Annonce
Erhverv

Alm. Brand fyrer topchef gennem 18 år

Finansselskabet vil styrke udviklingen på tre hovedområder. Det skal være med en ny mand i spidsen.

Bestyrelsen i Alm. Brand A/S skiller sig af med selskabets administrerende direktør, Søren Boe Mortensen. Det fremgår af en fondsbørsmeddelelse fra selskabet.

Søren Boe Mortensen har været topchef i selskabet siden 2001. Bestyrelsens beslutning er begrundet i "strategiske drøftelser", som det hedder i meddelelsen.

- Virksomhedens samlede udvikling inden for de tre forretningsområder forsikring, pension og bank har behov for et styrket strategisk fokus, lyder det i meddelelsen, der fortsætter:

- En opgave, bestyrelsen nu har valgt skal lægges i hænderne på en ny topchef.

Bestyrelsesformand Jørgen Hesselbjerg Mikkelsen understreger, at Søren Boe Mortensen har gjort sit arbejde godt i alle sine 18 år i spidsen for virksomheden.

Beslutningen om at erstatte ham på posten er truffet ud fra et ønske om fornyelse.

- Søren Boe Mortensen har gennem årene ydet en betydelig indsats for Alm. Brand A/S - en indsats, der er al mulig grund til at takke ham for.

- Skiftet skal ikke ses som en kritik af Søren Boe Mortensen, men som et signal om en påkrævet fornyelse, siger udtaler Jørgen Hesselbjerg Mikkelsen.

Bestyrelsen har nu indledt jagten på en nye topchef. I mellemtiden vil folk fra ledelseslaget lige under den administrerende direktør varetage opgaven.

- Det betyder, at perioden frem til, at en ny topchef er på plads, ikke bør blive påvirket af ledelsesskiftet i nævneværdigt omfang, siger han.

Bestyrelsen har således valgt at konstituere selskabets økonomidirektør, Rasmus Werner Nielsen, som midlertidig topchef.

Alm. Brand A/S vil 5. november offentliggøre regnskab for tredje kvartal 2019. Ifølge bestyrelsen vil ændringen i direktionen ikke påvirke selskabets forventninger til regnskabet.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Læserbrev

En ommer: Lad dog Skjern Produktforretning få lov at udvide

Læserbrev: Hvad er det, teknik og miljøudvalget spænder ben for? I disse grønne omstillingstider, endelig er der en virksomhed, der vil vækste, som I så vil bremse. Hvorfor kan produktforretningen ikke få lov at udvide med en ny hal? Jeg forstår da godt dit synspunkt, John Christensen, med at det er træls, at man har investeret i industrigrunde, som ikke er i brug. Det kunne ellers blive et flot syn med 4-6 meter høje rustne metalskrot-bunker i Skjern industrikvarter, har I tænkt på dette? Hvad så, hvis Ådum autoophug og Ringkøbing autoophug også vil udvide? Så skal de jo også flytte ind i industrikvarteret, som jo så snart ville blive for lille, men fantastisk farvestrålende at se på. Nej prøv for en gangs skyld ikke at se på kroner og øre, men brug den fornuftige del af hovedet. Er der nogle, der kan finde bedre placeringer til disse industrier end der, hvor de nu ligger? Hvem generes af Skjern produkthandel, hvor den er i dag? Jeg har læst om en tidligere miljømedarbejder ved kommunen, at der aldrig har været problemer med miljøet, så hvorfor prøve at tvinge dem til at flytte. Måske ud af kommunen, og væk er både arbejdspladser og skattekronerne. Men det har I jo prøvet før med HV transport i Hover. Synes I, det var en god ide? Hvor mange arbejdspladser og skattekroner kostede det? At man kan fejle én gang er da ikke ensbetydende med, at kommunen skal blive ved med dette. Jeg tror ikke, der er ret mange, som kører forbi Ringkøbingvej 17, der er klar over, hvad der ligger fantastisk flot gemt bag beplantede jordvolde og træer, nej lad blot dem udvide, hvis de har brug for dette. Måske til et par nye medarbejdere, som så kunne betale skat i kommunen. Og det kunne måske også være tænkeligt, at virksomheden også kunne lave mere overskud, som så kunne komme kommunekassen til gode. Det ville i hvert fald ikke ske, hvis den skulle flytte til industrikvarteret. Det er en ommer, teknik og miljøudvalg. Brug den fornuftige del af hovedet denne gang.

Annonce