlem Annette Lind officielt åbner Ramsing Cup fredag den 2. august om aftenen, er det med et velkommen til over 3000 spillere, trænere, holdledere samt til godt 2000 forældre. Spillerne indkvarteres på Spjald Skole, Spjald Fritidscenter, i cuppens opstillede teltcamp samt hos lokale firmaer, som beredvilligt har stillet kontorer, kantiner med mere til rådighed.

- Vi møder stor velvillighed fra de steder, som har mulighed for at hjælpe med overnatningsfaciliteter. Forældre skal bo på cuppens 110.000 m² store campingplads. Det forventes, der kommer mellem 600 og 750 campingenheder til stævnet, fortæller indkvarteringschef Karen Marie Hansen.

De meste lokale hold - foruden Spjald IF - kommer fra Ølstrup, Hover og Ørnhøj, medens Birkenes fra Norge er den klub, der har længst til stævnet.

Som noget nyt i år vil der ikke være optog i byen. Det har ikke været muligt at opnå de nødvendige brugbare tilladelser til så stort et optog. Derfor vil Razak Pimpong, tidligere superligaspiller, lave underholdning og aktivere deltagerne umiddelbart efter den officielle åbning fredag.

- Når de sidste ledige pladser er fyldt op, vil over 235 hold deltage ved stævnet. Interesserede klubber kan på cuppens hjemmeside se, hvilke puljer, årgange med mere, der har en ledig plads. Disse klubber er meget velkomne til at henvende sig til cuppen. De mange deltagende hold betyder, at der skal afvikles 600 kampe på de 3 dage. For at kunne nå at afvikle kampene skal der tages 22 baner i brug, som alle er placeret ved Spjald Fritidscenter. Programmet til det Ramsing Cup er netop færdigt og udsendt til de deltagende klubber, fortæller turneringsleder Brian Vang.

Den store frivillige skare, som er nødvendig for at afvikle stævnet, har fået besked på hvilke tidspunkter, de skal give en hånd med - det kan være til opstilling af telte, klargøring af campingpladserne, banevagter, skolevagter, servering, opvask, p-vagter, opsyn og rengøring af sanitetsvogne på campingpladserne, opstilling af borde og stole med mere. I alt vil mellem 400 og 450 frivillige have givet en hånd med, når afviklingen søndag middag slutter med de sidste præmieoverrækkelser. Præmieoverrækkelserne sker løbende søndag formiddag for at nå igennem det store antal pokaler og medaljer, der skal uddeles.

Bespisningen foregår som vanligt i Spjald Fritidscenter, som dermed skal klare over 15.000 måltider - endvidere vil der være cirka 1000 til campisternes fællesspisning i Kulturhuset lørdag aften.

- Jeg er glad og stolt over, at centret kan være rammen om så stort et arrangement, det være sig bespisning, cafeteria, overnatning og baneanlægget, som er klar til at modtage gæsterne. Jeg glæder mig over, at renoveringen af forsamlingslokalet er tilendebragt, således dette kan benyttes som cafeteria under stævnet, fortæller formanden for Spjald Fritidscenter Egon Sørensen, der supplerer med, at der på et senere tidspunkt vil blive en mere officiel mulighed for at se de nye lokaler.

0/0
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Testmøllesag i nye problemer: Skal finde 20 millioner til lovet lufthavnsudstyr

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Ung sejler blev reddet i land - nu mangler båden

Sommerland

’Lille Louisiana’ ligger i Videbæk: Jeg blev helt imponeret, da jeg så bygningen

Vestjylland For abonnenter

Mellem hærværksmænd og Facebook-krigere: Alle siger, de vil redde ulven

Hvide Sande

Hvide Sande-fisker fangede torsk med plastikemballage i maven

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

Ringkøbing-Skjern

Kram til alle i uniform fra mor og far, da 20-årig blev fundet i live i vandet på Ringkøbing Fjord

112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

Ringkøbing-Skjern

Efter timelang eftersøgning: Helikopter finder ung sejler i god behold i vandet

Vestjylland

DNA-test fastslår: Det var en ulv som dræbte stor kvie ved Råsted

Annonce