Annonce
Ringkøbing-Skjern

Alle KD-byrødder genopstiller - undtagen én

Byrådets yngste medlem Benjamin Morthorst (KD) er den eneste fra partiets nuværende byrådsgruppe, der ikke genopstiller til næste kommunalvalg. Arkivfoto: Jørtgen Kirk
Kristendemokraterne drømmer om at få byrådsgruppen til at vokse til flere end seks medelemmer til næste kommunalvalg. Kristian Andersen bliver spidskandidat

Ringkøbing-Skjern: Kristendemokraterne vil ikke bare tilbage i Folketinget og fastholde sit medlem af regionsrådet. Partiet ønsker også at vinde flere mandater til næste kommunalvalg.

Det fastslog lokalformand Iver Poulsen på partiets generalforsamling forleden.

- Bestyrelsen har taget fat på at lave en strategi med henblik på at fastholde og udbygge de seks mandater, fortalte lokalformanden.

Det skal blandt andet ske ved at inddrage borgerne op til udformningen af det kommende valgprogram, og så ønsker Kristendemokraterne en mere ligelig kønsfordeling på sin liste. Blandt andet er der lagt op til, at de to første på listen skal være af forskelligt køn.

Der kommer en stribe gamle kendinge på opstillingslisten. Kristian Andersen bliver spidskandidat, og så har Hanne Simonsen, Jens Erik Damgaard, Hans Pedersen og Henrik Andersen, der alle sidder i byrådet i dag, sagt ja til at genopstille.

Benjamin Morthorst, der skal i gang med en uddannelse efter sommerferien og som i øjeblikket er på orlov, har som den eneste sagt nej til at stille op igen. Det vil hans vikar i byrådet Enok Linde til gengæld gerne. Og så har Carsten Bjerg sagt ja til at stille op, og dermed har partiet foreløbigt syv kandidater klar, og listen vil blive udvidet med flere navne.

Et af de varme kommunalpolitiske emner, som KD er meget opmærksom på, er udformningen af den fremtidige skolestruktur i Ringøbing-Skjern.

- Der fødes færre børn i kommunen, og nogle skoler har efterhånden små fødselsårgange, og man har en politisk beslutning om at se på de enkelte skoler, når elevtallet nærmer sig 75. Men det her er også landdistriktspolitik, og vi gør jo meget for at hjælp de små samfund. Lukker man skolen, er en meget vigtig livsnerve væk, lød det fra Iver Poulsen.

Han kalder det interessant, at man i Fjelstervang allerede nu går med friskoletanker, inden der er truffet en politisk beslutning.

- Kan man forestille sig, at kommunen og lokalsamfundet tager sagen derfra. I stedet for at afvente at kommunen har lukket den lokale skole, lød spørgsmålet fra lokalformanden.

KD's bestyrelse består efter generalforsamlingen af Iver Poulsen, Simon Ellesen, Kaj Birkmose, Martinus Markussen, Kurt Nybo KD's bestyrelse består efter generalforsamlingen af Iver Poulsen, Simon Ellesen, Kaj Birkmose, Martinus Markussen og Kurt Nybo, Leif Thyssen, Johannes Jakobsen, Niels Jørgen Wiwe og Margareta Søderstjerna. Suppleanter er Edvard Rasmussen og Tove Kristensen.

Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Vibeke fandt både ro og kærlighed: Sorggruppe trøster og giver fællesskab gennem tårer og grin

Danmark

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Videbæk For abonnenter

To nye hundeskove: Her kan vovsen løbe frit omkring og ejer nyde kaffe og udsigt

Skjern For abonnenter

Lokale vil skabe et grønnere og skønnere Skjern: Byen skal byde velkommen med flere træer og blomster

Videbæk

Borgerforening foreslår stor rokade med nyt børnehus og lægehus kort før borgermøde

Kultur

Trine Dyrholm og James Bond er på vej: Den lokale biograf klarer sig fint gennem langvarig corona-krise

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Hvis stormfloden kommer: Sådan vil beredskabet sikre borgernes liv, lemmer og ejendom

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Ringkøbing-Skjern

Derfor slås græsset: Kommunale grunde skal se pæne ud, så de kan sælges

Skjern

Derfor er Thomas blevet Remisens ansigt udadtil: Jeg er god til at sælge ideer

Danmark

Albert Dyrlund er død: Youtuberen drømte om opmærksomhed, men ville også gerne af med den

Vestjylland

En ung fyr fik stjålet sin knallert - han fandt den selv, og det førte politiet på sporet af en række ulovligheder

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Patienter må blive hos lægerne på Søibergsvej: Ingen tvinges til lægeskift, skønt ny praksis er på vej

Ringkøbing-Skjern

Se billederne af det trælse, smukke sommervejr: Vilde skyer over Vestjylland

Annonce