Annonce
Ringkøbing-Skjern

Alle KD-byrødder genopstiller - undtagen én

Byrådets yngste medlem Benjamin Morthorst (KD) er den eneste fra partiets nuværende byrådsgruppe, der ikke genopstiller til næste kommunalvalg. Arkivfoto: Jørtgen Kirk
Kristendemokraterne drømmer om at få byrådsgruppen til at vokse til flere end seks medelemmer til næste kommunalvalg. Kristian Andersen bliver spidskandidat

Ringkøbing-Skjern: Kristendemokraterne vil ikke bare tilbage i Folketinget og fastholde sit medlem af regionsrådet. Partiet ønsker også at vinde flere mandater til næste kommunalvalg.

Det fastslog lokalformand Iver Poulsen på partiets generalforsamling forleden.

- Bestyrelsen har taget fat på at lave en strategi med henblik på at fastholde og udbygge de seks mandater, fortalte lokalformanden.

Det skal blandt andet ske ved at inddrage borgerne op til udformningen af det kommende valgprogram, og så ønsker Kristendemokraterne en mere ligelig kønsfordeling på sin liste. Blandt andet er der lagt op til, at de to første på listen skal være af forskelligt køn.

Der kommer en stribe gamle kendinge på opstillingslisten. Kristian Andersen bliver spidskandidat, og så har Hanne Simonsen, Jens Erik Damgaard, Hans Pedersen og Henrik Andersen, der alle sidder i byrådet i dag, sagt ja til at genopstille.

Benjamin Morthorst, der skal i gang med en uddannelse efter sommerferien og som i øjeblikket er på orlov, har som den eneste sagt nej til at stille op igen. Det vil hans vikar i byrådet Enok Linde til gengæld gerne. Og så har Carsten Bjerg sagt ja til at stille op, og dermed har partiet foreløbigt syv kandidater klar, og listen vil blive udvidet med flere navne.

Et af de varme kommunalpolitiske emner, som KD er meget opmærksom på, er udformningen af den fremtidige skolestruktur i Ringøbing-Skjern.

- Der fødes færre børn i kommunen, og nogle skoler har efterhånden små fødselsårgange, og man har en politisk beslutning om at se på de enkelte skoler, når elevtallet nærmer sig 75. Men det her er også landdistriktspolitik, og vi gør jo meget for at hjælp de små samfund. Lukker man skolen, er en meget vigtig livsnerve væk, lød det fra Iver Poulsen.

Han kalder det interessant, at man i Fjelstervang allerede nu går med friskoletanker, inden der er truffet en politisk beslutning.

- Kan man forestille sig, at kommunen og lokalsamfundet tager sagen derfra. I stedet for at afvente at kommunen har lukket den lokale skole, lød spørgsmålet fra lokalformanden.

KD's bestyrelse består efter generalforsamlingen af Iver Poulsen, Simon Ellesen, Kaj Birkmose, Martinus Markussen, Kurt Nybo KD's bestyrelse består efter generalforsamlingen af Iver Poulsen, Simon Ellesen, Kaj Birkmose, Martinus Markussen og Kurt Nybo, Leif Thyssen, Johannes Jakobsen, Niels Jørgen Wiwe og Margareta Søderstjerna. Suppleanter er Edvard Rasmussen og Tove Kristensen.

Annonce
Ringkøbing-Skjern

Tag kandidattesten her

Videbæk For abonnenter

Biogas-anlæg ved Videbæk skal udvides med hal til eksplosiv affald og testanlæg

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om politi og trafik her

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing For abonnenter

Kæmpe biogas-anlæg endelig på vej ved Hee: Naturbiogas Ejstrup satser på produktion sidst i 2022

Tarm For abonnenter

Godt 5 millioner kroner for 1 kilometer cykelsti: Vejdirektoratet forklarer de dyre kilometer

Ringkøbing-Skjern

DGI vil bruge Naturkraft som trækplaster til årsmøde: Mindst ét bestyrelsesmedlem stopper

Debat

Dagbladet om minkskandalen: Det må koste mere end Mogens Jensens ministerliv

Ringkøbing

Skipper Hagde og Anette Visgaard sælger garnbutik

Tarm For abonnenter

Landsret stadfæstede: 24-årig Tarm-bo er dømt for voldtægt

Debat

Skolerne i Skjern: Sådan kan man i etaper nå målet om en ny skole

Skjern

Havnefogeden gennem 30 år holder til i tyskernes skur - og nyder det: Jeg elsker Stauning Havn

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Skjern

Ballade på Østergade: Politi måtte stoppe flere påvirkede bilister

Ringkøbing Håndbold For abonnenter

Karakterer og videoanalyse: To spillere fik et 10-tal - men overmagten endte med at blive for stor

Videbæk

Mystisk hærværk i Videbæk: Bilist klippede kædelås over på løbehjul og kørte igen

Annonce