Annonce
Ringkøbing-Skjern

Alle piger er fodboldpiger: Pigeraketten flyver for de 5- til 11-årige på lørdag

Pigeraketten ved en tidligere lejlighed i Rindum SU. Arkivfoto: Sidsel Krarup
Rindum SU inviterer alle piger mellem 5 og 11 år til at prøve at spille fodbold på lørdag, hvor Pigeraketten igen kommer til klubben.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Det er nemmere at være mand eller dreng i dansk fodbold, end det er at være kvinde eller pige.

Det mener tre ud af fire af de mere end 8000 kvinder og piger, der har svaret på DBUs undersøgelse af diversiteten i dansk fodbold.

Forskellen drejer sig både om tonen og kulturen i klubberne, men også om mere håndgribelige ting som tildeling af baner, træningstidspunkter og omklædningsrum.

- Men i Rindum SU vil vi gerne slå fast, at fodbold er for alle. Og alle piger er fodboldpiger. Derfor inviterer klubben for tredje år i træk til Pigeraketten, og det sker på lørdag, fortæller formand for fodboldafdelingen i Rindum SU Mikkel Juulsgaard.

Annonce

Kom frisk klokken 10

Pigeraketten afvikles på Rindum SUs baner bag ROFI-Centret, og der er masser af plads. Besætningen, der består af frivillige fra klubben og en DBU-instruktør, står klar klokken 10 til at tage imod piger mellem 5 og 11 år, der har lyst til en sjov dag, hvor de på toogenhalv time kan prøve kræfter med fodboldspillet gennem masser af fantasifulde lege og aktiviteter.


I Rindum SU vil vi gerne slå fast, at fodbold er for alle. Og alle piger er fodboldpiger.

Mikkel Juulsgaard, fodboldformand i Rindum SU


- Målet med Pigeraketten er helt entydigt at få flere piger til at åbne øjnene for fodbold. Mange piger starter i de små årgange U5-U6, men falder desværre fra i løbet af de første år. De praktiske forhold har vi helt styr på i klubben, og piger og drenge har samme muligheder – vi gør ingen forskel. Men vi vil gerne have så mange piger til at gå til fodbold som muligt og gerne tidligt. Jo flere piger i klassen, der spiller fodbold, jo nemmere er det at bryde fordommen om, at piger ikke spiller fodbold. Når der er nok piger på årgangen, som spiller fodbold, er det jo bare helt normalt, og man skiller sig ikke ud, siger Mikkel Juulsgaard, og fortsætter:

Annonce

Alle er velkomne

- Piger fra hele byen og oplandet er velkomne, for i sidste ende er det jo ligegyldigt, om de spiller i Rindum SU, RIF, Hee eller andre steder. Bare vi får givet nogle flere piger oplevelsen af den glæde, det er at snøre støvlerne og være en del af kammeratskabet på et fodboldhold.

For at styrke pigefodbolden starter Rindum SU i år et samlet U5-U6 pigehold op med DBU-uddannede trænere, og tidligere på året indgik klubben et holdsamarbejde med Ringkøbing IF på U10-U12 for årgangene 2009-2011.

Har din datter og hendes veninder lyst til en dag i stjernernes tegn, så er det bare om at møde op hos Rindum SU lørdag den 8. august klokken 10. Det eneste, der skal medbringes, er en ordentlig gang godt humør, masser af gå-på-mod, vandflaske og tøj til at bevæge sig i.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Debat

Problemulve har helt frit spil blandt husdyr

Annonce