Annonce
Debat

Alle skal føle sig velkommen i Vestjylland

Annonce

Læserbrev: Den 18. maj 2018 havde Martin Werge Willumsen, Brydes Alle 23, KBH, et læserbrev i Dagbladet, hvori han frabad sig yderligere breve fra Ringkøbing-Skjern Kommune for at få ham til at flytte tilbage til Vestjylland. Her føler han sig nemlig ikke velkommen på grund af sin seksualitet.

Jeg tager hatten af for Martin. Stærkt gået og flot skrevet. Læserbrevet berørte mig dybt i mit hjerte og mindede mig om, at vi politikere aldrig må sælge ud af demokratiets absolutte fundament: Frihed og lighed for alle mennesker i det danske samfund. Og det bør ingen religion eller politik kunne lave om på nogen sinde.

Jeg er glad for at læse, at Martin har fået det meget bedre i København end han havde det i Ringkøbing; og jeg er trist over, at det billede som tegnes i Martins læserbrev af Vestjylland desværre flere steder i vores kommune er sandt. Vi oplevede det så sent som i sidste valgkamp for 6 måneder siden. Alligevel gik KD, som Martin også skriver, frem ved valget og både SF og Fjordlisten var efter valget, ifølge min opfattelse, klar til at sælge ud af deres integritet og sætte KD i borgmesterstolen. Jeg havde forventet mig meget mere af begge partier.

For mig er der noget, som bare bør vægte mere end alt andet, og det er frihed og lighed for os alle. Hvordan skal vi kunne skabe fred i verden, når der så tæt på som her i vores egen baghave - bevidst eller ubevidst - findes borgere og politikere som ønsker at frasortere mennesker i forbindelse med en vielse alene med baggrund i deres seksualitet - frasorteret blot fordi de bliver forelsket i en anden end dén, man selv synes, de skal blive forelsket i.

Jeg har hørt Kristian Andersen sige, at han ikke kan se problemet i, at han personligt vil nægte at vie to mennesker af samme køn, når blot andre byrådsmedlemmer vil vie homoseksuelle. Men det er et problem - endda et stort problem - ifølge min opfattelse, fordi det viser at Indre Mission ikke mener, at alle bør behandles lige og at ikke alle skal have de samme rettigheder i det danske samfund og på den måde sætter de i virkeligheden både spørgsmål ved demokratiets grundlæggende spilleregler og ved menneskerettighederne.

I Danmark er religion og stat adskilt - og det er der en rigtig god mening med. Med lov skal land bygges og selvfølgelig skal vi fortsat bygge vores samfund op omkring lighed og frihed for alle både i Vestjylland og i Danmark som helhed. I vores mellemmenneskelige relationer bør vi drives af vores accept af hinanden og vores kærlighed til hinanden. Lad os finde fred i og med vores egen og hinandens forskellighed og den universelle mangfoldighed. Regnbuens farver er enestående smukke - uanset hvor og hvordan de stråler, så bidrager de til Planetens skønhed.

Tak til dig Martin for din styrke og dit mod til at stå ved dig selv og for det menneske, som du er.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se billederne: Mette Frederiksen og Bo Tengberg er blevet gift på Møn

Annonce